Bij deze BSO kunnen kinderen op een plezierige bewegen en sporten onder begeleiding van enthousiaste medewerkers

Sjors Aerts Sjors Aerts
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een overzicht bij Sportstuif: week 42-2020

Bij Sportstuif hebben we een jaarplanning vol met sport- en spelactiviteiten, passend bij de leeftijd en de interesses van de kinderen. Iedere dag bieden we diverse spellen aan voor onze beweeglijke kinderen. Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse opvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 42.

Maandag

Op maandag begonnen we de dag met een studiedag van basisschool Agnetendal. We zijn samen met Sportstuif Asten naar Kidsplaza in Helmond geweest. In de middag zijn we met onze actievelingen naar Sportstuif Veldhoven geweest. Wisten jullie dat dit één van de langst bestaande BSO's van Sportstuif is? Deze opvang zit bij hockeyclub BASKO. Het was niet zo'n lekker weer, maar tussen de buien door hebben we fijn met Picoo gespeeld. Dit is een interactief spel waarbij je lekker veel kan rennen! Ook stond binnen het springkussen op. We hebben een fijne middag gehad. Rachelle en Sander bedankt!

Dinsdag

Vandaag zijn we op de eigen locatie bij SV Valkenswaard gebleven. We hadden twee spellen op het programma staan die in het teken stonden van zoeken en verstoppen. We startten met Belgisch of ook wel omgekeerd verstoppertje. Één kind verstopt zich, alle andere kinderen gaan tellen. Vervolgens gaan ze op zoek naar het verstopte kind. Is diegene gevonden? Niks zeggen! Je gaat als zoeker er heel stilletjes bij zitten. Wie als laatste het verstopte kind heeft gevonden, krijgt een sportieve opdracht. Vijf keer opdrukken, tien kikkersprongen of vijf rondjes om de goal rennen waren een aantal opdrachten die we gebruikten. Het tweede spel dat we speelden was zoek de XXL puzzel. Een enorme Sportstuif puzzel is in stukken geknipt en verstopt rond het voetbalveld. De kinderen zoeken alle stukken en gaan ze samen in elkaar zetten.

Woensdag

Met de kinderen zijn we weer op uitstapje geweest, ditmaal naar Sportstuif Helmond. Zij hadden vandaag wel iets heel bijzonders op de planning staan, namelijk lasergamen! Heel de kantine van korfbalclub O.E.C werd omgebouwd tot een waar lasergameparadijs. In twee teams gingen de kinderen aan de slag. Team blauw had uiteindelijk net iets meer punten verdiend dan team rood, maar ze hebben het allemaal super goed gedaan!

Donderdag

Op donderdag hebben we weer enorm geluk gehad; Picoo kwam weer op bezoek! Onze grote vriend Stefan bracht de Picoo set die we ditmaal maar liefst twee weken lang mogen lenen. Picoo is een soort interactief tikspel. Ieder kind krijgt een "afstandsbediening" met een lampje eraan. De lampjes geven aan of je de tikker bent of juist niet. Er zijn veel verschillende spellen waardoor we dit erg lang hebben gespeeld! Ook hebben we de nerf guns na een tijdje weer tevoorschijn getoverd.

Vrijdag

Vandaag zijn we met de kinderen op bezoek gegaan bij Sportstuif Deurne! Deze sport BSO locatie is de enige van alle Sportstuiven die een gymzaal tot de beschikking heeft. Super leuk dus om daar eens naartoe te gaan! Eerst zijn we vrij gaan spelen op het schoolplein. Vervolgens gingen we naar de gymzaal waar Ted de sportactiviteit van die middag verzorgde. We speelden een tikspel, vervolgens matbal en afsluitend museumwachtertje. Onze kids vonden het superleuk en willen graag een keertje terug!



Ons team

Maud Vaessen
Maud Vaessen vestigingsmanager
Nick Koopmans
Nick Koopmans
Chantal Sanders
Chantal Sanders
Stijn van Meerwijk
Stijn van Meerwijk
Mitch Verkoelen
Mitch Verkoelen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches