Een sfeervolle BSO waar sport en spel volop aan bod komen. Veel activiteiten maar ook een plek waar onze dochter tot rust kan komen na een dag school. Enthousiaste medewerkers die betrokken zijn bij de kinderen en op een fijne laagdrempelige manier te werk gaan

Elke Elke
5 /5
bij Google reviews

Twee proefmiddagen en meekijken bij de peutergym in Helmond - week 4

Maandag 22 januari
Op maandag hadden we weer een proefmiddag bij Sportstuif Uden FC. In totaal hadden we 7 kindjes die verdeeld over 2 scholen naar onze mooie locatie kwamen. Voor veel kindjes was dit de eerste keer dat ze kennis maken met met Sportstuif, dus we begonnen de middag met het uitleggen van de regels. Daarna gingen we de buikjes vullen met wat fruit! Het was heerlijk weer buiten dus na het fruit eten hebben we de kinderen mee naar buiten genomen om daar een paar activiteiten te doen. Zo begonnen we met pionnendiefje! Elk team moest ervoor zorgen dat ze van één kleur, vier pionnentjes hadden. Dit deden ze door bij de andere teams pionnen te stelen. Werd je getikt als je het pionnetje had gestolen, dan moest je deze terug leggen. Na dit spel deden we een penalty shoot-out. Iedereen mocht 5 keer schieten en degene die het meeste raak had geschoten, won de penalty shoot-out. Als laatste gingen we een partijtje spelen. We hebben de groep in twee eerlijke teams verdeeld. Het werd nog heel spannend, want met een score van 5-6 was het beslissende doelpunt pas in de extra tijd gevallen.

          

Dinsdag 23 januari
Op dinsdag gingen we weer helpen bij Sportstuif Beek en Donk. We hadden 13 kindjes verdeeld over 3 verschillende scholen. Doordat we de kinderen van school op halen met onze mooie Sportstuif auto, konden we daarna snel onze buikjes vullen met heerlijke groenten en fruit! Hierna gingen we lekker naar buiten toe voor de activiteit van de dag. Het regende een klein beetje maar dat mocht de pret niet drukken. We deden Super Mario trefbal met de hele groep. Wanneer je een speler af had gegooid mocht je een superkracht halen bij de spelleider. Je kon kiezen uit een extra leven (rood lintje), lopen met de bal (blauw lintje) of het afweren van de bal met de handen (groen lintje). Wanneer je af was moest je buiten het veld staan en mocht je er weer in bij een vangbal van je eigen team. Hierna hebben we buiten nog even lekker kunnen tennissen en voetballen. Anderen kinderen waren creatief bezig met knutselen en het bouwen van Lego.

Woensdag 24 januari
Op de woensdagochtend gingen we langs bij onze collega’s van Sportstuif Helmond Brandevoort en Helmond de Braak. Deze twee locaties gaven samen peutergym in de ochtend. Wij waren heel erg benieuwd hoe zij dit doen en of het iets voor Sportstuif Uden FC is om in de toekomst aan te bieden. De les begon met een leuk dansje die iedereen al heel goed mee kon doen. Hierna hadden we een parcours die verdeeld was in 4 verschillende oefeningen. Het leren van de basisbewegingen was het belangrijkste thema van de dag. Denk hierbij aan balanceren, springen, kleine motoriek en cognitieve vaardigheden. De peuters mochten zelfs al leren hoe het was om tegen een voetbal aan te trappen en te scoren in een goal! Bedankt Helmond Brandevoort en Helmond de Braak dat we met jullie mochten meekijken. Na de peutergym zijn we weer een rondje wezen flyeren in Uden. Zo zijn we in de buurt rondom FC Uden nog langs een hoop huizen gegaan. Aan de flyer zat een QR-code voor onze nieuw woensdagmiddag activiteit die zal plaatsvinden op 31 januari. We gaan die middag XL-games doen, denk hierbij aan Mikado, Twister, vier op een rij en Jenga. Ben je tussen de 4 en 12 jaar en wil je graag meedoen? Dat kan! Schrijf je gratis is op https://samenbijsportstuif.nl/uden-fc.

Donderdag 25 januari
Op de donderdag stond onze tweede proefmiddag van deze week op de planning. Hierbij waren 8 kindjes verdeeld over 3 scholen aanwezig. Wat goed is om te zien is dat er steeds meer kindjes interesse hebben in Sportstuif. Ook vandaag stonden er weer 3 leuke activiteiten op het programma. Zo begonnen we buiten met rupsbal! Dit is een variant op een slagbal spel, waarbij het ‘slagteam’ de bal weg mag trappen. Het slagteam scoorde punten door over zoveel mogelijk honken (de hoepels) te rennen. Tegelijkertijd moet het ‘veldteam’ de bal zo snel mogelijk zien te pakken en de bal boven hun hoofd aan alle teamgenoten geven (de rups). Wanneer de laatste speler de bal ontvangt, roept het veldteam 'STOP!', waarna de speler van het slagteam moet stoppen met rennen. Het aantal honken die aangeraakt werden door het slagteam stond gelijk aan het aantal behaalde punten. Dat was erg leuk! Verder deden we een hand- en oogcoördinatie spelletje met vangbal. De ene speler hield de pion vast en de andere moest het balletje in de pion gooien. De kinderen die het pionnetje vast hielden mochten wel met de pion bewegen om de bal te vangen. Het tweetal die als eerst vier keer de bal in de pion weet te gooien, wint. Als laatste hebben we Sportstuif tikkertje gedaan. Wanneer je af was moest je met je armen breed gaan staan. Je kon worden bevrijd door een andere speler als die je armen naar beneden deed en ‘Sport’ ‘stuif’ zei. Hierna hebben de kinderen buiten een gevoetbald en toen het donker werd moesten ze weer naar binnen toe. Toen vlogen er ineens allemaal zelfgemaakte papieren vliegtuigjes door de kantine. Wat zag dat er mooi uit met al die vliegtuigjes. Al met al een geslaagde proefdag!

          



Ons team

Carlijn van Ingen Vestigingsmanager
Carlijn van Ingen Vestigingsmanager
Don van de Wiel
Don van de Wiel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches