Sportstuif is een BSO op een toplocatie waar kinderen veel kunnen bewegen. Het team en de opvang van Sportstuif zijn superflexibel en heel betrokken bij de kinderen en hun ouders.

Joep Joep
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Meivkantie bij Sportstuif week 17-2023

Maandag 24 april 

De eerste dag van de meivakantie is aangebroken! En dan gaat het net even iets anders bij Sportstuif. De ouders brengen de kinderen zelf naar de BSO. Ook eten we allemaal samen onze boterhammen tijdens de lunch. Vandaag hebben we een gezellig groepje en dus hebben we een leuke verrassing voor de kinderen. We reizen af naar MonkeyTown in Mierlo. We mogen hier de hele ochtend en middag ravotten! Zo hebben ze een hele steile gele glijbaan,een ballenbak, een heel groot speelparadijs en is er een peuterzone voor de allerkleinsten en zijn er zelfs trampolines waar we ons helemaal op kunnen uitleven. We hebben een hele gezellige dag, moe maar voldaan keren we terug naar Sportstuif Someren. In de middag, als we gezellig allemaal samen hebben gegeten, spelen we nog een potje unihockey in de pannakooi. De rest van de middag mogen we vrij spelen of binnen knutselen. Dit mogen we zelf kiezen! 

Dinsdag 25 april 

Op dinsdag wachten we even rustig af totdat de hele groep compleet is. Zoals we gewend zijn eten we in de ochtend altijd samen gezellig wat fruit en drinken we een bekertje ranja. In de ochtend hebben we een leuk knutselprogramma voor degene die daar aan mee willen doen. Je mag er ook voor kiezen om buiten te blijven spelen. We gaan kroontjes knutselen. Van zelf gekozen gekleurd papier die wij voor je aan elkaar nieten mogen we een hele mooi kroon gaan maken, met versiersels die je zelf mag bedenken. We laten allemaal zien hoe creatief we zijn en als ze klaar zijn mogen we ze ter demonstratie op de bar neerleggen totdat papa en mama ons komen halen. In de middag staat er iets sportiefs op het programma. Namelijk flagfootball op het hoofdveld en unichockey in de pannakooi. Flag football is een vorm van American football, maar kent eigen regels. Zo is het bij flag footballniet toegestaan om te tackelen of 'blocken'. In plaats daarvan draagt iedere speler twee 'flags', die zijn bevestigd aan een riem. De baldrager wordt gestopt door een van de flags af te pakken. Je kunt dit ook zien als een kat en- muisspel en dus aanpassen naar de leeftijd van de kinderen. In de pannakooi spelen we unihockey in de vorm van 2 teams. Rood en geel! Het gaat erg gelijk op. De rest van de dag mogen we vrij spelen, het is namelijk niet voor niets vakantie! 

Woensdag 26 april 

Vandaag is het een extra speciale dag bij Sportstuif Someren. Er staat namelijk iets heel leuks op het programma. We hebben een gezellig groepje van maar liefst 6 kinderen. Als iedereen zijn of haar roes heeft uitgeslapen en de boterhammen gesmeerd zijn is het namelijk tijd om te vertrekken naar het geweldige leuke BillyBird park Hemelrijk. Rond 9:30 uur in de ochtend vertrekken we met z'n allen naar Volkel, waar het park ligt. In dit geweldige park hebben ze voor ieder wat wils. In de ochtend is het nog wat fris en dus beginnen we in 'zeeroversland'. Dit is een hele coole binnenspeeltuin die helemaal is aangekleed in zeeroversstijl. Als we het wat warmer hebben gaan we lekker naar buiten om de rest van het park te ontdekken, onder het genot van een stuk peperkoek. Er is namelijk ook een achtbaan, speelgebied 'ruig' waar ze een wildwaterbaan hebben, een kinderkermis, een reuzenschommel, een speelcircus, de ballenfabriek en nog veel meer! Sportstuif Brandevoort is inmiddels ook present en dus struinen we samen het park af. Iedereen durft in de 'splash'! In de ballenfabriek spelen we ook een hele tijd en buiten zijn er ook voldoende springkussens aanwezig om ons te vermaken. Zoveel energie als we hadden in het begin, zo moe maar voldaan zijn we op het einde. Iedereen doet namelijk een lang dutje op de terugweg. Het is dus 3 kwartier op de terugweg erg stilletjes in de auto. Een hele fijne dag hebben we gehad met z'n allen! 

Donderdag 27 april 

Koningsdag! We hopen dat iedereen een fijne oranje gekleurde dag heeft vandaag. 

Vrijdag 28 april 

En dan is het alweer vrijdag. De laatste dag van de eerste week van de meivakantie is aangebroken. Vandaag hebben we een gezellig klein groepje. In de ochtend besluiten we dat we van de planning moeten afwijken. We zouden namelijk naar de dierentuin gaan vandaag. Maar daar is het een beetje te slecht weer voor. We laten de kinderen dus zelf kiezen en met eigen ideeën komen. Dat is ook wel eens leuk toch? Al snel komen we tot de conclusie dat het We-Jump wordt in Helmond! Hier kunnen we ons flink uitleven op de vele trampolines en salto's maken in de leuke foambak! Ook hebben ze een leuk trefbalgedeelte waar je al springend een potje trefbal kunt spelen tegen elkaar. Als we terug zijn bij Sportstuif Someren mogen we nog lekker vrij spelen, daar is vakantie voor. En dan is het tijd voor weekend, de eerste week van de meivakantie zit er alweer op. Voor degene die nog op vakantie gaan: we wensen jullie allemaal een hele fijne vakantie en anders tot in de tweede week bij Sportstuif! 

 

 

 

 



Ons team

Kelly Martens
Kelly Martens Vestigingsmanager
Shauny Regli
Shauny Regli
Edo Donkers
Edo Donkers
Antje van Gastel
Antje van Gastel
Sjors Aerts
Sjors Aerts
Yara Claassen
Yara Claassen
Max Sonnemans
Max Sonnemans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches