Hele prettige buitenschoolse opvang. Mijn kinderen vinden het er heel fijn. Ze kunnen lekker buitenspelen en hebben er alle ruimte zowel om zich letterlijk fysiek uit te leven na een dag school als om te doen wat ze leuk vinden.

Goed contact met de pedagogisch medewerkers.

Erg leuk is dat ik tijdens mijn werk regelmatig een foto krijg via Whatsapp van wat de kinderen aan het doen zijn.

Saskia Saskia
5 /5
bij Google reviews

Activiteiten bij Sportstuif Uden FC in de maand februari 2024

Donderdag 8 februari

Op donderdag 8 februari hadden we een proefdag gepland staan. Hier waren 7 kinderen aanwezig, waaronder een paar nieuwe gezichten. Toen de scholen uit waren stonden we met de auto al bij de school en waren we aan het wachten totdat de kinderen uit hun klassen kwamen om mee te gaan naar de BSO. Helaas was het niet zo’n mooi weer deze dag en regende het toch best wel veel. Hierdoor gingen we snel vanuit de auto naar binnen toe. Hier hebben we lekker fruit gegeten met zijn allen. Daarna zijn we aan de binnen activiteiten begonnen. We startte de middag met zit volleybal! De kinderen mochten alleen maar op de grond zitten. Vanuit het ene vak werd de bal geserveerd naar het andere vak. De spelers mochten de ballon maximaal 3 keer raken om hem weer naar de overkant te spelen. Wanneer de ballon de grond raakte in het vak kreeg je een punt of wanneer de ballon uit het vak op de grond viel was het een punt voor de tegenstander. Het net hadden we gemaakt met 2 tafels er daartussen touw gespannen zodat de kinderen de ballon wel over het net moesten slaan om het niet te makkelijk te maken. Na het volleyballen zijn we het spel Among us gaan spelen binnen. Hierbij had je een aantal ‘crewmates’ die samen met zijn alle een aantal taken moesten volbrengen. Tussen het gezelschap was een ‘imposter’ de imposter moest ervoor zorgen dat de crewmates de taken niet konden voltooien. Dit kon door de taken weer compleet uit elkaar te halen of door de crewmates uit te schakelen. De crewmates moesten erachter komen wie de imposter was en dit melden aan de spelleider. In dat geval wanneer de imposter was geraden hadden de crewmates gewonnen. Het zorgde voor veel leuke momenten en kinderen die goed moesten nadenken over hun taken die zij moesten doen en ondertussen goed moesten opletten.

     

 

Donderdag 15 februari

Op 15 februari hadden we een proefmiddag op de planning staan. In totaal telde de proefdag 7 kinderen. Aangezien het vakantie was kwamen de kinderen vanuit huis naar Sportstuif toe en hoefde we de kinderen niet op school op te halen. Tussen 14.00 en 14.45 kwamen de kinderen binnen. Hierna gingen we zoals altijd weer een lekker middagje Sportstuif met de kinderen houden. Dit betekende dat toen alle kinderen binnen waren we lekker fruit gingen eten. Zo stonden er 3 groenten en 2 fruitsoorten op het programma. Hierin proberen we altijd goed af te wisselen zodat iedereen het lekker vind en nieuwe fruit of groenten kan uitproberen. Na het fruit eten gingen we naar buiten toe. Hier begonnen we met een het tikspelletje ‘spiegeltikkertje’. Wanneer je als kind getikt werd moest je stil gaan staan in een houding naar keuze. Deze mocht zo gek zijn als de kinderen zelf wilde. Om bevrijd te worden moest een ander kindje jouw pose spiegelen. Daarna was je weer vrij om mee te doen. Na het tikspelletje gingen we trefbal spelen. Tijdens het trefbal mocht je met de handen afweren en was 3 af aan de zijkant teveel. Dus de kinderen konden steeds weer terug in het spel komen. Na dit een aantal rondes gedaan te hebben gingen we over naar een andere variant. Bij deze variant mocht je wanneer je afgegooid werd achter het vak van de tegenstanders staan. Kreeg je daar de bal, kon je de spelers van het vak afgooien en als je iemand af had gegooid mocht je zelf terug naar je eigen vak om weer mee te spelen. Met het trefbal zagen we een hoop goede worpen en ook zeker een paar soepele bewegingen om de ballen te ontwijken! Iedereen deed lekker fanatiek mee en waren daarna ook lekker moe. Omdat ze zo goed mee hadden gedaan kregen weer lekker een beker ranja en daarbij ook nog een lekker koekje om van te genieten. Na het rust momentje gingen ze weer lekker naar buiten toe en werd er nog heerlijk gevoetbald en verstoppertje gespeeld tot de kinderen weer werden opgehaald om naar huis toe te gaan.

          

 

Woensdag 28 februari

Woensdag 28 februari stond er weer een woensdag middag activiteit op het programma. De activiteit die we op de planning hadden was levend Stratego. Uiteindelijk hadden we 8 aanmeldingen voor de activiteit. We hebben onze Sportstuif locatie uit Schijndel uitgenodigd om samen met ons dit spel te komen spelen. Zo waren we uiteindelijk met 24 kinderen met de activiteit bezig. We begonnen met een lekker bordje fruit. Hierna gingen we heel snel naar buiten. Het was ook heerlijk weer buiten waardoor we lekker de activiteit in het zonnetje konden spelen. We begonnen in twee teams. Waar elk team zijn vlag mocht gaan verstoppen in het speelveld. Nadat de vlag verstopt was kregen de kinderen een kaartje van hun teamcaptain. Op dit kaartje stond een rank die de kinderen hadden. Hoe lager het getal hoe hoger je in rank was. De hoogste rank (nummer 1) kon van bijna iedereen winnen. Behalve van de bom! De bom kon op zijn buurt niet tikken en kon uitgeschakeld worden door de maarschalk. Gelukkig stond op het kaartje duidelijk welke ranken jij kon verslaan zo was het voor de kinderen duidelijk wie er van wie won. We hebben het spel 3 keer gedaan omdat de kinderen de vlaggen zo goed hadden verstopt was het best lastig om deze te vinden. Wanneer een kind de vlag had gevonden moest deze naar de teamcaptain worden gebracht. Dit moest je wel snel doen, want de andere kinderen konden je gewoon nog tikken. En als je getikt was moest je hopen dat je het duel kon winnen om de gevonden vlag te behouden. Anders moest de vlag terug naar de plek en moest je weer opnieuw proberen om deze mee te nemen. Aan het einde van de activiteit was iedereen lekker moe omdat ze veel hebben gerend en gezocht naar de vlag dus dat was top om te zien.

     

 



Ons team

Carlijn van Ingen Vestigingsmanager
Carlijn van Ingen Vestigingsmanager
Don van de Wiel
Don van de Wiel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches