Bij deze BSO kunnen kinderen op een plezierige bewegen en sporten onder begeleiding van enthousiaste medewerkers

Sjors Aerts Sjors Aerts
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hoepel golf en volle bak bedrijvigheid op donderdag; lees snel verder over week 10-2021

Bij Sportstuif hebben we een jaarplanning vol met sport- en spelactiviteiten, passend bij de leeftijd en de interesses van de kinderen. Iedere dag bieden we diverse spellen aan voor onze beweeglijke kinderen. Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse opvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 10!

Maandag 8 maart
Het zonnetje scheen, de lucht was blauw...! Het was lekker weer. We hebben de hele middag lekker buiten gespeeld. Na een tijd vrij spelen was het tijd voor het sportmoment. Jennemieke vroeg of de kinderen nog ideeën hadden voor spellen. Het is altijd leuk om te horen met wat voor initiatieven de kinderen komen! We hebben zombietikkertje en coronatikkertje gedaan. Dat laatste was een zelfbedacht spel. Met wat hulpvragen (wat moet je doen als je getikt wordt, wanneer is het spel afgelopen) kwamen we tot echt een goed tikspel. Wij vinden het altijd leuk om kinderen te betrekken bij het aanbod. Dit staat ook zo in onze visie beschreven.

Dinsdag 9 maart
Op dinsdag regende het de hele dag... Maar toen de BSO middag begon, was het droog! Eerst hadden we voor het eerst sinds lange tijd de stagiaires van Sportief Valkenswaard weer bij ons. We maakten kennis met nieuwe stagiair Cas. Fijn dat ze er zijn! Wekelijks verzorgen zij sport- en spelactiviteiten onder onze begeleiding. Vandaag keken ze mee met onze activiteit. We speelden hoepelgolf! We maakten met pionnen en nummers 10 verschillende holes. Met de hoepel moest ieder kind proberen om in zo min mogelijk worpen de pion te bereiken. Als de hoepel eromheen lag, was je klaar met de hole. Het aantal worpen werd opgeschreven en dan was de volgende aan de beurt. Aan het eind werd de prijsuitreiking gedaan. Het groepje van Sascha, Mira en Mina had gemiddeld gezien de minste punten. Grote winnaar op individueel gebied was ook Mina! Zij had met 24 punten de beste score.

Woensdag 10 maart
Al veel gezien en gelezen over Sportstuif, maar bent u ook benieuwd naar ervaringen van andere ouders? Lees dan onze reviews op de website of op Google.

Donderdag 11 maart
Op donderdag hebben we een grote club, er waren maar liefst 21 kinderen! Het stormt al de hele dag, maar in de middag is er gelukkig een droog moment. We hebben vandaag gedeeltelijk in twee groepen gewerkt. De groep kinderen die als eerste op de BSO waren hebben eerst fruit gegeten. Zij hebben daarna een aantal inleidende tikspelletjes gedaan samen met Jennemieke en Ruben van Sportstuif Best. We speelden supertikkertje, rawhide en zeekomkommer tikkertje. Vervolgens was er een moment van vrij buiten spelen. Nadat de tweede groep fruit had gegeten en hun jas aan had gedaan gingen we met zijn allen beginnen aan het sportmoment. We speelden sporttikkertje. Wanneer je bent getikt, ga je naar één van de juffen of meesters. Daar krijg je een sportopdrachtje. Als je die hebt uitgevoerd, kun je weer meedoen. Het was leuk om alle kinderen zo fanatiek te zien! Ook deed Nijs op het eind zelfs mee als tikker, hij was echt heel snel.

Vervolgens gingen we door naar het spel "raak en haal". Dit is een spel in twee teams dat lijkt op trefbal, alleen kan je niet af gaan. Gooi je een pion om? Dan mag je deze halen en op je eigen achterlijn neerzetten. Wie heeft er aan het eind de meeste pionnen? We sloten af met "mens, erger je niet". Ken je dit bordspel? Hierbij kun je af en toe flink balen wanneer je snel af gaat! De sportversie van mens, erger je niet lijkt er wel op. Er zijn verschillende poortjes, gemaakt met pionnen. Ieder kind bewaakt zijn eigen poortje én pionnen. Gaat de bal er doorheen, dan is het kind af en komt er een nieuw kind in het spel. Maar gaat de pion om? Dan zijn allebei de kinderen die die pion moesten bewaken af!

We hebben heel de middag buiten gespeeld. Het was een heerlijke dag!

Vrijdag 12 maart
Oef... Het was echt heel slecht weer vandaag. In de vroege middag zijn we gezellig naar Rachelle van Sportstuif Veldhoven gegaan. Wisten jullie dat Rachelle onze pedagogisch coach is? Zij kijkt regelmatig mee bij andere vestigingen en geeft advies wanneer er een hulpvraag is.

We hebben gezellig samen geluncht en hebben binnen het springkussen opgezet. Dat was superleuk! Rond 15:00 haalden we het laatste kindje op bij BS Agnetendal. Vervolgens werden er al verschillende kinderen opgehaald. Met de laatste twee jongens hebben we naar de graafmachines gekeken, een hut gebouwd en met de knikkerbaan gespeeld.



Ons team

Maud Vaessen
Maud Vaessen vestigingsmanager
Nick Koopmans
Nick Koopmans
Chantal Sanders
Chantal Sanders
Stijn van Meerwijk
Stijn van Meerwijk
Mitch Verkoelen
Mitch Verkoelen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches