Een super sportieve BSO waar elk kind zich thuis voelt.

Ted Ted
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Zomervakantie week 32,33,34-2023

7 t/m 11 augustus - week 4

Op maandag spelen we in de ochtend de crazy race. De gehele groep wordt opgedeeld in twee teams. Elke groep komt achter een pion te staan. Ieder teamlid wordt een duo met een ander teamlid. Zij leggen als duo steeds het parcours af. Er is één skippybal en één jute zak of boodschappentas per team. Éen van de teamleden legt het parcours af met de skippybal en de ander gaat in de jute zak zaklopen. Het duo start bij de pion. Als alle duo's aan de beurt zijn geweest, moeten de spelers wisselen. Het team waarvan het hele team als eerst terug is én op de grond zit, wint het spel. In de middag spelen we kwartet voetbal. Elk team bezit één van de 4 goals. Naast de goal liggen 4 verschillende kleuren hoedjes. Weet jij te scoren bij een ander team? Dan mag je één hoedje naar keuze van ze afpakken. Als je 4 hoedjes van dezelfde kleur weet te bemachtigen dan heb je een kwartet en verdien je één punt. Als een team een kwartet heeft dan verdwijnt deze kleur uit het spel. Zijn alle kwartetten gemaakt dan worden de hoedjes weer verdeeld en begint het spel opnieuw. 

Op dinsdag is het gelukkig alweer een heel stuk beter weer dan we van de afgelopen weken gewend waren en dus kunnen we zelfs in de ochtend al lekker buiten spelen. Edo heeft een leuk spel vanuit thuis meegenomen, het heet Mölkky. Wat zijn de spelregels precies? 

De Mölkky is een houten werpstok en die speelt een actieve rol in het spel. Het doel is namelijk om met de werpstok houten paaltjes in het speelveld omver te gooien. Alle houten paaltjes zijn nagenoeg identiek aan elkaar en zijn genummerd van één tot en met twaalf. De paaltjes worden in vier rijen neergezet. Er staan in de eerste rij slechts twee paaltjes en in de derde rij vier paaltjes. In de tweede en vierde rij staan houten paaltjes. Het nummer dat op een paaltje staat is ook gelijk het aantal punten dat je wint als je het paaltje omgooit.Na afloop van iedere werpronde worden alle houten paaltjes weer rechtop gezet, alleen nu op de plaats waar deze gevallen zijn. De speler die als eerste een puntentotaal van 50 bereikt is de winnaar. Let wel op, je mag niet over de 50 punten heengaan. Als je meer dan 50 punten scoort dan ga je automatisch terug naar 25 punten. Je bent als speler uitgeschakeld wanneer je drie worpen op rij geen punt scoort.

Als we lekker met z'n allen geluncht hebben staat er weer iets leuks op het programma voor in de middag. We gaan namelijk naar het blote voetenpad in Deurne. Gelegen in het Toon Kortooms park. 
Het blotevoetenpad is een ware beleving in de Peel, op alle paden kom je diverse natuurlijke ondergronden tegen die uw voeten prikkelen en als het ware masseren. Onderweg zijn er talloze andere belevenissen te vinden, zoals o.a. uitkijktorens, evenwichtsbalken, touwbrug oversteek, moddersloot en steltlopen. Na afloop is er de mogelijkheid de voeten af te spoelen. De uitgezette route is ca. 1 uur lopen en is ook goed begaanbaar met kinderwagen en rolstoel. Daarnaast is een avonturenroute aangegeven met rode paaltjes. Deze route loopt naast de normale route en leid je door het water, modder en tal van andere uitdagende hindernissen naar het einde. Ondanks het hoge water door de heftige regenval vonden de kinderen het fantastisch en hebben zij juist genoten van het modderbad waar zij tot aan de heupen doorheen moesten! 

Op woensdag wachten we rustig af totdat iedereen zijn roes heeft uitgeslapen. In de ochtend vertrekken we namelijk samen met Sportstuif Asten naar het kabouterbos in Bakel! Hier zijn diverse leuke routes te vinden en onderweg vind je overal kabouters. De route staat ook aangegeven met pijlen met kabouters erop. Ook zijn er onderweg een aantal bezienswaardigheden, totaal in het teken van kabouters. In de middag doen we nog het leuke spel Kubb. We zijn maar met een klein groepje dus dit spel is ideaal voor het aantal spelers die we hebben. 
Op donderdag is het erg warm en brengt onze pedagogisch coach Rachelle een bezoekje aan Sportstuif Someren. Het is deze dag erg warm dus doen we een aantal leuke waterspelletjes. 
En dan is de laatste dag alweer aangebroken, vrijdag! Vandaag wordt het best wel warm dus nemen we voldoende drinken mee op uitstapje en smeren we de kinderen goed in. Vandaag staat namelijk iets heel tofs op het programma. We gaan met een klein groepje kinderen naar Zoo Veldhoven. Hier hebben ze heel veel verschillende diersoorten zoals apen, verschillende soorten vogels, wasbeertjes, otters, zebra's, reuzeschildpadden en nog veel meer. De kinderen vinden het fantastisch ondanks de hitte. Er worden zelfs foto's gemaakt met een camera die ze van huis hebben meegenomen. In de middag eten we ook gezellig onze lunch in het mooie park en om 16:00 uur hebben we alle dieren gezien, tijd om naar huis te gaan! 

14 t/m 18 augustus - week 5 

Op maandag starten we lekker op met een leuk spelletje pionvoetbal. Deze week zijn de temperaturen weer aan het stijgen dus dat betekent goed insmeren en veel blijven drinken! We mogen natuurlijk ook nog vrij spelen totdat we gezamenlijk gaan lunchen buiten aan de picknicktafels. Als we uitgegeten zijn verzamelen we ons om naar de auto's te lopen. We gaan namelijk nog even naar Zorgboerderij Wouterbergen. Een erg leuke zorgboerderij waar ze naast veel verschillende dieren zoals herten, alpaca's en wasberen ook een groot springkussen hebben staan én een nieuw aangelegd speeltuintje met glijbaan. We vermaken ons dan ook prima de rest van de middag. 
Op dinsdag slapen een aantal kinderen goed uit en dat mag natuurijk ook in de vakantie. Zoals we dat gewend zijn bij Sportstuif maken we in de ochtend een lekker bordje fruit voor de kinderen klaar. Het wordt vandaag erg warm en zonnig dus beginnen we in de ochtenduren meteen met het insmeren van de kinderen. Helemaal klaar om lekker buiten te spelen! We trappen af met het favoriete spelletje van Edo, Mollkey! Een soort Fins bowlen. Er staan verschillende nummers op de blokjes die je moet proberen te raken vanaf een afgesproken lijn. Uiteindelijk is het doel van het spel dat je moet uitkomen op 50. Soms moet je dus zelfs een beetje rekenen! Na de lunch is het tijd voor een heel leuk waterspel. We spelen sponzen trefbal! Eigenlijk heeft het alle regels van het 'gewone' trefbal wat we allemaal wel kennen, alleen in plaats van ballen gebruiken we natte sponzen. In alle twee de velden staan twee emmers met water. Elke keer als je iemand probeert af te gooien mag je de spons nat maken. Gooit één iemand van je teamgenoten in de emmer? Dan mag je iedereen weer terug het veld in! Maak je een vangbal? Dan mag en iemand van je eigen team weer terug én degene die gooide is af. Dubbele winst dus! We zijn allemaal erg fanatiek en uiteindelijk spelen we dit 4 keer. We eindigen met een gelijkspel van 2 tegen 2. Tijd voor een heerlijk welverdiend waterijsje om de middag goed mee af te sluiten. 
Op woensdag beginnen we de dag rustig met een knutselochtend. We halen de knutselspullen uit de kasten en we laten ons eigen creatieve brein de rest doen. Een aantal kinderen hebben ook zelf stiekjes en touwtjes meegenomen om zelf enkelbandjes en armbandjes van te maken, super leuk! In de middag gaan we voor vak tikkertje en superbal. Het weer is gelukkig erg goed dus we hebben een fijne middag met z'n allen! 
Op donderdag begint de grootte van de groep langzaam weer toe te nemen en een aantal kids zijn al terug van hun welverdiende vakantie. Tijd voor iets waar we de hele dag mee bezig zijn! Namelijk de spelenkermis die we uitzetten in de ochtend. Hierbij moet je denken aan een tiental verschillende spellen waarbij je elkaar kunt uitdagen. Allemaal uitgezet op het hoofdveld. In de middag hebben we nog de leuke sportbingo gedaan. Deze sportbingo mocht je als groep zijnde gaan zoeken over het hele veld. Wie als eerste een volle kaart heeft, wint! 
En dan is het alweer vrijdag. Een contrast met gisteren want vandaag hebben we namelijk maar 5 kinderen, een klein gezellig groepje dus. We overleggen in de ochtend met de kinderen en stellen een aantal dingen voor die we kunnen gaan doen. Uiteindelijk komt daar het maisdoolhof in Helmond Brandevoort uit, bij de Brandevoortste Hoeve. Een erg leuk concept. We krijgen bij de start allemaal een groot vel papier mee waar we op kunnen schrijven, met 10 verschillende kleurtjes. Vervolgens gaan we samen op zoek naar 7 verschillende raadsels die verstopt liggen het doolhof. Het is dus goed zoeken! Want alles in het doolhof lijkt natuurlijk op elkaar. Deze raadsels proberen we met z'n allen zo goed mogelijk op te lossen, want als we de uitkomsten goed hebben opgeschreven, krijgen we na anderhalf uur zoeken ook nog eens een lekker waterijsje én we mogen allemaal een klein cadeautje uitzoeken. Een dikke aanrader dus! 

21 t/m 25 augustus - week 6

De laatste week van de zomervakantie is van start gegaan. Wat gaat de tijd toch snel voorbij. We blikken terug op 5 hele leuke weken. Maar wat hebben we deze week voor jullie in petto? Het zonnetje zorgt ervoor dat het in de ochtend al flink warm is, dus we kunnen vrijwel meteen naar buiten. Edo is weer terug van vakantie deze week en dus heeft hij iets leuks bedacht. Een eigen bedacht waterspel waarbij je flink nat mag worden. In de middag laten we iedereen wat vrijer en mogen ze zelf kiezen of ze nog willen buikschuiven of niet. De meeste kinderen kiezen ervoor om hun zwemkleding aan te trekken en ervoor te gaan. Erg leuk!
Op dinsdag is het wederom erg warm en gaan we XL trefballen! Wat houdt dit precies in? Dat we gaan trefballen zoals we dat gewend zijn, met de normale trefbalregels. Maar dan niet met ballen maar met sponzen. Van de voetbalclub hebben we veel extra sponzen gekregen dus dat is top voor deze activiteit. Het wordt één groot watergevecht. Als extra element hebben we nog aan het spel toegevoegd om de schildpad sprinkler in het midden van het veld te zetten en word je dus extra nat! Ben je afgegooid? Dan ga je achteraan bij het veld van je tegenstander staan en probeer je iemand af te gooien van het andere team. Als dit is gelukt, dan mag jij weer terug het veld in! Gooi je in de emmer? Dan mag je hele team weer terug. Zo blijven we lekker actief en staan we nooit stil! In de late middag zetten we de buikschuifbaan ook nog op voor de liefhebbers. 
Op woensdag wachten we rustig af totdat we iedereen compleet hebben. Het is namelijk weer tijd voor een nieuwe alleskunner. Dit spel hebben we al een aantal keer gedaan op onze BSO, maar werd zo goed ontvangen door de kinderen dat we besloten om dit vaker in ons activiteitenprogramma op te nemen. Met maar liefst 10 verschillende spellen gaan we aan de slag. Telkens is er één afvaller. Maar niet getreurd, de afvallers mogen gewoon mee blijven doen met het spel, alleen maken geen kans meer op de titel de alleskunner. In het finalespel wordt het erg spannend. Het gaat om een beslissend spelletje Jenga. Uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn, gefeliciteerd! 
Donderdag 24 augustus is de drukste dag van de vakantie bij Sportstuif en dat vinden we ook wel weer fijn! Kinderen spelen fijn samen in de ochtend en het zonnetje warmt ons al lekker op. Op verzoek van de kinderen spelen we een partijtje voetbal in de pannakooi en wij als Sportstuif doen allemaal mee. Het blijft tot het laatst erg spannend want uiteindelijk wordt het 10-9. Na de lunch, die we buiten aan onze picknicktafels hebben maken we ons op voor de fisches race. Ieder kind krijgt 3 pokerfisches. Deze kun je inzetten bij alle spellen die we hebben klaargezet op het hoofdveld. Omdat het warm is hebben we ook 2 waterspellen toegevoegd. De bedoeling is dat je één iemand uitdaagt die tegen jou gaat strijden bij de verschillende spellen. Je móet deze uitdaging accepteren. Verlies je? Dan geef je één fische aan je tegenstander. Zo kun je dus steeds meer fisches winnen of steeds meer verliezen. Uiteindelijk kijken wij wie de meeste fisches heeft overgehouden. Bij het armpje drukekn gaven Edo en Sjors natuurlijk even het goede voorbeeld. Je kon ook een wedstrijdje sprinten doen, verspringen, zo ver mogelijk gooien met een frisbee en nog veel meer. We hebben een erg leuke dag gehad met z'n allen! 
Zo goed als het weer de afgelopen dagen is geweest zo slecht is het op vrijdag. Het heeft dus vrijwel de hele dag geregend. Maar niet getreurd want we hebben deze dag bijzonder leuk afgesloten met verstoppertje in het donker in de ochtend en Monkey Town in Mierlo in de middag. Hier hebben we heerlijk de hele middag kunnen vertoeven en kunnen spelen op de trampolines en in het speelparadijs. Een leuke afsluiter van een super leuke vakantie boordevol leuke en sportieve activiteiten én waterspellen. We hopen natuurlijk dat jullie het net zo fantastisch hebben gevonden als wijzelf. Geniet van het weekend en we zien jullie volgende week weer in ons gewone back to school ritme. 


 

 



Ons team

Kelly Martens
Kelly Martens Vestigingsmanager
Shauny Regli
Shauny Regli
Edo Donkers
Edo Donkers
Antje van Gastel
Antje van Gastel
Sjors Aerts
Sjors Aerts
Yara Claassen
Yara Claassen
Max Sonnemans
Max Sonnemans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches