Een Sportieve BSO waar veel bewegingsvrijheid is voor ieder kind. Veel aanbod van sport en spel.

Luc Luc
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Puzzeltocht, doeljagerbal & vuistbal in week 13-2022

Bij Sportstuif staan wij iedere dag klaar voor de kinderen en laten we de kinderen meedoen aan de sportieve activiteiten welke passen bij de leeftijd en interesses van de kinderen. Ben jij ook zo benieuwd naar wat wij doen op onze buitenschoolse sportieve kinderopvang? 

In week 13 hebben we de volgende activiteiten gedaan:

- Puzzeltocht

- Doeljagerbal

- Vuistbal

Lezen jullie mee?

Maandag 28 maart

Vandaag zijn we de week weer goed gestart, want wat een lekker weer! Tijd om te gaan puzzelen. De pedagogische medewerkers hebben namelijk drie zelfgemaakte puzzels verstopt over het hele terrein.

Als je een stukje hebt gevonden kom je terug de pannakooi in en probeer je het stukje bij de juiste puzzel te leggen, totdat de hele puzzel is gevormd. Op het einde is er een groepsfoto gemaakt samen met de puzzels en de kinderen van Sportstuif. Aangezien het grote puzzels zijn, duurt het wel even voordat alle stukjes gevonden zijn, maar dat geeft niet! Zo blijven we lekker in beweging. Daarna was het nog ideaal weer om buiten te ravotten totdat de kinderen werden opgehaald door papa en mama!

Dinsdag 29 maart

Vandaag stond er een mooi spel op het programma, namelijk doeljagerbal!

Wat houdt het in? In het midden van het veld staat een goaltje. Één iemand is de tikker. De tikker probeert zo snel mogelijk iedereen af te tikken. Ben je af, dan ga je aan de zijlijn staan naast het veld. Maar, heb je als niet-tikker de bal weten te veroveren en gooi je vervolgens in de goal, dan is iedereen die langs het veld staat weer vrij om mee te doen! Opletten geblazen dus! Wederom een mooie, zonnige dag waarin we gelukkig veel buiten hebben gespeeld.

Woensdag 30 maart

Op woendsdag vertrokken we gezellig met z’n allen naar Sportstuif Asten. Als we de weersvoorspelling moeten geloven, de laatste dag met mooi weer. Dus laat ons daar nog maar even van genieten dan! We hebben op het grasveld van NWC heel wat rondes Kubb gespeeld. Een leuk spel waarbij je alle blokjes van je tegenstander probeert om te gooien. Het wordt in teamsverband gespeeld en in het midden staat een koning, die je niet mag raken. Pas als alle blokjes zijn omgegooid, dient te koning te worden geraakt. Raak je de koning dus gedurende het spel, dan verlies je. Aansluitend hadden we een activiteit op het programma staan, nameljik Kick & Run. Je kunt het het beste vergelijjken met slagbal, maar dan schop je de bal zo ver mogelijk het veld in. De ‘slagman’, in dit geval dus degene die de bal schopt, rent zo snel mogelijk naar de verschillende honks om punten te scoren. De kinderen die in het veld staan, dienen zo snel mogelijk over de lijn te rennen, pas als álle kinderen achter de lijn staan, tel je het aantal punten van degene die de bal in het veld schopte. Dit deden we net zolang totdat iedereen een keer aan de beurt was geweest. Een  leuke dag vol speelplezier!

Donderdag 31 maart

De eerste dag van de week waarop het weer ineens radicaal is omgeslagen. We beginnen dus rustig binnen met fruit eten en vervolgens maken we de kantine zo donker mogelijk voor verstoppertje in het donker. Wie er als laatst gevonden wordt wint!

Gelukkig klaart het een uurtje later redelijk op en dus kunnen we nog even met z’n allen naar buiten om het leuke tikspel vuistbal te spelen. Het wordt gespeeld op een half veld in de pannakooi. Er zijn geen vaste tikkers, dus iedereen mag de bal oprapen en vervolgens iemand af proberen te gooien. Belangrijk is dat je niet meer dan drie stappen mag zetten om iemand af te gooien. Je mag de bal afweren met je vuisten, vandaar de naam. Het hoofd wordt vermeden en maak je een vangbal, dan is degene die gooit af. Word je afgegooid dan mag de vierde in de rij weer in het veld. Hierna speelden we nog een afvalrace om te kijken wie er als laatste over kon blijven! Daarna gingen we weer lekker naar binnen en was er genoeg tijd om met z’n allen wat dansmoves te laten zien aan de hand van zelf aangevraagde liedjes.

Vrijdag 1 april

Vandaag was het tijd om samen naar Sportstuif Asten te gaan. En wat denk je? Er lag sneeuw toen we daar aankwamen! Sneeuw op 1 april, want april doet wat ie wil. Dit zorgde voor een heus sneeuwballengevecht tussen de kinderen. Omdat het nog sneeuwde besloten we binnen te gaan spelen. Joris bedacht in de tussentijd een leuke 1 april quiz, vol met moppen. We verdeelden de kinderen in verschillende teams. Uiteindelijk won team vier! En kregen de kids na afloop allemaal een lekker zakje chips.

Voor de rest konden er natuurlijk dingen gebouwd worden, spelletjes worden gespeeld en mooie tekeningen worden gemaakt. Een gezellige dag en een mooie afsluiter van de week!

Een goed weekend en tot maandag!



Ons team

Kelly Martens
Kelly Martens Vestigingsmanager
Shauny Regli
Shauny Regli
Edo Donkers
Edo Donkers
Antje van Gastel
Antje van Gastel
Sjors Aerts
Sjors Aerts
Yara Claassen
Yara Claassen
Max Sonnemans
Max Sonnemans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches