Onze twee energieke boys (6 en 11 jaar) zijn helemaal op hun plek bij de sportstuif. Ze zijn altijd enthousiast als ze geweest zijn. De spelletjes, activiteiten en verwenuitstapjes, het is allemaal even leuk. Het ophalen met de bus bij school is ideaal en daar begint de gezelligheid dan alvast. En als wij ouders aan het werk zijn, komen er regelmatig leuke foto's binnen over de app. Een dikke aanrader!! Zelfs voor de grotere kinderen.

Lesley van de Ven Lesley van de Ven
5 /5
bij Google reviews

De activiteiten gedurende de maand maart bij Sportstuif Uden FC

Tijdens de maand maart hebben we weer een tweetal activiteiten georganiseerd als Sportstuif Uden FC. Maar ook zijn er nog andere dingen gebeurd dan alleen de activiteiten. Zo heeft Carlijn een BHV cursus gehad. Want veiligheid staat natuurlijk voorop. Binnen Sportstuif willen we er altijd voor zorgen dat er op elke locatie minimaal één BHV’er aanwezig is. Zo dat we gepaste acties kunnen ondernemen mocht de situatie zich voordoen.

 

Woensdag 20 maart

Op Woensdag 20 maart hebben we weer een woensdag middag activiteit gedaan. Er waren in totaal 8 kinderen aanwezig tijdens de activiteit. Dit keer stond onze activiteit in het thema van Archery tag. Dit is een pijl en boog variant waarin de kinderen ook op elkaar kunnen schieten omdat er een zachte rubbere kop aan de pijlen zit. Om de kinderen te leren schieten met de pijl en boog hebben we een aantal doelwitten opgehangen en neer gezet in de goal. Hier konden de kinderen op leren mekken met de pijlen. Soms ook nog met begeleiding van een van de twee begeleiders. Maar uiteindelijk kreeg iedereen het langzaam onder de knie. Na het mikken op de targets was het tijd voor een partijtje. Zo hebben we de kinderen verdeeld in twee teams. De kinderen moeste mekaar proberen te raken met de pijlen. Was je geraakt mocht je een nieuwe leven komen halen bij de begeleider. Wanneer de tijd om was werd er gekeken welke team het meeste levens nodig had om verder te kunnen spelen. Dat team had dan verloren. Na dit spel deden we een overloop tikkertje. De kinderen mochten oversteken terwijl de begeleiders met de pijlen op de kinderen probeerde te schieten. Was je geraakt door een pijl moest je aan de kant gaan staan totdat iedereen af was. Dit spel vonden de kinderen best wel leuk waardoor we dit vaker hebben herhaald! Ook kregen de kinderen voordat ze gingen nog een lekker bekertje ranja voor het harde werk.

          

 Vrijdag 29 maart

Net voordat het paasweekend begon heeft Sportstuif Uden FC nog een paasspeurtocht georganiseerd. Samen met 11 kinderen gingen wij de speurtocht lopen. We hadden de kinderen in twee groepen verdeeld om tijdens de tocht spellen te kunnen doen. Zo had de paashaas onderweg eieren verstopt die gezocht moesten worden langs de route. Voor elk eitje die een kind had gevonden kreeg het team één punt. Tijdens de mini-games konden de kinderen meerdere punten verdienen. Het eerste spel wat we deden was jeu de boules maar dan met paas eitjes! Zo gooide de begeleider een tennisbal weg. En moesten de kinderen hun paaseitje zo dicht mogelijk bij de tennisbal gooien. Het team dat het dichtste bij kwam met het eitje kreeg één punt. Dit deden we dan 3 rondes in totaal. Daarna zijn we verder gelopen en kwamen we een aantal paaseitjes tegen die de paashaas verstopt had! Toen was het alweer tijd voor de tweede mini-game. De paashaas had verschillende puzzelstukjes verstopt in het speeltuintje. De kinderen moesten deze puzzelstukjes gaan vinden en uiteindelijk de puzzel compleet maken. Het team dat dit als eerste zou lukken zou 5 punten krijgen. Na nog meer paaseitjes tijdens het lopen gevonden te hebben. Was het tijd voor een woordzoeker. Elk team kreeg zijn eigen woordzoeker en moesten deze zo snel mogelijk zien op te lossen. Er bleef aan het einde één woord over die ze moesten raden. Het woord was ‘paasei’! uiteindelijk kwamen we bij een mooi grasveldje uit en was het alweer tijd voor onze laatste mini-game, Eierestafette. De kinderen moesten een parcours afleggen met een ei op hun lepel. Welk team als eerste alle spelers door het parcours hadden laten gaan verdiende ook weer 5 punten. Hierna zijn we het laatste stukje naar FC Uden gaan lopen en was het tijd voor het eindspel. Tijdens dat we aan het lopen waren was de paashaas langs geweest op FC Uden. De paashaas had allemaal paaseitjes verstopt. Zowel gele als rode paaseitjes. Elk team moest zo snel mogelijk de 25 eitjes vinden die in zijn/haar kleur verstopt waren! Het was een hele spannende eindstrijd want beide teams stonden gelijk met het begin van het eindspel. Uiteindelijk wist team geel als eerste alle eitjes te vinden! Wij kijken terug op een geslaagde speurtocht!

          

  

 

 

 



Ons team

Carlijn van Ingen Vestigingsmanager
Carlijn van Ingen Vestigingsmanager
Don van de Wiel
Don van de Wiel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches