Buitenschoolse opvang waarbij de aandacht ligt op het sport en spel plezier van een kind! ⚽️🏀🏈

Judy Judy
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Speuldries, kaartenestafette en waterspelletjes in week 36-2021

Bij Sportstuif staan wij iedere dag klaar voor de kinderen en laten we de kinderen meedoen aan de sportieve activiteiten welke passen bij de leeftijd en interesses van de kinderen. Ben jij ook zo benieuwd naar wat wij doen op onze buitenschoolse sportieve kinderopvang? Lees dan hieronder de activiteiten van week 36.

Maandag 6 september

Het was weer de eerste dag na de zomervakantie en het was ook meteen een heerlijke zonnige dag. We hebben vooral lekker buiten gespeeld en genoten van het heerlijke weer. Ook stond er natuurlijk weer een sportactiviteit op de planning! Vandaag speelden we kaartenestafette. Er werden twee teams gemaakt, waarbij ieder team aan zijn/haar eigen kant van het veld ging staan. Ieder team was genoemd naar een kaartensoort; Harten, Klaveren, Schoppen of Ruiten. Deze kaartensoort moesten ze dan ook gaan verzamelen van 2 tot de aas. Vervolgens mocht één van de teamleden naar het midden toe rennen om een kaart te pakken. Was dit de goede kaart, dan mocht je hem meenemen. Anders moest je de kaart weer op de kop neerleggen en moest je een andere kaart zoeken. Ook hebben we nog een variatie hierop gespeeld die nog iets moeilijk is. Je neemt de kaart eerst mee naar jou eigen plekje. IS het de goede kaart? Dan mag je hem houden! Is het de verkeerde kaart, dan neem je de kaart weer mee terug en pak je een nieuwe kaart. Vervolgens heeft iedereen een lekker ijsje gekregen!

   

Dinsdag 7 september

Vanmiddag zijn wij naar Sportstuif Asten gegaan. Het was vandaag erg warm weer, dus was het tijd voor waterspelletjes! We hebben een sponzenestafette gedaan. Dit keer stonden er ook ‘bewakers’ op de uitkijk die iedereen nat konden schieten met waterpistolen. Red jij het om droog aan de overkant te komen?

Woensdag 8 september

Vandaag was het weer een heerlijke warme zonnige dag! Wij zijn vandaag naar de speeltuin ‘De Speuldries’ in Deurne gegaan. Hier hebben we heerlijk geklommen, gegleden en gerend. De kabelbaan en het spelen met water waren de favoriet van vandaag! Ook hebben alle kinderen nog een lekker ijsje gehad om af te koelen!

Donderdag 9 september

Ook vandaag was het weer warm weer, maar wij gaan toch lekker naar buiten toe om te sporten! Vandaag stonden er maar liefst twee spelletjes op het programma; Chinese muur tikkertje & Hollandse leeuwen. Bij Chinese muur tikkertje hebben we nog een nieuwe variatie geprobeerd, waardoor het nog iets moeilijker werd. De muur mocht namelijk mee tikken, als ze maar op de lijn bleven. Hierdoor werd het voor de renners iets lastiger! Vervolgens hebben alle kinderen nog een lekker ijsje gehad!

     

Vrijdag 10 september

Vandaag zijn we naar sportstuif Asten toe gegaan. Het was vandaag een beetje regenachtig weer. Toch hebben we vandaag weer een leuke activiteit gedaan namelijk geluksestafette. Hierbij worden er twee teams gemaakt. De eerste van het team dobbelt de dobbelsteen. Het aantal ogen op de dobbelsteen geeft aan naar welke pion je moet rennen. Deze mag je vervolgens omtikken en weer terugrennen. Dan is de volgende aan de beurt. Wie heeft er als eerste zes pionnen om?



Ons team

Kelly Martens
Kelly Martens Vestigingsmanager
Shauny Regli
Shauny Regli
Edo Donkers
Edo Donkers
Antje van Gastel
Antje van Gastel
Sjors Aerts
Sjors Aerts
Yara Claassen
Yara Claassen
Max Sonnemans
Max Sonnemans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches