Een fijne BSO waar persoonlijke aandacht voorop staat. Je ontvangt regelmatig foto's van je kind en ze kunnen er echt hun 'ei' kwijt.

Martine Martine
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Superbal, Boksen & fopbal in week 20-2022

Bij Sportstuif staan wij iedere dag klaar voor de kinderen en laten we de kinderen meedoen aan de sportieve activiteiten welke passen bij de leeftijd en interesses van de kinderen. Ben jij ook zo benieuwd naar wat wij doen op onze buitenschoolse sportieve kinderopvang? 

In week 20 hebben we de volgende activiteiten gedaan:

- Boksen

- Fopbal met sponzen 

- Superbal

Lezen jullie mee?

Maandag 16 mei

Het is weer maandag en om de week goed te beginnen hadden we natuurlijk weer iets leusks op het programma staan. Het weer was goed dus hadden we alle tijd om lekker buiten te spelen. We begonnen met het welbekende chinese muur tikkertje waar iedereen aan mee kon doen. 

Als je de tikker was mocht je overal in het veld bewegen. Werd je getikt, dan ging je als muur meehelpen met tikken op de lijn. Uiteindelijk was natuurlijk degene die het laatste overbleef de winnaar. We speelden dit een aantal keer met verschillende tikkers. De rest van de dag mochten we zelf kiezen wat leuk vonden om te doen en lekker vrij buitenspelen!

Dinsdag 17 mei

Vandaag stond er wederom een intensivie activiteit op het programma. Nameljik boksen! We deelden de groep op in tweeën zodat iedereen met en tegen iemand kon sparren van zijn of haar eigen lengte.

Natuurlijk was het eerst tijd voor een algemene warming-up. We begonnen allemaal met dribbelen en oefenden tussendoor al een aantal stoten, met bokshandschoenen aan natuurlijk. Links-rechts-links-rechts. We deden allemaal super goed mee!

Daarna pakten we de kussens erbij en mochten we  één voor een gaan stoten. Je hield het kussen vast ten hoogte van je borst, zodat je niet tegen je hoofd geraakt kon worden. Tussendoor bleven we dribbelen, en om de beurt oefenden we zijwaartse en voorwaartse stoten. Daarna wisselden we natuurlijk zodat de ander aan de beurt kwam. Als eindspelletje maakten we een afgebakend vak bij de goal en koos je iemand van je eigen lengte. Nog met boksshandschoenen aan, was het de taak om je tegenstander zo snel mogelijk uit het vak te duwen. Hierbij mocht het hoofd niet worden aangeraakt en slaan is verboden. Je mocht dus alleen je lichaamsgewicht gebruiken. Het waren spannende partijtjes! Een sportieve middag vol boksplezier.

Woensdag 18 mei

Het is alweer woensdag! En vandaag is het uitermate zonnig weer. Sportstuif Asten kwam gezellig bij ons op bezoek. Toen iedereen compleet was, was het dus ook tijd om samen te gaan lunchen. Daarna vertrokken we met z’n allen richting pannakooi om een spel te spelen wat ideaal pastte bij deze weerssituatie. Namelijk een leuk waterspelletje!

We maakten twee groepjes. Één groepje die niet nat wilde worden mocht een kring maken en gaan overgooien met een bal. Het andere groepje mocht gaan overgooien met een spons, met water natuurlijk.We maakten een kring en in het midden stond ‘de fopper’. Hij of zij moest de bal (of spons) gooien naar degene die in de kring stonden. Maar, je mocht ook foppen. Dan deed je net alsof je ging gooien. De rest hield de handen allemaal op de rug. Kwamen de handen tevoorschijn tijdens het foppen, dan was je af en mocht je gaan zitten. Wie het laatste overbleef won het spelletje. Daarna haalden we de waterpistolen tevoorschijn en maakten we er een leuke middag van vol waterplezier. Het zonnetje zorgde er gelukkig voor dat al onze kleren weer natuurlijk opdroogde!

Donderdag 19 mei

Vandaag stond wederom boksen op het programma, samen met Superbal!

Omdat het een grote groep was vandaag deelden we de groep op in tweeën. Dus een groepje begon met boksen (de ouderen kinderen) en de jongere kinderen begonnen met het spelen van superbal. Bij superbal kan je door iedereen afgegooid worden, vervolgens ga je in de goal staan als je af bent. Je onthoudt wie je heeft afgegooid. Pas als diegene tijdens het spel af gaat, mag jij er als speler weer terug in.

Halverwege wisselden we natuurlijk zodat iedereen aan de beurt kwam met boksen en het spelen van superbal! Een sportieve intensieve middag waarin we allemaal onze energie goed kwijt konden!



Ons team

Kelly Martens
Kelly Martens Vestigingsmanager
Shauny Regli
Shauny Regli
Edo Donkers
Edo Donkers
Antje van Gastel
Antje van Gastel
Sjors Aerts
Sjors Aerts
Yara Claassen
Yara Claassen
Max Sonnemans
Max Sonnemans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches