Hartstikke leuk voor kinderen om lekker buiten en sportief bezig te zijn! Maar ook de mogelijkheid om lekker even creatief te werken of te puzzelen. Leuke activiteiten, en ook in vakanties leuke uitstapjes!

Het is zo fijn voor de kinderen, ze kunnen sporten maar ook even rustig creatief bezig zijn. De activiteiten blijven verrassen, zo leuk! Ook in de vakanties, hele leuke uitstapjes. Begeleiding is sportief en bestaat uit professionele en betrokken jongens en meiden.

Cora en Pierre van Herk Cora en Pierre van Herk
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Archery tag, een super vette WMA en sporten bij Sportstuif Veldhoven; lees nu meer over week 5-2021

Bij Sportstuif hebben we een jaarplanning vol met sport- en spelactiviteiten, passend bij de leeftijd en de interesses van de kinderen. Iedere dag bieden we diverse spellen aan voor onze beweeglijke kinderen. Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse opvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 5!

Maandag
De week is weer begonnen! Het was koud en regenachtig, maar dat deerde ons niet! We reden vandaag naar Sportstuif Meerhoven. Buurtsportcoaches Laura en Tiago stonden al klaar om met ons aan de slag te gaan. Tiago had archery tag meegenomen. Dit is schieten met pijl en boog, maar dan wel op een veilige manier! Door de foambal bij de punt kan er niets gebeuren en kunnen de kinderen veilig deze gave sport ontdekken. Tiago legde ons alles uit over de techniek. Hij had verschillende pionnen en hoepels klaarstaan waar we op konden mikken. Dit ging al heel erg goed!

Ook gingen we met Laura aan de slag. Omdat het toch nog erg koud was, startten we met een sprintje naar het andere kant van het voetbalveld. Wisten jullie dat een voetbalveld maar liefst 100 meter lang is!? Vervolgens mocht iedereen een sportopdracht bedenken. We gingen opdrukken, deden sit-ups, maar ook tikspelen zoals de Chinese muur kwam aan bod. Toen we ruim een uur buiten hadden gesport zijn we binnen verder gaan spelen. Sommige kinderen gaven de voorkeur aan een rustig spel zoals Carcassonne of bouwen met Lego. Andere kids waren nog steeds niet uitgeraasd en speelden het bekende Jachtseizoen na. Sportstuif Meerhoven bedankt, tot snel weer!

Dinsdag
Op dinsdag was het overdag wederom slecht weer... Maar toen de scholen eenmaal uit waren werd het toch droog, super fijn! Met een aantal kinderen van basisschool de Smelen gingen we voor het eerst te voet naar de BSO. Dit is niet zo heel ver, bovendien zijn we extra gezond bezig! Na het fruit eten zijn we fijn naar buiten gegaan. De jongens gingen vrijwel direct aan de slag met de nerf guns. Dit zijn geweertjes met schuimrubberen kogeltjes. Ze vinden het superleuk om in het bos hiermee politie en boefje na te spelen. Ook zijn de longboards en het waveboard erg in trek. Je ziet echt dat het steeds beter gaat wanneer de kinderen het blijven proberen!

Woensdag
Het water bleef maar komen vandaag, even leek het of onze leuke plannen letterlijk in het water zouden gaan vallen! Op de planning stond namelijk om mee te doen aan de woensdagmiddagactiviteit (WMA) in Asten. Deze activiteit is net zoals in Valkenswaard gratis, en toegankelijk voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd. Gelukkig regende het maar een beetje op het moment van de WMA. We hebben de groep door twee gedeeld, één groep met jongere en één groep met oudere kinderen. Eerst ging de jongste groep mee naar buiten. We speelden hier levend stratego met dierenkaartjes! Shauny legde het heel goed uit, en de kinderen gingen al snel aan de slag om de vlag te verstoppen. Ondertussen ging de groep met oudere kinderen binnen lasergamen. Dat was gaaf! We hebben alle tafels en stoelen verzet om zoveel mogelijk schuilplekken te creëren.

Ook was Rob Fritsen aanwezig om foto's en filmpjes te maken. Rob is een fotograaf die we al heel wat jaren kennen. Wij zijn heel blij met de mooie foto's en filmpjes die hij van ons maakt!

Donderdag
Op donderdag hebben we bij onze eigen locatie fijn gespeeld en gesport. We spelen met goed en met minder weer buiten. Als het echt slecht weer is kunnen we gebruik maken van de overkapping, zoals je kunt zien op de foto. Zo zijn we toch buiten én blijven we droog!

Vrijdag
Volgende week is het weer gewoon school, wat fijn voor alle kinderen! Helaas mag de kinderopvang nog niet doorgaan in de vorm die wij het liefste zouden zien. Met een klein clubje zijn we vanmiddag naar Sportstuif Veldhoven geweest. Dat ligt op slechts een paar minuutjes rijden. Het is heel leuk om met meerdere kinderen samen te kunnen spelen, daarom kiezen wij er vaak voor om als uitstapje bij elkaar op bezoek te gaan! Het was heerlijk weer dus we hebben fijn buiten gespeeld. Ook hebben we nog even het springkussen opgezet. Tot de volgende keer Rachelle, het was super gezellig!



Ons team

Maud Vaessen
Maud Vaessen vestigingsmanager
Nick Koopmans
Nick Koopmans
Chantal Sanders
Chantal Sanders
Stijn van Meerwijk
Stijn van Meerwijk
Mitch Verkoelen
Mitch Verkoelen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches