Een BSO naar mijn hart! De gehele dag staat in het thema van sport en spel! Lekker bezig zijn ipv saai binnenblijven. Dikke vette aanrader!

Petra Akkermans Petra Akkermans
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

De feestweek voor het éénjarig bestaan van Sportstuif Valkenswaard! Week 20-2021

Bij Sportstuif hebben we een jaarplanning vol met sport- en spelactiviteiten, passend bij de leeftijd en de interesses van de kinderen. Iedere dag bieden we diverse spellen aan voor onze beweeglijke kinderen. Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse opvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 20!

Maandag 17 mei
Vandaag was de start van onze feestweek! Toen de kinderen na het ophalen binnen kwamen, konden ze hun ogen niet geloven.. Heel de BSO was versierd met vlaggen, en op een tafel stond een mysterieuze kist. Om de kist zaten twee cijfersloten. De hele tafel was afgezet met pionnen en afzetlint. Wat zou er in die kist zitten!?

Nijs vertelde wat precies de bedoeling was. Elke dag is er een sportieve activiteit. Je moet als groepje héél erg je best doen, want als je de activiteit goed uitvoert krijg je een cijfer. Dat cijfer mag je op het blaadje schrijven waar "maandag" op staat (en op dinsdag op het blaadje waar "dinsdag" op staat, enz). Met die cijfers kunnen we aan het eind van de week de cijfersloten ontrafelen. In de kist zit een groot cadeau voor Sportstuif!

Na het fruit eten zette Nijs de eerste activiteit klaar. Door het slechte weer voerden we de activiteit binnen uit. Er werden overal mediakaarten verstopt met letters en opdrachten erop. De opdrachten moesten goed uitgevoerd worden. Denk aan 10 kikkersprongen, jumping jacks en rondjes draaien. Ook moesten alle mediakaarten verzameld worden. Met de letters kon er een woord gemaakt worden. "VERJAARDAG" spelde het uiteindelijk! Super goed gedaan, het éérste cijfer was in de pocket!

Dinsdag 18 mei
Op dinsdag was het wel een heel bijzondere dag. Wethouder Mieke Theus van onderwijs kwam op bezoek vanwege ons éénjarig bestaan! Mieke mocht het startsignaal geven aan de sportactiviteiten. We gingen boksen! Ook kwam Valkenswaard24 langs. Er werden foto's gemaakt en er kwam een mooi stukje in de online krant. Aan het eind van de middag vertelde stagiaire Cas van Sportief Valkenswaard dat de kinderen super goed hun best hadden gedaan. Dat betekende dat er wederom een cijfer was verdiend! Snel werd het cijfer bij de goede dag neergeschreven. Nog drie dagen en nog vier cijfers te gaan!

Woensdag 19 mei
Door de slechte weersomstandigheden moest er wederom naar binnen uitgeweken worden, maar eigenlijk was dit helemaal geen straf! We gingen op bezoek naar Sportstuif Best. Ruben en Bart hadden de laserguns geregeld... We maakten het extra spannend door de lampen uit te doen en veel schuilplekken te bouwen. Door de lampjes van de laserguns kon je elkaar toch nog zien! Het was super leuk en gezellig en natuurlijk hadden we weer een cijfer verdiend voor onze goede inzet. Dat schiet lekker op!

Donderdag 20 mei
Op donderdag waren er verschillende spelletjes bedacht door de stagiaires van Sportief Valkenswaard. Er waren twee cijfers verstopt op de Sportstuif locatie. Er was een estafettespel, een quiz en we gingen slagballen. Bij ieder spel kon er een team winnen. Als je won, dan kreeg je een hint over de locatie van het cijfer. Het was super spannend! Uiteindelijk werden beide cijfers gevonden en opgeschreven. Nog maar één dag te gaan!

Vrijdag 21 mei
De laatste dag! Zou het ons lukken de kist te openen? Na de lunch startten we al snel met de activiteit. Jennemieke had een speurtocht uitgezet in de bossen. Ze had de mediakaarten goed verstopt onder takken en blaadjes. Zo goed, dat we er één zelfs niet gevonden kregen... Na de speurtocht hadden we alle andere kaarten verzameld. Deze legden we op tafel naast elkaar. Ondanks de ontbrekende kaart, konden we toch het juiste woord maken: "SPORTSTUIF" moest het worden, en dat klopte! Na het ontvangen van het laatste cijfer gingen we aan de slag met het openen van de sloten. Dit bleek nog niet zo makkelijk, want de volgorde waarin we de cijfers hadden gekregen bleek niet de volgorde van de cijfers. Na een paar foute openingen lukte het uiteindelijk dan toch. In de kist zat een grote muziekbox verscholen. Hier hebben we heel de middag buiten op het sportveld nog van genoten. Het was een TOPweek!



Ons team

Maud Vaessen
Maud Vaessen vestigingsmanager
Nick Koopmans
Nick Koopmans
Chantal Sanders
Chantal Sanders
Stijn van Meerwijk
Stijn van Meerwijk
Mitch Verkoelen
Mitch Verkoelen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches