Leuke sportieve BSO met enthousiast personeel en veel verschillende activiteiten.

Mickey Jans Mickey Jans
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Picoo, gouden kerstmannen en kerstballen knutselen! Week 50 – 2022

Bij Sportstuif hebben we een jaarplanning vol met sport- en spelactiviteiten, passend bij de leeftijd en de interesses van de kinderen. Iedere dag bieden we diverse spellen aan voor onze beweeglijke kinderen. Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse opvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 50!

 

Maandag 12 december

Het begint steeds kouder te worden, maar we konden vandaag gelukkig wel buiten de activiteiten doen met een dikke jas aan. We hadden weer twee leuke spellen op het programma staan. Het eerste spel was kat en muis tikkertje, de muizen kregen een hesje, die moeten ze achter in hun broek doen zodat ze een staart krijgen en de katten (tikkers) moesten deze proberen te vangen, de kinderen waarvan de staart gevangen was mochten mee gaan tikken. Het tweede spel was steen papier schaar estafette, Er werden twee rijen gemaakt tegenover elkaar, de eerste uit beide rijen moesten met 2 voeten naast elkaar van hoepel naar hoepel springen. Als de twee kinderen elkaar tegenkwamen speelde ze steen/papier/schaar. De winnaar moest snel verder springen in de richting van de tegenpartij want de volgende in de rij kwam er al aan gesprongen. Wanneer iemand bij de laatste hoepel bij de tegenpartij is gekomen, heeft dit team een punt gewonnen! Er werden veel punten gescoord en zo vloog de eerste dag van de week weer voorbij!

   

 

Dinsdag 13 december

Vandaag was het weer een drukke dag bij Sportstuif dus zijn we na het fruit eten snel naar buiten gegaan. Want de stagiaires stonden al klaar met drie leuke activiteiten: Anne Maria koekoek, het krokodillen spel en drie op een rij estafette. En er stond nog een leuke activiteit op de planning: Picoo. Picoo is een controller en spelcomputer in één, speciaal ontwikkeld om kinderen samen te laten bewegen, terwijl ze het gevoel hebben dat ze aan het gamen zijn. Tijdens de (inter)actieve games heeft ieder kind een eigen controller, die onderling met elkaar in verbinding staan. Zo hebben we met coole lichten, geluid en zelfs trillen spelletjes, zoals tikkertje en verstoppertje gespeeld.  

 

Woensdag 14 december

Woensdag is meestal de rustigste dag van de week met weinig kinderen dus vandaag mochten ze zelf kiezen wat ze wilde doen. Gelukkig was het vandaag niet heel erg koud dus hebben we buiten gevoetbald, en een knikkerbaan gemaakt! De kinderen die ervoor kozen om lekker warm binnen te blijven hebben met onze stagiaire mooie tekeningen gemaakt. Anouk is vandaag op pad gegaan in Valkenswaard en Dommelen om de gouden kerstmannen te verstoppen, heb jij er al gevonden? Maak een leuke foto en neem hem mee naar huis. Stuur ons een berichtje met de foto en win een leuke prijs!

 

Donderdag 15 december

De drukste dag bij Sportstuif, maar ook een hele leuke! Na het vrij spelen buiten zijn we meteen naar binnen gegaan want de muziek stond al aan. Op het grote scherm stond Just Dance op zodat we ons lekker warm konden dansen, tijdens het ophalen deden mama’s mee en ook Marieke heeft een paar dansjes meegedaan! Aan de andere kant lag een grote tafel vol met glitterpennen, stickers, papier, glitters en doorzichtige ballen. Want er werden mooie kerstballen geknutseld.

   

 

Vrijdag 16 december

Vandaag waren we met een kleiner groepje kinderen dan normaal dus zijn we, nadat we samen gelucht hebben, lekker warm binnen gebleven en hebben we met verschillende kleuren papier kerst sterren geknutseld, de kinderen die er donderdag niet waren hebben ook nog kerstballen gemaakt. Erna gingen alle rolgordijnen omlaag, de lampen uit en hebben we verstoppertje in het donker gedaan. Zo vloog de middag weer voorbij en was het alweer weekend!

   



Ons team

Maud Vaessen
Maud Vaessen vestigingsmanager
Nick Koopmans
Nick Koopmans
Chantal Sanders
Chantal Sanders
Stijn van Meerwijk
Stijn van Meerwijk
Mitch Verkoelen
Mitch Verkoelen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches