Eindelijk Sportstuif in Someren! Veel kinderen kennen Sportstuif al van de gymlessen en de leuke evenementen en nu kan er eindelijk ook gesport worden bij Sportstuif na school op een erg mooie locatie.

Niels Niels
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sportcircuit, boksen & escaperoom in week 38-2022

Maandag 19 september 

Op maandag beginnen we de week goed met een nieuwe sportplanning. Nadat we gezamenlijk fruit hebben gegeten buiten nu het weer het nog toe laat, vertreken we richting de pannakooi voor een sportcircuit. Daar liggen namelijk verschillende mediakaarten die we in circuitvorm gaan uitvoeren. We maken tweetallen, gebaseerd op leeftijd. Één van hen moet namelijk wel kunnen lezen. Diegene leest de opdracht voor in als tweetal moet je zo snel mogelijk de opdracht uitvoeren. Bijvoorbeeld 10 seconde planken, 10 jumping jacks of tussen de pionnen een parcours afleggen. Ben je klaar met de opdracht, dan draai je door naar de volgende zodat je voor iedere opdracht samen met je tweetal aan de beurt komt. Iedereen doet leuk mee, een geslaagde dag! 

Dinsdag 20 september

Op dinsdag halen we in de ochtend spullen op uit de loods want we hebben namelijk iets leuks op de planning staan: we gaan boksen! Daar horen natuurlijk echte bokshandschoenen en kussens bij. We verdelen de groep in tweeën, gebaseerd op leeftijd. Allereerst doen we een gezamenlijke warming-up, om de spieren alvast los te maken. We staan met z'n allen op de middenlijn en op commando gaan we rechts of links stoten. Dan ook tegelijk of eerst rechtsvoor of linksvoor. Dan gaan we in tweetallen tegen elkaar sparren. De een trekt de bokshandschoenen aan en de ander houdt het kussen vast. Ver genoeg van het gezicht af natuurlijk. Afwisselend oefenen we de verschillende stoten. In de tussentijd wel goed blijven verdedigen en dribbelen! Na een aantal minuten wisselen we van functie zodat iedereen overal aan de beurt komt. Aan het einde doen we een leuk wedstrijdvormpje waarbij je je tegenstander uit het vak moet duwen. Je mag dus niet slaan, maar je probeert met je eigen kracht tegen handschoenen van de ander aan te duwen, net zolang totdat diegene buiten het vak stapt. Dan heb je gewonnen! 

Woensdag 21 september

Op woensdag staat er iets anders op het programma dan onze reguliere sportplanning. Onze woensdagmiddagactiviteit waar je je ook als je niet op Sportstuif zit, je voor kon aanmelden via onze website! En dan is niets minder dan een super leuke escaperoom. We hebben in totaal 21 kinderen die we verdelen in 3 groepen. Als groep probeer je alle opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren, om vervolgens de verdwenen sleutels van de dierentuin terug te vinden! Alle opdrachten hebben met dieren te maken. Zo is er een speurtocht waarbij je 10 dierennamen moet zoeken. Als je ze alle 10 weet te vinden, dan kom je terug en krijg je een letter. Deze letter onthoud je goed, want uitiendelijk dien je hiermee een woord te vormen. Maar er zijn nog veel meer opdrachten! Zo is er een parcour die ze moeten afleggen, zijn er raadsels die ze moeten oplossen en zijn er dieren die ze moeten uitbeelden waarbij de anderen moeten raden wat voor dier het is. Een erg leuke middag waarbij iedereen heel goed mee heeft gedaan. Uiteindelijk raadt ieder team het sleutelwoord en worden de dieren bevrijdt. Het sleutelwoord was namelijk dierentuin! Om even uit te blussen zetten we vervolgens ranja klaar en kunenn we nog wat nakletsen over leuke escaperoom. 

Donderdag 22 september 

Op donderdag is het wederom tijd om te gaan boksen! Want wij hebben gelukkig alle boksspullen nog bij Sportstuif liggen. We verdelen de groep in tweeën, gebaseerd op leeftijd. Allereerst doen we weer een gezamenlijke warming-up, om de spieren alvast los te maken. We staan met z'n allen op de middenlijn en op commando gaan we rechts of links stoten. Dan ook tegelijk of eerst rechtsvoor of linksvoor. Dan gaan we in tweetallen tegen elkaar sparren. De een trekt de bokshandschoenen aan en de ander houdt het kussen vast. Ver genoeg van het gezicht af natuurlijk. Afwisselend oefenen we de verschillende stoten. In de tussentijd wel goed blijven verdedigen en dribbelen! Na een aantal minuten wisselen we van functie zodat iedereen overal aan de beurt komt. Aan het einde doen we een leuk wedstrijdvormpje waarbij je je tegenstander uit het vak moet duwen. Je mag dus niet slaan, maar je probeert met je eigen kracht tegen handschoenen van de ander aan te duwen, net zolang totdat diegene buiten het vak stapt. Dan heb je gewonnen! 

Vrijdag 23 september 

Op vrijdag is het niet zo'n lekker weer, maar het is vooraslnog droog. Nadat we de kinderen hebben opgehaald vertrekken we richting NWC om superbal te spelen samen met Sportstuif Asten. Tussen de buien door hebben we toch nog even fijn buiten kunnen spelen. Dan staat er nog een leuke verrassing op het programma. We mogen namelijk zelf onze eigen wafels versieren! Met smarties, slagroom of snoepjes. Smullen maar dus! 

 

 

 



Ons team

Kelly Martens
Kelly Martens Vestigingsmanager
Shauny Regli
Shauny Regli
Edo Donkers
Edo Donkers
Antje van Gastel
Antje van Gastel
Sjors Aerts
Sjors Aerts
Yara Claassen
Yara Claassen
Max Sonnemans
Max Sonnemans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches