Alle aandacht voor de kids. Eigen vervoer dus de kids hoeven nooit te wachten! Onze kinderen gaan met veel plezier naar de sportstuif! Zeker een aanrader!

Esther Jeschar Esther Jeschar
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Herfstvakantie bij Sportstuif Valkenswaard! Week 43 - 2022

Bij Sportstuif hebben we een jaarplanning vol met sport- en spelactiviteiten, passend bij de leeftijd en de interesses van de kinderen. Iedere dag bieden we diverse spellen aan voor onze beweeglijke kinderen. Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse opvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 43!

 

Maandag 24 oktober

De herfstvakantie is begonnen, dat betekend dat deze week de kinderen de hele dag bij Sportstuif mogen komen. De kinderen komen vanaf 7.30 uur allemaal binnen gestroomd. We beginnen de dag rustig met lekker knutselen, kleuren of met de lego spelen. Om 10:00 uur is het tijd voor lekker wat fruit eten en wat drinken. Hierna zijn we lekker naar de bossen gegaan. In de bossen hebben we een herfstbingo gespeeld, op de bingokaart stonden allemaal herfstachtige dingen die in het bos te vinden zijn. Alle kinderen moesten goed rond blijven kijken om zo snel mogelijk de bingokaart vol te krijgen. Wie vind als eerste alle diertjes, blaadjes en paddenstoelen in het bos? In het bos hebben we ook nog leuke tik spelletjes gespeeld, genaamd Zombietikkertje. Toen was het alweer tijd om terug te gaan richting Sportstuif, waar we gezamenlijk zijn gaan lunchen. In de middag hebben we nog lekker buiten gespeeld en getekend. Om dag af te sluiten hebben we een film gekeken. Het was een geslaagde eerst dag van de vakantie!

 

Dinsdag 25 oktober
De tweede dag van de vakantie, vandaag was het een drukke dag met veel kinderen. In de ochtend is Stefanie van The Handmates weer langs gekomen. Deze keer hebben de kinderen met crêpepapier schilderijtjes gemaakt. Mooie regenbogen, torens en naam bordjes. Hierna was er nog even tijd om vrij te spelen en toen was het alweer tijd om met zijn alle te gaan lunchen. In de middag zijn we lekker naar buiten gegaan waar de kinderen al hun energie kwijt konden. We hebben namelijk atletiek spelen gedaan. De kinderen zijn in groepjes ingedeeld. Met het groepje mochten ze zes verschillende atletiek oefening doen, hiervoor kregen ze 10 minuten de tijd per onderdeel. In deze tijd mochten ze de oefening zo vaak mogelijk doen om de hoogste score te behalen. Alle onderdelen van het atletiek kwamen aan bod, zoals 400 meter loop, sprinten, verspringen, kogelstoten, horde lopen en hoogspringen. Uiteindelijk kwam er bij de categorie van grotere kinderen en de categorie van kleinere kinderen beiden een winnaar uit. Het was een geslaagde middag!

   

 

Woensdag 26 oktober

Vandaag was het een lekker rustige dagje. We zijn de dag begonnen met lekker vrij spelen, fruit eten en daarna was het tijd voor de escape room. De kinderen moesten proberen samen de escaperoom op te lossen. Er waren 13 verschillende opdrachten van reken opdrachten tot doe opdrachten. Alleen door goede samenwerking konden de kinderen ontsnappen. Dit is ze ook super goed gelukt! In de middag zijn we nog bij de hooiberg gaan spelen waar meerdere vestigingen van Sportstuif aanwezig waren! We hebben hier dus ook lekker met de andere kindjes kunnen spelen, het was een geslaagde dag!

 

Donderdag 27 oktober

Het was weer een gezellige drukke donderdag! Nadat alle kinderen bij Sportstuif gearriveerd zijn, zijn we met alle kindjes fruit gaan eten. Hierna was het tijd voor een leuke activiteit: Levend Stratego. Welk team lukt het als eerste om de vlag van het andere team de stelen en deze vlag veilig terug te brengen naar het eigen grond gebied? hierna was het alweer tijd voor de lunch ook wel boterhammenbuffet genoemd. De kinderen mogen met hun bordje langs het lopend buffet komen om hier een boterham te pakken en te smeren. De kleinere kindjes krijgen wat hulp van de juffen of meesters, maar komen hierbij soms ook tot de ontdekking dat ze zelf al hun eigen boterham kunnen smeren! Na de lunch was het tijd om naar Speelparadijs Ballorig te gaan, hier keken alle kinderen al de hele dag naar uit. De kinderen hebben zich hier heerlijk de hele middag kunnen uitleven.

   

 

Vrijdag 28 oktober

Alweer de laatste dag van de herfstvakantie. Vandaag stonden er twee leuke uitjes op de planning. In de ochtend zijn we bij Monkey town wezen klimmen en klauteren. Terug bij Sportstuif zijn hebben we geluncht. In de middag stond er weer een leuk uitje op de planning. We zijn in Eindhoven wezen glow bowlen. De kinderen hebben zich hier heel goed vermaakt ze waren heel enthousiast over de coole glow kleuren. Dit was dan ook meteen alweer de laatste activiteit van deze mooie & geslaagde  Herfstvakantie wij hebben er van genoten!



Ons team

Maud Vaessen
Maud Vaessen vestigingsmanager
Nick Koopmans
Nick Koopmans
Chantal Sanders
Chantal Sanders
Stijn van Meerwijk
Stijn van Meerwijk
Mitch Verkoelen
Mitch Verkoelen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches