Mooi concept en onze oudste dochter gaat er met veel plezier heen. Ze organiseren veel leuke (buiten)activiteiten voor de kinderen. Ook zijn ze flexibel en denken ze graag mee met de ouders.

Bas Bas
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Meivakantie bij Sportstuif week 18-2023

Maandag 1 mei 

De eerste dag van de tweede week van de meivakantie trappen we af met een leuke sportbingo! We maken een aantal teams en Edo en Kelly zorgen ervoor dat de plaatjes van de bingo goed verstopt zijn over de velden waar we mogen komen. Op ieder kaartje staat een andere sport. Wie heeft het snelst bingo? Het is vandaag nog frisjes maar morgen belooft het een hele mooie dag te worden! Om 12:00 uur eten we met z'n allen onze boterhammen bij Sportstuif. We mogen die vanaf nu zelf smeren! Tenminste, als we dit al zelf kunnen. Anders krijgen we hier natuurlijk hulp bij. In de middag gaan we naar buiten voor de volgende leuke sportactiviteit. We spelen pionnen trefbal! Je kunt op twee manieren winnen van het andere team: je gooit alle spelers af die in het veld staan óf je gooit alle vier de pionnen om. Maak je een vangbal? Dan is degene die gooide af én mag er iemand terug in het veld van je eigen team. We doen allemaal heel fanatiek mee. Daarna is er nog genoeg tijd om lekker vrij te spelen en te genieten van de extra lange dag bij Sportstuif. 

Dinsdag 2 mei 

Op dinsdag is het heerlijk weer! Dus het belooft een mooie dag te worden. In de ochtend vertrekken we met z'n allen richting de pannakooi voor acrogrym! Er liggen meerdere mediakaarten verspreidt over het veld. De kinderen mogen zelf groepjes maken en wisselen van groepje om de verschillende oefeningen zo goed mogelijk uit te voeren. Er worden een tal mooie foto's gemaakt want want doen we allemaal goed ons best! Vandaag lacht het zonnetje ons toe dus besluiten we lekker buiten te gaan eten aan de lange picknicktafels, zowel het fruit als onze boterhammen. We laten de oudere kinderen zelf smeren. Als we onze lunch op hebben pakken we onze tassen in om naar de leuke speeltuin 'Prinses Irene' te gaan. Een hele leuke buitenspeeltuin, gewoon in Someren! De speeltuin ligt op 5 minuten rijafstand van Sportstuif af. De hele middag kunnen we hier lekker ravotten. Én er is zelfs een kaboutervoorstelling, waar we aandachtig naar luisteren! 

Woensdag 3 mei 

En dan is het zo alweer woensdag, wat vliegen die dagen voorbij! Gelukkig hoeven we allemaal nog niet naar school dus zijn er een aantal kinderen die lekker uitslapen en wat later naar Sportstuif komen. Even rustig wakker worden deze ochtend! Wat staat er vandaag op de planning? Omdat het ochtendzonnetje al goed door is gekomen starten we met een leuk potje unihockey. We gaan eerst een paar keer oefenen met een slalom parcours voordat we met het echte werk beginnen en we een partijtje gaan spelen. We hebben twee kleuren: rood en geel. Een erg leuke sport! Als het 12:00 uur is is het wederom lunchtijd! En inmiddels is Sportstuif Brandevoort ook gearriveerd, zij eten gezellig met ons mee. In de middag staat er iets tofs op het programma waar we samen naartoe gaan. We gaan naar de leuke camping en buitenspeeltuin de Somerse Vennen. Hier hebben ze voor ieder wat wils. Er is een leuke buitenspeeltuin met een grote zandbak erbij. Maar ook hebben ze een grote binnenspeeltuin voor als het weer iets minder is. Vandaag is het prachtig weer dus wij zitten lekker buiten! Zo is er een grote schommel, een springkussen, een wip en een aantal leuke glijbanen! We hebben ons hier samen met Brandevoort heel goed vermaakt. Moe maar voldaan wachten we totdat we worden opgehaald door papa of mama. 

Donderdag 4 mei 

Op donderdag hebben we iets op de planning staan wat we wellicht vaker op televisie voorbij hebben zien komen, namelijk de alleskunner! We wachten even rustig af totdat iedereen er is en ons groepje dus compleet is. We hebben maar liefst 18 verschillende spellen die allemaal tot de alleskunner behoren, dus we beginnen al vroeg in de ochtend met het eerste spel. Het is een afvalrace, maar ook al ben je afgevallen, dan mag je evengoed gewoon nog meedoen met het spel, alleen niet meer voor de winst, want er kan er maar één de winnaar zijn. We beginnen met de spellen die buiten worden gespeeld, waarvan het eerste spel annemaria koekoek is. Per spel is er steeds 1 afvaller. Zo is er een quiz, een balanceer wedstrijd, spelen we waterpong, bottleflip, is er een racewedstrijd, moeten we zo lang mogelijk op één been blijven staan, bullseye gooien en nog veel meer! De finalewedstrijd is een boter/kaas/eieren estafette. De winnaar is de winnaar van de alleskunner! Het is erg spannend, maar er kan er maar één de winnaar zijn. Je krijgt als winnaar ook een klein prijsje. Gefeliciteerd! Een super geslaagde dag vol spel- en sportplezier. 

 

Vrijdag 5 mei 

Vandaag is het bevrijdingsdag. Maar voor ons gewoon een reguliere dag bij Sportstuif Someren. In de ochtend komt Sportstuif Asten gezellig bij ons op bezoek en ook Sportstuif Brandevoort is aanwezig. Ideaal om een leuk spelletje te spelen. We beginnen met levend stratego

Verdeel de groep in 2 ploegen en laat ze hun eigen kamp kiezen op het terrein. Vraag ze om de vlag (persoon of lintje) te verstoppen in dit kamp. De vlag moet deels zichtbaar zijn en moet gedurende het hele spel op dezelfde plaats blijven liggen. Het doel van het spel is om de vlag van de tegenpartij te stelen en naar het eigen kamp te brengen.De deelnemers lopen naar het kamp van het andere team om de vlag te zoeken. In elk kamp blijft één iemand zitten om kaartjes uit te delen (één aan elke teamlid). Op het kaartje staat een rang. Als een speler onderweg een speler van de andere ploeg tikt, moeten ze beiden elkaars rang laten zien. De hoogste en sterkste wint en krijgt het kaartje van de verliezer. Die moet dus weer terug naar zijn kamp voor een nieuw kaartje. Bij gelijke rangen gebeurt er niets en kunnen ze weer verder op jacht. Op die manier kunnen deelnemers ervoor zorgen dat tegenstanders niet snel bij hen in het kamp komen. Gebeurt dit toch, dan krijgen de tegenstanders 10 seconden de tijd om de vlag te zoeken.

In de middag wijken we een beetje van de planning af omdat het weer een beetje tegenvalt. Dus besluiten we ook om binnen te gaan eten. We verdelen de groep in tweeën. Flagfootball met de wat jongere deelnemers en unihockey met de oudere kinderen. Ondanks de regenbuien tussendoor hebben we een fantastische dag vol speelplezier. We kijken terug op een zeer gezellige, sportieve meivakantie en hopen dat jullie je net zo goed vermaakt hebben als ons. Geniet maar even van het weekend want daarna begint de reguliere schoolweek weer op maandag! Fijn weekend en tot dan! 

 

 

 



Ons team

Kelly Martens
Kelly Martens Vestigingsmanager
Shauny Regli
Shauny Regli
Edo Donkers
Edo Donkers
Antje van Gastel
Antje van Gastel
Sjors Aerts
Sjors Aerts
Yara Claassen
Yara Claassen
Max Sonnemans
Max Sonnemans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches