Mijn dochter vond haar vorige BSO helemaal niet leuk. Naar Sportstuif gaat ze altijd met heel veel plezier!! Dit komt mede door de leuke, professionele en lieve begeleiding, die per kind kijkt wat ze op dat moment nodig hebben.

Christa Tunnessen Christa Tunnessen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Eerste les peutergym, dieren tikkertje en spelen met de parachute! - Week 16 2024

Maandag 15 april,

Het weekend is weer voorbijgevlogen en wij stonden weer met z'n drieën klaar om de kinderen van school op te halen. We begonnen de middag met het ophalen van alle kinderen van de basisscholen en gingen daarna fruit eten en ranja drinken. Tussendoor hadden de kinderen veel te vertellen over hun weekend. Vandaag hadden we ook weer een leuke activiteit gepland. We speelden vandaag lummeltje. Dit konden we met de hele groep samen spelen, wat het nog leuker maakte. Er renden steeds twee lummels rond. Als je getikt werd met de bal in je hand of als jouw gegooide bal werd onderschept door de lummel, dan werd je zelf de lummel en kreeg je het lintje om. Rond 17.00 uur hadden de kinderen een lekker koekje verdiend en was de middag alweer voorbij.

 

Dinsdag 16 april,

De tweede dag van de week is aangebroken en we maakten de BSO weer helemaal klaar voor de komst van de kinderen. Fruit snijden, ranjakannen vullen en bekers klaarzetten, dat zijn allemaal dingen die we doen voordat de kinderen komen. Toen alles er helemaal klaar voor stond, konden de kinderen komen. We haalden iedereen op van school en zorgden ervoor dat iedereen veilig op de BSO aankwam. Nadat alle kinderen gearriveerd waren, hebben we lekker een stukje fruit gegeten.

Buiten speelden we vandaag weer een leuke nieuwe activiteit, kwartet! De groep werd in 5 groepen verdeeld. Elke groep sprak met elkaar af wat ze gingen verzamelen. Maar telkens stond er een team in het midden, en als je daar getikt werd met een sportattribuut in je hand, moest je die terugleggen. Dit ging door totdat een team alle vier dezelfde sportattributen had verzameld.

  

Woensdag 17 april,

De ochtend begon lekker vroeg, want we hadden onze allereerste peutergym bij Sportstuif Tegelen! Wil je ook graag meedoen met de peutergym? Geef je dan nu snel op via deze link:

https://www.samenbijsportstuif.nl/slugpeutergym

Toen we op de BSO aankwamen en alle kinderen hadden opgehaald, aten we onze boterhammen en hadden we wat tijd om uit te rusten en vrij te spelen. Ondertussen sneed Roos het fruit alvast, want we hadden iets leuks op de planning staan. We trokken onze jassen aan en reden met de auto naar een speeltuin. Hier werd er weer flink gespeeld en natuurlijk ook gevoetbald. Na al dat spelen kregen we natuurlijk ook honger. Gelukkig had Roos het fruit al gesneden en meegenomen. We hebben lekker in het zonnetje ons fruit gegeten. Helaas was het na een tijdje alweer tijd om terug te gaan naar de BSO, waar we nog een lekker koekje kregen, en zo was de woensdag alweer voorbij.

  

Donderdag 18 april,

Donderdag is altijd een heerlijk gezellige en drukke dag. Met onze drie blauwe Sportstuif auto’s hebben we alle 18 kinderen opgehaald van school en zijn we naar Sportstuif gereden. Eenmaal daar hebben we samen lekker een stukje fruit gegeten en een bekertje ranja gedronken, waarna het tijd was om naar buiten te gaan. Vandaag stonden er twee activiteiten op de planning: de parachute en acrogym. 

De parachute lag nog op locatie van de peutergym van gisteren, maar onze BSO-kinderen vonden het ook fantastisch om hiermee leuke oefeningen te doen. Zo bedacht Judith een leuk verhaal, waarbij de kinderen goed moesten luisteren naar wat ze met de parachute moesten doen. Vervolgens bouwden we een leuk tentje en maakten we het extra moeilijk door tennisballen op de parachute te gooien en te proberen deze erop te houden.

Bij de acrogym stonden moeilijke oefeningen op het programma die we samen moesten uitvoeren. Goed samenwerken was hierbij van groot belang. Maar dat konden onze kinderen allemaal super goed! Kijk eens wat voor kunstjes onze kinderen samen hebben gemaakt! Het zonnetje bleef de hele middag heerlijk schijnen, dus daar hebben we nog goed van genoten. Tot morgen!

   

Vrijdag 19 april,

Toen was het alweer vrijdag, de laatste dag van de week. Helaas was het weer vandaag niet zo mooi. Op vrijdag lunchen we altijd gezellig samen met de kinderen. Ze mogen dan hun eigen lunchtrommeltje meenemen en daar lekker van smikkelen. Na de lunch was het tijd om vrij te spelen. Er werden mooie creaties gemaakt met de Lego en er werd driftig geknutseld. Om kwart over twee was het tijd om de andere kinderen op te halen. Toen we terug waren en nu echt helemaal compleet waren, hebben we een lekker stukje fruit gegeten en konden we toch nog even lekker naar buiten.

Daar speelden we het dierengeluidenspel. Dat ging als volgt: de tikker mocht een dier roepen, en de andere kinderen moesten dan het geluid en het gebaar maken dat bij dat dier hoorde. Na dit gedaan te hebben, probeerden alle kinderen naar de overkant te rennen. Maar pas op, want in het midden staat de tikker. Als je getikt werd, werd het spelletje iets moeilijker voor de andere kinderen, want dan waren er niet één, maar twee tikkers.

We sloten de dag af met een lekker koekje. Fijn weekend allemaal!

 



Ons team

Judith de Graaff
Judith de Graaff Vestigingsmanager
Roos Maassen
Roos Maassen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches