Een hele leuke BSO waarbij kinderen veel van en over elkaar leren middels een divers sport en spel aanbod.

Lex Lex
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Omgekeerd verstoppertje, lasergamen en trefballen - Week 5 2021

Bij Sportstuif staan wij iedere dag klaar voor de kinderen en laten we de kinderen meedoen aan de sportieve activiteiten welke passen bij de leeftijd en interesses van de kinderen. Ben jij ook zo benieuwd naar wat wij doen op onze buitenschoolse sportieve kinderopvang? Lees dan hieronder de activiteiten van week 5.

Maandag: 1 februari

De maand januari is alweer voorbij gevlogen en vandaag gaan wij weer met volle moed richting de lente! Het weer is een beetje wisselend, maar gelukkig kunnen we wel naar buiten toe om te gaan sporten! Vandaag stond het spel ‘Stand in de mand en de bal is voor ….’ op de planning. Onze meester Lex geeft de volgende uitleg bij dit spel. Lex roept de zin: ‘Stand in de mand en de bal is voor ..’ en alle kinderen luisteren goed of dat ze zijn/haar naam horen! Mocht dit het geval zijn, dan moet je zo snel mogelijk achter de bal aanrennen. Wanneer je de bal hebt roep je heel hard stop, zodat alle kinderen waarvan de naam niet is genoemd en die hard aan het wegrennen zijn, direct moeten stoppen met rennen. Alle kinderen moeten hun benen uit elkaar zetten en Lex mag drie stappen zetten. Vervolgens probeert Lex de bal door iemand zijn/haar benen te rollen. Is dat gelukt? Dan mag diegene de bal omhoog gooien! Een leuk spel, waarbij oplettendheid erg belangrijk is.

Dinsdag 2 februari

Met de eerste kinderen die vandaag kwamen hebben we eerst lekker enkele boterhammen gegeten. Vervolgens hadden de kinderen even vrije tijd, waarbij er voornamelijk met de lego en knex werd gespeeld. Rond half 3 kwamen ook de andere kinderen en werd er gezamenlijk fruit gegeten en toen was het alweer tijd voor de sportactiviteit van de dag! Vandaag speelden wij omgekeerd verstoppertje! De meeste kinderen kennen wel het reguliere spel verstoppertje, maar omgekeerd verstoppertje werkt net wat anders. Hierbij gaat 1 kind zichzelf verstoppen en alle andere kinderen gaan tellen. Wanneer de zoekers het verstoppende kind hebben gevonden gaan ze zo stil mogelijk erbij zitten, zonder iets te zeggen! Op deze manier wordt het steeds stiller op het terrein, totdat alle kinderen het verstoppende kind hebben gevonden. Dan begint er weer een nieuwe ronde!

Woensdag 3 februari

Vandaag stond er weer een woensdagmiddag activiteit op de planning. Dit keer niet bij Sportstuif Someren, maar bij Sportstuif Asten. Er waren ondanks de heftige regenbuien maarliefst 22 kinderen die mee gingen doen met onze activiteiten! Vandaag stond levend stratego en lasergamen op de planning. Een super leuke en sportieve middag op sportpark T Root in Asten. Op deze dag zijn er ook gave foto's gemaakt door SIRIS.

Op woensdag 10 februari staat Archery tag op het programma bij Sportstuif Someren. Schrijf je nog snel in via samen bij Sportstuif.

Donderdag 4 februari

Sportstuif Someren is haar dag begonnen bij de noodopvang van de Mariaschool! Wij hebben hier in de tuin omgekeerd verstoppertje gespeeld, zoals beschreven bij dinsdag 2 februari. Zijn jullie nou ook zo benieuwd hoe dit is gegaan? Bekijk dan hier ons filmpje! Wij hebben de afgelopen periode elke dag sportactiviteiten aangeboden op de Mariaschool, waar alle Prodas scholen verzamelden. Wij vonden het erg fijn om te helpen en op deze manier alle kinderen toch in beweging te krijgen gedurende de noodopvang.

Daarnaast waren wij vandaag weer op bezoek bij Sportstuif Asten. Wij hebben vandaag het o zo populaire spel trefbal gespeeld! Hierbij is het de bedoeling dat beide teams de pionnen van het andere team af gooien. Ook mag je de spelers van het andere team afgooien. Welk team heeft als eerste alle pionnen om of alle kinderen afgegooid?

 Vrijdag 5 februari

Wat was het vandaag heerlijk weer. Het zonnetje scheen en het was dus perfect weer om lekker buiten te spelen. We zijn gestart met voetballen in de pannakooi bij NWC. Vervolgens zijn we naar Sportstuif Deurne gereden, omdat we dan iets meer spelletjes met meer kinderen kunnen spelen! Hier stond het grote safarispel op de planning! Ben jij benieuwd naar hoe dit spelletje werkt? Lees dan hier onze blog van vorige week. 



Ons team

Kelly Martens
Kelly Martens Vestigingsmanager
Shauny Regli
Shauny Regli
Edo Donkers
Edo Donkers
Antje van Gastel
Antje van Gastel
Sjors Aerts
Sjors Aerts
Yara Claassen
Yara Claassen
Max Sonnemans
Max Sonnemans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches