Een BSO naar mijn hart! De gehele dag staat in het thema van sport en spel! Lekker bezig zijn ipv saai binnenblijven. Dikke vette aanrader!

Petra Akkermans Petra Akkermans
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een overzicht bij Sportstuif: week 49-2020

Bij Sportstuif hebben we een jaarplanning vol met sport- en spelactiviteiten, passend bij de leeftijd en de interesses van de kinderen. Iedere dag bieden we diverse spellen aan voor onze beweeglijke kinderen. Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse opvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 49.

Maandag
Wat een verrassing! Er zijn zwarte pieten langs geweest! Op de tafel lag een prachtig ingepakt cadeau en zakjes met pepernoten voor ieder kind. Maar toen we het cadeau openmaakten... was het LEEG! In de lege doos zat een brief van Malle Pietje. "HA HA, gefopt! Jullie cadeau ligt onder de overkapping! " We wisten niet hoe snel we buiten moesten komen. Na even zoeken zagen we inderdaad een cadeau liggen. Zou dit dan wel een echt cadeau zijn...? Ja, gelukkig wel! We kregen het spel 30 seconds junior. Wat heeft de Sint dit goed uitgezocht voor de kinderen van de maandag groep! Na het sporten hebben we dit spel meteen uitgeprobeerd.

Dinsdag
Wat is het toch een prachtig gezicht om de verwonderde snoetjes te zien bij binnenkomst op de BSO! Dit keer lag er niets meer dan de pepernoten, een leeg blaadje en een raadsel op tafel. Of is het blaadje toch niet leeg? Na het maken van het raadsel komt de volgende zin tevoorschijn; leg de brief vier minuten in de oven op 200 graden. We hebben de bakkerij lief aangekeken en zij deden de brief voor ons in de oven. En wat bleek? Het "lege" vel bleek door het opwarmen helemaal niet leeg te zijn! Hierin stond; "O o o mijn hoofd doet zeer, het rijmen lukt me echt niet ... . En wat is dat gek? Jullie cadeau staat op een andere .... . Ik weet niet zeker meer waar het nu is, mijn geheugen lijkt wel zo kort als een ... . Ik doe nu maar een wilde gok, maar ligt het cadeau misschien in het ballen ...?" We renden zo snel als we konden naar het ballenhok, en inderdaad, hier lag een cadeau! Toen we het uitpakten kwam twister tevoorschijn, super leuk! Hier gaan we heel veel plezier aan beleven, dank u Sinterklaasje! Maar eerst begonnen we aan het sportuurtje. Rik had drie spellen helemaal in Sinterklaasthema. We startten met een tikspel waarbij we in het paard ozosnel veranderden wanneer we getikt werden. Als er iemand op je rug kwam zitten mocht je daarna weer meedoen. Het tweede spel was ook een tikspel. Werd je getikt, dan ging je naar de schoorsteen en moest je pakjes erin gooien om vrij te komen. Als laatst sloten we af met Stoomboottikkertje. Een getikt kind sloot achteraan in de rij  van de boot. De boot werd dus steeds langer! Het leuke was dat de boot de tikker dwars mocht zitten. We hebben weer een superleuke dag gehad!

Woensdag
Sint is ook overal van op de hoogte.. Sinds enkele dagen mogen we gebruik maken van een kleedkamer om hier onze jassen en tassen netjes op te kunnen bergen. Toen we hier onze spullen neer wilden leggen lag daar een zak gevuld met pepernoten en maar liefst twee cadeautjes! We pakten het snel uit. Één cadeautje konden we al raden door de rinkelende bel; dit moest Halli Galli wel zijn! Naast Halli Galli pakten we ook nog Uno uit. Leuk dat we een tot nu toe een combinatie hebben gekregen van binnen- en buitenspeelgoed! Na de lunch gingen we naar Sportstuif Veldhoven. Samen met hen en Sportstuif Meerhoven huurden we de naastgelegen sporthal. Hier bouwden we een pietenparcours en konden we fijn vrij spelen. We hebben een hele leuke middag gehad!

Donderdag

Wederom een spannende start van de BSO middag! Door middel van raadsels werden we naar de overkapping gestuurd. Hier zou het cadeau onder moeten liggen. We zochten en zochten, maar konden het toch echt niet vinden.. Na een paar minuten keek Mira naar boven en wees; “Het cadeau zit tegen het plafond!” De stoere stagiaire van Sportief Valkenswaard durfde met een ladder wel omhoog te klimmen. Het was wel een meter of vier hoog! Na het uitpakken bleek dat we Jenga hadden gekregen, super leuk! Voor we hiermee gingen spelen startten we eerst met de sportmiddag. Dominique en Casper hebben een heuse pietengym klaargezet! We gooiden pakjes in de schoorsteen, hadden een sinterklaasquiz, een sinterklaastikspel en een pakjesparcours. Als klap op de vuurpijl hadden we ook nog een echt pietendiploma in ontvangst mogen nemen! Wat was het weer een topmiddag!

Vrijdag
We hebben na een super leuke speurtocht uiteindelijk het cadeau weten te bemachtigen; we kregen keepershandschoenen! Wat een super gaaf cadeau voor deze fanatieke voetballertjes. We hebben er bijna de hele middag mee gespeeld. Ook was Juul er weer en maakten we kennis met Chantal. Zij komt binnenkort stage lopen op dinsdag en donderdag vanuit de opleiding fysiotherapie. Mooi om te zien dat we een erkend leerbedrijf kunnen zijn voor leerlingen van de middelbare school, CIOS, ALO, Summa en nu dus ook fysiotherapie!



Ons team

Maud Vaessen
Maud Vaessen vestigingsmanager
Nick Koopmans
Nick Koopmans
Chantal Sanders
Chantal Sanders
Stijn van Meerwijk
Stijn van Meerwijk
Mitch Verkoelen
Mitch Verkoelen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches