Leuke BSO waar de kinderen lekker kunnen sporten, de medewerkers zijn erg enthousiast en leuk met de kinderen.

Janne Dekker Janne Dekker
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een overzicht bij Sportstuif: week 41-2020

Bij Sportstuif hebben we een jaarplanning vol met sport- en spelactiviteiten, passend bij de leeftijd en de interesses van de kinderen. Iedere dag bieden we diverse spellen aan voor onze beweeglijke kinderen. Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse opvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 41.

Maandag

Wat een luxe start van de week! Nijs nam de kinderen mee naar We-Jump Helmond, een trampolinepark met mega gave trampolines en ook een grote schuimbak! De kinderen hadden het rijk voor zich alleen en maakten de mooiste stunts en trucjes.

Dinsdag

Dinsdag was de eerste activiteit waarbij kinderen van buitenaf zich mochten inschrijven bij www.samenbijsportstuif.nl . Er waren al twee aanmeldingen, dus we konden met een leuk clubje aan de slag! We hebben verschillende spellen gedaan. We startten met makers en de krakers, een spannend spel tussen twee teams waarbij de makers alle pionnen rechtop moeten houden, en de krakers, je raad het al... zij proberen alles om te gooien. Na 30 seconden stopt de tijd. Het team waarbij de meeste pionnen recht staat of juist om ligt heeft gewonnen. Daarna speelden we de steen-papier-schaar estafette, een spannende strijd tussen de jongens en de meiden die eindigde in een gelijkspel. Daarna speelden we rawhide in de middencirkel. Dit is een tikspel waarbij de twee tikkers samen moeten werken om alle kinderen af te maken. We sloten af met hoepeldans, ook wel bekend als stoelendans maar dan met hoepels! De kinderen hebben een super leuke en actieve middag gehad.

Donderdag

Op donderdag hebben we al een grote club kinderen. We hebben met zijn allen verschillende spellen op het voetbalveld gedaan! We startten met tikkertje met vier is teveel. Daarna speelden we een honkenloopspel waarbij ieder honk een punt waard was. Wie heeft er als eerste twintig punten? Dan moest je snel op de afgesproken plek gaan zitten. Later maakten we dit moeilijk door twee tikkers toe te voegen. Als je werd getikt door een tikker was je al je punten kwijt... We sloten af met "Schipper, mag ik overvaren". Een klassieker die nog steeds zeer populair is bij de kinderen! Weten jullie welk dier Jennemieke nadoet?

Vrijdag

Op vrijdag zijn we met de kinderen naar Schippersstop gegaan. Dit is een carwash waar we ook met onze bus doorheen kunnen. Deze carwash is extra leuk door de discolampen en versieringen, gemaakt door cliënten van Severinus. Ook ligt Schippersstop tegen Eindhoven Airport aan. We hebben dus enkele vliegtuigen kunnen spotten! Eenmaal terug op de BSO hebben we mijnenveger gedaan. Dit spelletje ken je misschien nog wel van de computer! Op de mediakaart staan hoepels afgebeeld. Één kind mag in deze hoepels met uitwisbare stift "bommen" markeren. De kinderen moeten proberen veilig de overkant te bereiken zonder in de hoepels te stappen. Een goed geheugen is hierbij dus erg belangrijk!

Tot volgende week bij Sportstuif!

 



Ons team

Maud Vaessen
Maud Vaessen vestigingsmanager
Nick Koopmans
Nick Koopmans
Chantal Sanders
Chantal Sanders
Stijn van Meerwijk
Stijn van Meerwijk
Mitch Verkoelen
Mitch Verkoelen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches