De kinderen hebben het super naar hun zin bij Sportstuif. Hele fijne bso

Jochem-Sep-Tigo Kuijpers Jochem-Sep-Tigo Kuijpers
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Deze week hebben we nog heerlijk kunnen genieten van de zonnestralen die door kwamen! - Week 38

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Een week met erg veel variatie. Van naar de speeltuin tot veel leuke spellen op het veld!

Maandag 19 september
Na het fruit eten zijn we weer lekker naar buiten gegaan voor de sport en spelactiviteiten. De groep is in tweeën verdeeld, een groep met de oudere kinderen en een groep met de jongere kinderen. Beide groepen speelde twee verschillende spelletjes deze middag. 

De jonge groep begon met een hindernisparcours. Hierbij liepen de kinderen in drie verschillende groepjes over een parcours met verschillende obstakels, zoals slalommen, door een hoepel kruipen, springen over stokken en vervolgens een rondje draaien om een pion. Na het parcours hebben ze knakworst tikkertje gespeeld. Hierbij staan er twee tikkers in het veld en de rest van de kinderen zijn de lopers. Op het moment dat je wordt getikt door de tikker ga je met beide armen wijdt staan. Je kunt worden bevrijd door de kinderen die nog niet getikt zijn. Een eerst loper die langs komt doet hierbij je eerste arm naar beneden en zegt knak, een tweede andere loper kan nu je tweede arm naar beneden doen en hierbij het woordje worst zeggen. Nu zijn beide armen weer omlaag en mag je weer meedoen met het spelletje. 

De oudste groep is vandaag begonnen met een tikspel met de bal, waarbij de tikkers niet met hun handen tikken, maar proberen met de bal de andere kinderen af te gooien. Er waren drie tikkers en drie ballen in het spel, dus om zoveel mogelijk kinderen af te gooien was het van belang dat de tikkers goed samenwerkte en naar elkaar overgooide om zoveel mogelijk kinderen te kunnen raken. Wanneer je geraakt was door de bal (zonder dat deze eerste op de grond is gekomen) moest je heel even aan de kant wachten, wanneer er een vierde persoon af was gegooid mocht de eerste weer meedoen met het spel. 

Na het tikspel is de oudere groep naar de hindernisestafette gegaan. Hierbij hebben zij hetzelfde parcours afgelegd als de jongere kinderen, maar dan met een wedstrijd element.  Van elk team begon één van de kinderen met rennen over het parcours, wanneer hij of zij het parcours helemaal had afgelegd tikte hij of zij de volgende van het team aan om te starten, als een echte estafette. Het team dat als eerste allemaal het parcours heeft afgelegd won het spel


Dinsdag 20 september
De dinsdag was een heerlijke dag. Het zonnetje scheen volop en het was fijn weer om naar buiten te gaan. Omdat we met een grote groep van 39 kinderen waren, hadden we na het fruit eten 3 activiteiten uitgezet.  

De eerste activiteit was hockey. Dit zodat de kinderen verschillende sporten ontdekken en leren kennen. Er was een klein parcours uitgezet met een daarin een slalom vervolgd door een rondje om de hoepel om uiteindelijk de bal in de goal te spelen. Scoorde ze? Dan kregen ze 1 punt. De tweede activiteit was tennisballen tikkertje. Er waren tikkers en bevrijders, de bevrijders hadden een tennisbal vast. Werd je getikt dan stak je de handen vooruit. Als hier een tennisbal in werd gelegd was je vrij en werd je de nieuwe bevrijder. En als laatste spel hebben we nog Politie Politie hoe laat is het gedaan. 

Na de activiteiten mocht iedereen nog even vrij spelen, een aantal van de kinderen vonden hockey zo leuk dat ze tijdens het vrij spelen er zelf nog mee door gingen.  


Woensdag 21 september
Vandaag was het een heerlijke zonnige dag. Een aantal kinderen waren weer wat eerder uit, dus hebben we samen boterhammen gegeten in de middag. We hadden samen met Sportstuif Best in speeltuin de Molenwiek afgesproken. Toen iedereen uit school kwam hebben we hier verzameld en waren we met een leuke groep kinderen in de speeltuin. We hadden genoeg fruit meegenomen, dus dit hebben we ook nog lekker samen opgegeten in het zonnetje. Aan het einde van de middag zijn we weer terug gegaan naar Sportstuif waar we nog lekker vrij hebben kunnen spelen.


Donderdag 22 september
De donderdag was weer een grote groep kinderen, in totaal 34. Na het fruit eten hebben we samen verzameld op het veld om te beginnen aan de activiteit. We gingen met alle kinderen chinese muur spelen. Dit is een tikspel gemixt met overlopertje. Bij dit spel stonden er 3 tikkers in het midden van het veld, deze moesten de overstekende kinderen gaan tikken. Was je getikt dan moest je in het midden van het veld samen met de andere getikte kinderen een muur vormen door middel van elkaars haden vast te houden. Zo werd het dus ook moeilijker voor de andere kinderen om over te steken.

Na het spel heeft iedereen nog lekker vrij mogen spelen tot de ouders kwamen om ze op te halen!


Vrijdag 23 september
Vandaag hadden we een kleiner groepje dan de rest van de week. Iedereen heeft lekker vrij kunnen spelen totdat de hele groep compleet was. Hierna hebben we gezellig samen fruit gegeten en hebben we op het veld drie verschillende spelletjes gedaan. We begonnen met het spelletje ‘eend, eend, gans’. Hierbij staat iedereen in een kring en loopt er een kind rond de kring en tikt de andere op de rug. Als hij hierbij ‘eend’ zegt blijft diegene gewoon staan, maar zegt hij ‘gans’ dan rent hij snel weg en moet diegene achter hem aanrennen en hem proberen te tikken. Hierna hebben we nog het spel ‘chaosdoelen’ gedaan, waar je bij iemand anders probeert te scoren. Als er bij jouw goal is gescoord, moet je heel even wisselen totdat er weer een andere goal vrijkomt. Na de activiteit was er weer ruimte voor een spelletje binnen, knutselen of om buiten te spelen. Een fijne afsluiter van de week!



 

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches