Zeer enthousiast team. Ondernemen veel met de kinderen waarbij beweging centraal staat.

Leon Leon
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Zomervakantie bij Sportstuif week 30 tm 35-2022

Zomervakantie week 1

De eerste week van de zomervakantie is begonnen! En dat betekent niet alleen dat we niet meer naar school hoeven, maar ook dat er bij Sportstuif het een en ander ietsje anders gaat dan dat we normaal gewend zijn. De kinderen worden namelijk zelf naar Sportstuif gebracht door de ouders! En de dagen zijn een stuk langer, waardoor we natuurlijk nóg meer tijd hebben om leuke activiteiten neer te zetten en er eens op uit te trekken!

Op maandag 25 juli begonnen we vrolijk de week met een hoepeldans en verstoppertje. In de middag trokken we er samen met Sportstuif Asten op uit en gingen we naar Zorgboerderij Wouterbergen. Daar hebben we genoten van het zonnetje en alle dieren die om ons heen dartelden. Van kamelen, tot geitjes en stokstaartjes. En als we alle dieren bekeken hadden, dan was er nog genoeg tijd over om te springen op de trampoline of te skelteren. Om de dag goed af te sluiten en de beentjes even te laten rusten sloten we de dag af met een leuk filmpje!

Op dinsdag vetrokken we al vroeg richting Sportstuif Asten, zodat we met z’n allen fijn samen konden spelen. In de ochtend zijn we veel buiten geweest en hebben we lekker kunnen voetballen en in de speeltuin gespeeld, toen het zonnetje nog niet te warm was. In de middag stond er iets heel leuks op het programma, namelijk de spelenkermis! Er werden allerlei leuke spellen uitgezet die je als groepje kon uitvoeren. Een erg leuke dag vol speelplezier.

Op woensdag begonnen we de ochtend met spelletjes, daarna zorgden we natuurlijk dat we voor iedereen een lunchpakketje klaar hadden liggen om vervolgens naar We-Jump te gaan, want van al dat springen krijg je natuurlijk honger! (én dorst). Daar mochten we drie kwartier lang eindeloos in de rondte springen. En wat gaan die trampolines hoog! Eenmaal terug bij de BSO hebben we nog een ijsje gegeten en om de dag af te sluiten lekker gevoetbald.

Op donderdag hadden we weer een erg gezellige middag samen met Sportstuif Asten, waarin we verschillende spelletjes hebben gespeeld.

Op vrijdagochtend toen het zonnetje nog niet zo overduidelijk aanwezig was vonden we dat het wel tijd was voor een voetbalwedstrijdje! We speelden een erg spannende wedstrijd die heel gelijk op ging. In de tussentijd zorgden we dat er weer lekkere lunchpakketjes klaarlagen. In de middag zouden we namelijk met meerdere Sportstuif vestigingen naar de leuke speeltuin de Speuldries gaan in Deurne! Daar hebben we ons de gehele middag vermaakt met de speeltoestellen, het zand en het water.  Wat een plezier! En dan zit de eerste week van de zomervakantie er alweer op, goh wat gaat dat snel. Maar we hebben ervan genoten.

Zomervakantie week 2

Op maandag 1 augustus begonnen we dag lekker rustig om even te wennen aan de nieuwe week. In de ochtend hebben we een verjaardag gevierd en daar hoort natuurlijk een cadeautje bij en een traktatie! Toen we voor iedereen een mooi lunchpakketje hadden gemaakt vertrokken we samen met Sportstuif Asten naar manage Heijligers waar nog fijn in de speeltuin hebben gespeeld.

Op dinsdag beloofde het wederom een erg warme dag te worden. Dus daar besloten we ons goed op voor te bereiden door te zorgen dat iedereen alvast van top tot teen was ingesmeerd. Erg belangrijk! In de ochtend konden we even lekker vrij spelen in de speeltuin, de zandbak of in de pannakooi. Aansluitend vertrokken we richting Sportstuif Asten waar we met z’n allen aan een sport-estaffette hebben meegedaan. Een erg warme middag die we mooi konden afsluiten met een geweldige buikschruifbaan. Dus lekker die zwemkleding aan en glijden maar!

Op woensdag 3 augustus staat er wel iets héél leuk op onze planning. We gaan namelijk naar…… TOVERLAND. Samen met Sportstuif Deurne, Asten, Helmond en Venray vertrokken we zo vroeg mogelijk naar Sevenum. Natuurlijk pas nadat we alle lunchpakketjes klaar hadden gemaakt en we genoeg ranja en water in onze tassen hadden gestopt. En wat is er nu leuker dan een middagje Toverland? Zowel binnen als buiten heeft het leuke attractiepark voor ieder wat wils, van een waterglijbaan tot springkussens en hele grote en spannende achtbanen. Ook de leuke houte achtbaan ‘Troy’ is buiten te vinden in Toverland en jeetje, wat gaat die hard! We hebben ultiem genoten van een heerlijke ochtend en middag waarin iedereen zich volledig uit heeft kunnen leven, voor herhaling vatbaar!

Op donderdag begonnen we de dag met verstoppertje! Een aantal kinderen hadden erg originele verstopplekken bedacht en we deden hier met z’n allen fanatiek aan mee. In de middag zijn we bij Sportstuif Someren gebleven en omdat het weer ons weer toelachtte hebben we de buikschuifbaan weer tevoorschijn gehaald. Daar hebben de kids de gehele middag op eigen initiatief gebruik van kunenn maken. Wat een plezier! Een erg geslaagde middag waarin iedereen fijn samen gespeeld heeft.

Op vrijdag vertrokken we al vroeg in de ochten naar Sportstuif Asten, waar we even fijn buiten gespeeld hebben om de dag rustig te beginnen. In de tussentijd maakten we de boterhammetjes klaar voor de rest van de middag want het leuke Kidsplaza in Helmond stond namelijk op het programma! Hier hebben we de rest van de dag heerlijk kunnen vertoeven samen met Sportstuif Asten, Helmond-Brandevoort & Helmond. Een goede afsluiter van een heerlijke week.

Zomervakantie week 3

Het begin van een nieuwe week en dus een week vol met nieuwe activiteiten en een nieuwe sportplanning. Op maandag begonnen we de week bij Sportstuif Asten waar we in de ochtend fijn samen buiten hebben gespeeld. Vervolgens vertrokken we gezamenlijk naar de leuke speeltuin in Helmond-West. Waar we de rest van de middag konden vertoeven en van de vele speeltoestellen gebruik hebben gemaakt. Om de beentjes weer even wat rust te geven sloten we dag rustig af met een filmpje en een ijsje!

Op dinsdag hebben we in de ochtend een aantal leuke spellen gespeeld. Het zonnetje werd weer erg warm en dus besloten we in de middag om de buikschuifbaan er weer bij te pakken, zodat iedereen zich kon uitleven en kon afkoelen. De rest van de middag zorgden we dat er altijd water ter beschikking was en speelden we een aantal leuke waterspelletjes. Een leuke middag vol waterpret!

Op woensdag begonnen we al vroeg aan onze lunchpakketjes, want we vertrokken namelijk zo vroeg mogelijk naar de mega speeltuin/pretprak ‘Irrland’ in Duitsland! Een fantastisch park met heel veel mogelijkheden. Onder andere met:

  • Achtbanen en waterglijbanen
  • De ‘’gekke boerderij’’ met dieren die je mag aanraken en waarmee je leert omgaan
  • Non-stop waterpret
  • Veel exotische dieren zoals papegaaien, apen, kangoeroes en wasberen.

Wie wilt dat nou niet? Een erg geslaagde dag vol speelplezier!

Op donderdag hebben we eerst gezorgd dat we de boterhammen gesmeerd in de lunchtas hadden zitten voordat we naar Sportstuif Asten vertrokken. Hier hebben we in de ochtend en middag heerlijk gespeeld, want de bosspelen stonden voor vandaag op het programma! We sloten de dag af met een heerlijk ijsje.

Op de laatste dag van de week hadden we het lekker rustig bij Sportstuif Someren dus besloten we al snel, na het smeren van onze boterhammen, naar Sportstuif Deurne te gaan! Daar hadden ze allerlei leuke spellen voor ons klaargezet waar we ons de hele ochtend en middag mee vermaakt hebben. Een erg sportieve en gezellige dag! We vertrokken weer op ons gemakje terug naar Someren waar we afsluitend nog wat spelletjes hebben gespeeld. En dan zit de derde week van de zomervakantie er ook al weer op.

Zomervakantie week 4

Tijd voor een nieuwe week, week 4 al van de zomervakantie. En dus een nieuwe planning.

Op maandag 15 augustus gingen we wederom naar de leuke zorgboerderij Wouterbergen.

Op dinsdag kwamen we met meerdere vestigingen van Sportstuif gezellig samen bij Sportstuif Someren. In de ochtend hadden we namelijk de laserguns opgehaald om te gaan lasergamen! We maakten vier teams: geel, groen, blauw en rood. We verdeelden alle kinderen over de vier teams waarna de battle kon beginnen! Omdat het een erg warme dag was besloten we dit zo veel mogelijk in een schaduwgebied te spelen. Uiteindelijk won team groen de battle!

Op woensdag was het rustig bij Sportstuif Someren en vertrokken we met de 2 kids naar Sportstuif Deurne, waar we gingen apenkooien in de ochtend! In de middag zijn we naar het blote voetenpad geweest. Wederom een leuke dag gehad.

Op donderdag zorgden we dat alle lunchpakketjes van tevoren klaarlagen om mee te nemen want we wouden al vroeg in de ochtend vertrekken naar het Zandbos in Deurne. Een erg leuke bedekte speeltuin die midden in het bos te vinden is. Omdat het wederom erg warm was was het wel fijn om even wat verkoeling te zoeken tussen de bomen. Ze hadden hier onder andere een kabelbaan en je kon hier hele gave hutten bouwen! Want het lag overal vol met takken. De kinderen hebben zich hier de hele middag vermaakt totdat het tijd was om weer terug te gaan naar onze BSO waar we nog hebben genoten van een heerlijk ijsje!

Op vrijdag konden we 1 kind van Sportstuif Someren gelukkig prijzen, hij mocht namelijk als enige van Sportstuif Someren mee naar attractiepark Hemelrijk in Volkel, samen met pedagogisch medewerker Roy.  Natuurlijk waren de andere vestigingen van Sportstuif er ook. Dus hij was zeker niet alleen! Samen zijn we in de achtbaan en in de waterbaan gegaan! We hebben genoten van een heerlijke dag met vele attracties en speeltoestellen. Een geweldig park om de hele dag in te vertoeven!



Zomervakantie week 5

Op maandag begonnen we de nieuwe week met een frisse start en wederom beloofde het een heerlijke zomerse week te worden, want de temperaturen bleven maar oplopen!

Op maandag begonnen we de week rustig, we vertrokken met een aantal kids naar de leuke speeltuin ‘De Speuldries’ in Deurne. Daar hebben we de hele ochtend en middag fijn kunnen spelen. Tussendoor hebben we natuurlijk genoeg ranja en water gedronken.

Op dinsdag vertrokken we al vroeg in de ochtend richting Sportstuif Asten, waar ze een leuke activiteit op de planning hadden staan.  Rekening houdend met het weer, het beloofde erg warm te worden, vulden we een aantal emmers water en gingen we sponzentikkertje doen! Ook hadden we wat waterpistooltjes, dus zorgden we ervoor dat de emmers telkens goed gevuld waren, zodat ze zich konden uitleven tijdens deze warme dag! En tussendoor uiteraard goed blijven drinken. Een heerlijke dag vol waterpret.

Op woensdag maakten we de lunchpakketjes snel klaar zodat we in de ochtend al lekker vroeg op pad konden gaan. We gingen namelijk samen met Sportstuif Asten naar het Prehistorisch dorp in Eindhoven! Het is een openluchtmuseum waar je zelf op ontdekkingstocht kunt gaan. Onderweg ontmoet je historische bewoners van de prehistorie tot de late middeleeuwen. Samen luister je naar hun spannende verhalen en leer je oude ambachten! Een erg leuke maar ook leerzame dag! Daarna vertrokken we weer terug naar Sportstuif Someren en konden we nog lekker vrij spelen in de pannakooi of de speeltuin. Of even een knutselwerkje in elkaar zetten!

Op donderdag stond er in de ochtend al iets heel leuks op de planning. Namelijk een clinic handboogschieten! Deze vereniging ligt vlak langs SV Someren, dus hier konden we zelfs lopend naartoe, ideaal! En voor diegene die het nog nooit hadden gedaan, werd de uitleg verzorgd door iemand van de vereniging. Er waren meerdere targets gemaakt van ballonnen, waar je natuurlijk op moest schieten. Zo kwam iedereen aan de beurt om het een aantal keer te proberen, en wat ging ze dat goed af! Meerdere keren werden de ballonnen geraakt. Daarna konden we gezellig samen gaan lunchen met Sportstuif Asten om vervolgens naar Klein Costa Rica te gaan in Someren! Een erg leuke vlindertuin waar ze veel exotische dieren hebben die daar vrij rondlopen, of rondvliegen natuurlijk. Ook stokstaartjes zijn hier te vinden. We hebben genoten van de vele dieren die we hebben gespot. We bleven niet tè lang hangen op zo’n warme dag als vandaag dus sloten we de dag af bij SV Someren met een lekker waterijsje!

Op vrijdag hadden we bij Sportstuif Someren geen kinderen en waren jullie dus al van het welverdiende lange weekend aan het genieten. Tot maandag

Zomervakantie week 6

De laatste week van de zomervakantie is alweer aangebroken. En dat betekent een nieuwe sportieve planning voor de laatste week van de vakantie, voordat de scholen weer zullen starten (en we dus niet meer uit kunnen slapen).

Op maandag 29 augustus startten we de week met een aantal leuke spelletjes bij Sportstuif Someren, waaronder de hoepeldans! Daarna vertrokken we met onze lunchpakketjes richting Sportstuif Asten waar we tien tellen in de rimboe hebben gespeeld.

Op dinsdag komt Sportstuif Asten al vroeg naar SV Someren want er stond namelijk iets heel spannends op het programma, namelijk Expeditie Robinson!

Zo hebben we meerdere ‘proeven’ gespeeld, waaronder ook de befaamde eetproef. We verdeelden alle kinderen in twee teams, die het tegen elkaar moesten strijden. De eetproef viel niet zo in de smaak, want wat is het spannend om iets in je mond te krijgen waar je van tevoren niet van weet wat het is! Een erg spannende, gezellige middag met leuke spellen. We hebben genoten.

Op woensdag besloten we niet door te pakken op de Expeditie Robinson eetproeven, maar dachten we ook eens iets lekkers te gaan eten met z’n allen. We gingen namelijk zelf appelflappen maken, bakken én natuurlijk ook opeten. Toch wel ietsje lekkerder dan die verse sprinkhanen van de vorige dag (nee hoor, grapje, dit hebben we ze niet laten eten).

Dit was uiteraard heerlijk smullen. Met onze volle buikjes zijn we vervolgens naar speeltuin Prinses irene gereden waar we ook een leuke dag hebben gehad.

Op donderdag, de een na laatste dag voor het einde van de vakantie kwam Sportstuif Asten de hele dag gezellig bij ons op bezoek. Tijd voor een leuke sportbingo! Jessica en Kelly verstopten de kaartjes rondom de voetbalvelden terwijl iedereen nog lekker vrij aan het spelen was. Daarna werden er meerdere teams gemaakt. Het team met de eerste volle kaart, mocht als eerste iets lekkers uitzoeken! Iedereen deed goed z’n best om zoveel mogelijk kaartjes te verzamelen. En toen was het alweer lunchtijd! Daarna organiseerde we een voetbaltoernooi met meerdere veldjes. We maakten vier teams die afzonderlijk tegen elkaar moesten strijden. Er werden erg spannende wedstrijden gespeeld en iedereen deed goed z’n best. Daarna was het tijd om lekker veel te drinken en als afsluiter kregen we een heerlijk waterijsje.

Op de allerlaatste dag van de vakantie zijn we al vroeg naar Sportstuif Asten gegaan met onze lunchpakketjes op zak. In de ochtend hebben we met z’n allen fijn gespeeld. Toen we met z’n allen gegeten hadden vertrokken we naar speeltuin Leonardus in Helmond. Daar hebben de kids de hele middag kunnen klimmen en klauteren. Een erg leuke speeltuin met veel speeltoestellen. En zo breien we stilletjes een eind aan de vakantieperiode. We hopen dat iedereen een fijne vakantie gehad heeft, zowel bij Sportstuif als daarbuiten. En we hopen natuurlijk dat jullie er weer tegenaan kunnen in het nieuwe schooljaar. Succes allemaal in jullie nieuwe klas! Zet hem op. Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Kelly Martens
Kelly Martens Vestigingsmanager
Shauny Regli
Shauny Regli
Edo Donkers
Edo Donkers
Antje van Gastel
Antje van Gastel
Sjors Aerts
Sjors Aerts
Yara Claassen
Yara Claassen
Max Sonnemans
Max Sonnemans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches