Veel buitenruimte, veel sport en vooral veel plezier gegarandeerd!

Gerrit Gerrit
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Slingertikkertje, waterspellen & Dierenrijk in week 25-2022

Bij Sportstuif staan wij iedere dag klaar voor de kinderen en laten we de kinderen meedoen aan de sportieve activiteiten welke passen bij de leeftijd en interesses van de kinderen. Ben jij ook zo benieuwd naar wat wij doen op onze buitenschoolse sportieve kinderopvang? 

In week 25 hebben we de volgende activiteiten gedaan:

  • Slingertikkertje
  • Waterspellen
  • Dierenrijk

Lezen jullie mee?

Maandag 20 juni

Vandaag stond het spel slingertikkertje op de planning! Een super leuk spel, waarbij er goed samengewerkt moet worden. De eerste tikker werd gekozen en al snel werd de eerste speler getikt. De speler moest dan de hand van de tikker vasthouden en nu moesten ze samen gaan tikken. Uiteindelijk werd iedereen uit het vak getikt en ontstond er een hele lange slinger! Naderhand hebben we ook nog het spelletje chinese muur gespeeld, omdat de kinderen heel graag verder wilden met de sportactiviteit!

Dinsdag 21 juni

Vandaag stond het spelletje ‘Ik hou van Holland’ op de planning! Maar hoe werkt dit spelletje?

 Alle kinderen staan in een kring. In het midden wordt een hoepel aangezwengeld zodat hij blijft draaien. Vervolgens geven de kinderen zo snel mogelijk een bal door. Wanneer de hoepel plat op de grond ligt, is degene met de bal in de handen de afgooier. De tikker mag dan lopen met de bal. Iedereen mag wegrennen. Wordt je geraakt door de bal, kom je een lintje halen en ga je helpen als gewone tikker. Wie blijft er als langst over?

Vervolgens hebben we een heerlijk ijsje gegeten & hebben we nog lekker lang buiten gespeeld!

Woensdag 22 juni

Vandaag stond er een super toffe activiteit op de planning, namelijk de Piraten escaperoom! De kinderen ontvingen een brief van Piraat William, die hulp vroeg bij het zoeken naar de schat! Gelukkig wilde iedereen piraat William wel helpen!

Alle kinderen werden omgetoverd tot echte piraatjes met een heus ooglapje en vervolgens kon de escaperoom beginnen. Er werd touwgetrokken, er werden raadsels opgelost, er werd met kogels gegooid & er werd samengewerkt om niet in het water te vallen!

Uiteindelijk heeft iedere piraat de schat gevonden & hier heerlijk van kunnen snoepen!

Donderdag 23 juni

Het was vandaag extreem warm. In de middag zelfs warmer dan 30 graden! Hierdoor hebben we 2 heerlijke waterspelletjes gespeeld in de schaduw. Bij het eerste spelletje moesten we de bekertjes met water balanceren & leeggooien in een emmer. Bij het 2e waterspelletje speelde we superbal met een waterbal!

Na het ijsje ontstond er een echt water gevecht. De waterpistolen, emmers & kannen werden gevuld en niemand was veilig. Zelfs Shauny, Rob & Antje kwamen er niet onderuit en binnen enkele tellen was er niemand meer droog!

Het was een heerlijke dag!

  

Vrijdag 24 juni

Vandaag hadden wij een studiedag van OBS de Ranonkel. We besloten dan ook om er vandaag op uit te gaan. Tussen de buien door hebben wij het heerlijk droog gehad bij Dierenpark Dierenrijk! Wij hebben olifanten, tijgers, leeuwen, ijsberen, koala’s en nog veel meer dieren gezien. Ook hebben we onze handen mogen onderdompelen bij de kriebelvisjes. Op het einde hebben we nog heerlijk in de speeltuin gespeeld & gingen we voldaan en moe naar Sportstuif toe!



Ons team

Kelly Martens
Kelly Martens Vestigingsmanager
Shauny Regli
Shauny Regli
Edo Donkers
Edo Donkers
Antje van Gastel
Antje van Gastel
Sjors Aerts
Sjors Aerts
Yara Claassen
Yara Claassen
Max Sonnemans
Max Sonnemans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches