Alle aandacht voor de kids. Eigen vervoer dus de kids hoeven nooit te wachten! Onze kinderen gaan met veel plezier naar de sportstuif! Zeker een aanrader!

Esther Jeschar Esther Jeschar
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Commando, Chinees voetbal muziek tikkertje! Week 4 – 2023

Bij Sportstuif hebben we een jaarplanning vol met sport- en spelactiviteiten, passend bij de leeftijd en de interesses van de kinderen. Iedere dag bieden we diverse spellen aan voor onze beweeglijke kinderen. Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse opvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 4!

Weer een nieuwe week bij Sportstuif, maar wel nog een week met sneeuw! Deze week konden we nog niet op het voetbalveld dus we hebben de activiteiten iets anders moeten indelen.

 

Maandag 23 januari

De eerste schooldag van de week is weer voorbij, alle kinderen zijn opgehaald en we konden meteen beginnen met fruit eten. Na het fruit eten konden de kinderen kiezen of ze binnen mee wilde doen met de activiteit of buiten in de sneeuw wilde spelen. Buiten hebben ze met Kenny en Anouk een sneeuwballengevecht gehouden en binnen hebben ze met Maud en Antje het spel commando gespeeld. De kinderen die het koud kregen en uitgespeeld waren buiten sloten ook later aan, ze vonden het spel zo leuk dat we hebben het gespeeld hebben totdat iedereen werd opgehaald.

Commando: de kinderen mogen het commando alleen uitvoeren wanneer Maud voorafgaand aan het commando het woord ‘commando’ heeft gebruikt. Bij commando ’springen’, gaan alle kinderen springen. Als Maud vervolgens zegt: “…..en stil staan”, dan zijn kinderen die stil staan ‘af’ (er is immers geen commando voorgezegd). Snelheid kan worden opgevoerd naarmate kinderen het spel beter volgen.

 

Dinsdag 24 februari

Het was weer een gezellige drukke dag bij Sportstuif vandaag en ook de stagiaires waren er weer! Omdat we nog niet op het kunstgras mochten hebben de stagiaires met de kinderen op een stukje op het echte gras waar geen sneeuw meer lag gevoetbald. Er lagen veel losse takken in het bos en de kinderen wilde graag een hut bouwen. Dit hebben ze met veel plezier met Kenny gedaan!

   

 

Woensdag 25 februari

Helaas kon vandaag de woensdagmiddag activiteit niet doorgaan omdat er nog altijd sneeuw op het voetbalveld lag dus zijn we na het lunchen naar Meerhoven DBS gegaan, hier hebben we Chinees voetbal en muziektikkertje gedaan.

Chinees voetbal: De kinderen staan in een kring, gezicht naar binnen, benen gespreid, zodat je de voeten van de personen naast je raakt. Met je vuisten speel je de bal in de kring verder, binnen de kring. Als de bal door iemands benen gaat (niet door toedoen van een buurman), dan mag die maar met 1 hand verder spelen. De volgende keer dat de bal tussen z'n benen doorgaat moet hij zich omkeren en mag hij weer met 2 handen spelen. De keer daarop speelt hij omgedraaid met 1 hand en de laatste keer vliegt hij uit de kring.

Muziektikkertje: Voordat de muziek start wordt er één iemand aangewezen als de dirigent. De dirigent tikt tijdens het dansen de anderen aan zonder gezien te worden. Diegenen die getikt worden gaan met de benen wijd staan. Als de muziek stopt blijft de tikker stil staan en mogen de overige kinderen tussen de benen door kruipen om de getikte kinderen te bevrijden.

 

Donderdag 26 februari

Vandaag moest er onderweg naar Sportstuif een tussenstop gemaakt worden met Kenny, want er moest getankt worden, hier heeft Lucas goed bij geholpen! Bij aankomt bij Sportstuif stond het fruit al klaar. Na het fruit eten zijn we naar buiten gegaan en hebben we met het materiaal voor buiten gespeeld. We hebben verschillende spellen gedaan zoals badminton, tennis, voetbal en honkbal. Ook is er verder gebouwd aan de hut, wat is die groot geworden!

   

 

Vrijdag 27 februari

De week is weer voorbij gevlogen want het is alweer bijna weekend. Na het gezamenlijk lunchen zijn we buiten gaan voetballen en binnen werd er een dansshow gegeven! We hebben ook nog geknutseld en een hoge toren gebouwd van lego, welk team heeft als eerste de hoogste toren gebouwd?... Die wint!

   

 



Ons team

Maud Vaessen
Maud Vaessen vestigingsmanager
Nick Koopmans
Nick Koopmans
Chantal Sanders
Chantal Sanders
Stijn van Meerwijk
Stijn van Meerwijk
Mitch Verkoelen
Mitch Verkoelen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches