Super tevreden over sportstuif!

De kinderen hebben het er heel erg naar hun zin en ze doen veel leuke spellen, activiteiten en uitstapjes.

Super flexibel (zelfs eerder ophalen op de laatste schooldag op een andere locatie verder weg is geen probleem!).

Een keer later omdat je in de file staat is geen punt, ze sturen nog een leuke foto mee dat ze zich prima vermaken, en dan zit je toch een stuk minder gestresst in de auto.

De kinderen willen nooit mee naar huis, dus dat is een goed teken!

Sanne Ast Sanne Ast
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Carnavalsvakantie bij Sportstuif Valkenswaard in week 7-2021

Bij Sportstuif hebben we een jaarplanning vol met sport- en spelactiviteiten, passend bij de leeftijd en de interesses van de kinderen. Iedere dag bieden we diverse spellen aan voor onze beweeglijke kinderen. Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse opvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 7!

Wil je het filmpje van de carnavalsvakantie zien? Die check je via deze link.

Maandag 15 februari
Het is carnavalsvakantie bij Sportstuif! Met de kinderen van de noodopvang hebben we een leuk programma klaarstaan. In de ochtend komt Sportstuif Veldhoven op bezoek. Met hen spelen we een super spannende escape room. In deze escape room is iedereen zogenaamd opgezogen in een spel. Samen moesten we alle opdrachten volbrengen binnen de tijd om uit het spel te komen. We hadden maar een uur de tijd, en gelukkig hebben we het net op tijd gered! Klinkt goed toch? Dit spel komt binnenkort ook in de familie editie op de sport- en spelactiviteitenpagina van Sportstuif!

s'Middags gingen we naar Sportstuif Meerhoven. Hier was ook weer zo'n leuk programma, dit keer helemaal in carnavalssferen! Alle tafels stonden uit elkaar verdeeld in groepjes. De kinderen werden in kleine groepjes verdeeld. Tiago kroop speciaal voor de gelegenheid in de rol van piraat! We speelden een speciale sportbingo. Ieder groepje kreeg een gezamnelijk antwoordvel plus ieder zijn of haar eigen bingokaart. Piraat Tiago draaide enkele ballen uit het rek en las ze hardop voor. Had je bingo? Dan kreeg je een zakje snoepjes om te delen met je groepje. Na een stuk of tien ballen kwam er steeds een ander soort activiteit tussendoor. We hadden dansoptredens, hints, een quiz en ga zo maar door. Uiteindelijk had iedereen natuurlijk een keertje prijs bij de bingo. We hebben een superleuke dag gehad!

Dinsdag 16 februari
In de ochtend was Jennemieke al vroeg op de BSO. Wat zou er nu weer op het (sportieve) programma staan? Na eerst een heuse LEGO knikkerbaan te hebben gebouwd gingen we vervolgens aan de slag met appelflappen bakken. Dat zag er al goed uit! Terwijl de appelflappen in de oven van de bakkerij "Anders van Smaak" lagen gingen we fijn buiten spelen. Wat een lekker temperatuurtje vergeleken met vorige week! We speelden in het bos en met de voetbal. Daarna was het smullen van de goed gelukte appelflap. Met een volle maag gingen we weer binnen aan de slag. De lampen gingen uit, de gordijnen omlaag en de parasols kwamen tevoorschijn om verstoppertje in het donker te spelen. We maakten er een wedstrijdje van door verschillende rondes te spelen. Voor iedere ronde kon je punten verdienen. Hoe langer het duurde voor je gevonden werd, hoe meer punten je kon verdienen. Aan het eind hadden we een grote winnaar!

s'Middags kwam Pim gezellig met de kids spelen. Ze hebben een spannend spel gespeeld dat op de planning stond; LEGO masters! Kennen jullie dit spel nog van tv? Dit hebben we in een echt BSO jasje gegoten. Er zijn verschillende thema's bedacht. Deze thema's zijn opgeschreven, uitgeknipt en in een bakje gedaan. Ook zijn er verschillende tijden opgeschreven; één minuut, twee minuten, etc. Ook deze zijn uitgeknipt en in een ander bakje gedaan. Uit elk bakje werd vervolgens een briefje getrokken. Er werd gebouwd in het thema van het getrokken briefje, de tijd op het andere briefje stond gelijk aan het aantal minuten dat ze hadden voor deze opdracht! Het was super spannend. Ook is er nog fijn buiten gespeeld.

Woensdag 17 februari
Vandaag gingen we met een clubje kinderen naar Sportstuif Meerhoven. Het was lekker weer, dus we waren al vroeg buiten te vinden. We hebben verschillende sport- en spelactiviteiten gedaan met Yvonne en Jennemieke. We speelden Chinese muur, tovertikkertje en trefbal. De groepen bij trefbal waren erg aan elkaar gewaagd, het was spannend! Ook hebben we de film Hotel Transylvania gezien. Door de gordijnen en lampen uit te doen en de stoelen te verplaatsen maakten we een heuse bioscoop.

Donderdag 18 februari
Vandaag speelden we de hele dag op de eigen opvang! We startten de dag met een potje hockey op het veld van SV Valkenswaard. Gelukkig was de sneeuw weer bijna helemaal weg, zodat we goed konden spelen. Toch kregen we nog wel natte voeten van de blubber die over was gebleven! We waren vandaag met alleen maar jongens, dat was ook wel gezellig. In de middag speelden we stoelendans op carnavalsmuziek, en hebben we binnen hutten gebouwd van de dekens!

Vrijdag 19 februari
Op vrijdag stond er een hele middag buiten op de planning! We gingen naar het Zandbos in Deurne. Dit bos kennen een aantal kinderen al. Het is een echt speelbos met verschillende mogelijkheden om een hut te bouwen, een kabelbaan, een schommel, kortom uren speelplezier gegarandeerd. Ook zijn we naar Sportstuif Deurne geweest. Deze BSO zit als enige in een school (met gymzaal!) gevestigd. Wat hebben we ons hier uit kunnen leven!


 



Ons team

Maud Vaessen
Maud Vaessen vestigingsmanager
Nick Koopmans
Nick Koopmans
Chantal Sanders
Chantal Sanders
Stijn van Meerwijk
Stijn van Meerwijk
Mitch Verkoelen
Mitch Verkoelen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches