Een fijne BSO waar persoonlijke aandacht voorop staat. Je ontvangt regelmatig foto's van je kind en ze kunnen er echt hun 'ei' kwijt.

Martine Martine
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Levend kwarter, stand in de mand & stoelendans in week 22-2022

Bij Sportstuif staan wij iedere dag klaar voor de kinderen en laten we de kinderen meedoen aan de sportieve activiteiten welke passen bij de leeftijd en interesses van de kinderen. Ben jij ook zo benieuwd naar wat wij doen op onze buitenschoolse sportieve kinderopvang? 

In week 22 hebben we de volgende activiteiten gedaan:

- Levend kwarter

- Stand in de mand

- Stoelendans

Lezen jullie mee?

Maandag 30 mei

De nieuwe dag van de week is weer aangebroken! Vandaag stond Levend kwartet op de planning. Er werden eerst groepjes gemaakt en vervolgens werden er tactische afspraken gemaakt. Vervolgens werden de spulletjes verzameld in het middenvak. Na enkele rondjes werd er ook een tikker in het midden gezet. Deze tikker mocht alle spelers met spulletjes tikken. Het was een leuke start van de week. 

Dinsdag 31 mei

Vandaag was het lekker weer om buiten te spelen, dus hebben we nadat we met z’n allen samen fruit hebben gegeten naar buiten gegaan richting de pannakooi. Het leuke balspel ‘stand in de mand’ stond namelijk op het programma. Wat houdt dat precies in?

1 deelnemer staat met de bal in het midden en de rest staat er omheen. Degene met de bal in de hand roept stand in de mand en de bal is voor ‘Pieter’, bijvoorbeeld. Dan rent iedereen weg, behalve Pieter. Wanneer Pieter de bal heeft en stop roept, stoppen de overige kinderen gelijk met rennen en gaan in spreidstand staan. Pieter probeert vervolgens de bal door de benen te rollen van een van de kinderen. Het slimste is natuurlijk dat te proberen bij diegene die het dichtst bij hem staan. Als dit lukt, is dat kind degene die in het midden moet staan en het spel begint weer van voor af aan.

We hebben het een aantal keer gespeeld waardoor er nog ruimte genoeg over was om lekker creatief bezig te zijn met het maken van zandijsjes, springtouwen, skateboarden en voetbal natuurlijk.

Woensdag 1 juni

Op woensdag was het weer tijd om gezellig samen te voegen met Sportstuif Asten dus vertrokken we nadat we de kinderen natuurlijk van school af hadden gehaald naar NWC.

De donkere wolken reden we onderweg al tegemoet dus zodra we binnenstapten bij NWC viel het met bakken uit de lucht. Tijd om dus binnen te blijven en te gaan knutselen, kleuren, met de blokjes bouwen of gewoon een spelletje te gaan spelen. Omdat het ’s middags nog niet heel veel beter was qua weer besloten we de altijd leuke stoelendans te gaan doen! De spanning was te snijden zodra de muziek stopte. Het kwam regelmatig voor dat twee kinderen op dezelfde stoel zaten. We deden dit natuurlijk een aantal keer en onze pedagogisch medewerkers deden ook gezellig mee. Daarna was het tijd voor een ultieme dance battle op het liedje ‘I like to move it’.

Een aantal kids wisten hiermee de show te stelen en wij hadden allemaal een eigen zitplaats gekregen. First row uiteraard!

Donderdag 2 juni

En dan is het alweer donderdag. Gelukkig was het weer weer helemaal bijgetrokken en kwam het zonnetje zo af en toe zelfs heerlijk door, meteen door naar buiten dus waar we gezellig met z’n allen aan de dag begonnen met fruit eten en wat drinken aan de lange picknicktafels. We hebben de verjaardag gevierd van een kindje die afgelopen weekend 5 was geworden en uiteraard wordt daarbij ook gezongen en niet te vergeten getrakteerd! Terwijl de andere kinderen de ogen mochten sluiten deelden we de traktatie uit en zodra dat was gebeurd mocht iedereen weer kijken en dit buiten opeten. Peperkoek!!

Daarna was het tijd om aan de activiteit van vandaag te beginnen. Omdat we vandaag met een groot aantal waren deelden we de groep op in tweeën, van gelijkwaardige leeftijden. De ene groep mocht beginnen aan een leuk tikspel op het hoofdveld: namelijk lieveheersbeesttikkertje. Werd je namelijk getikt dan moest je op je rug gaan liggen, als een lieveheersbeestje. Je benen en armen moesten in beweging blijven en je kon alleen maar worden bevrijd doordat iemand je weer op je buik legde, dus je moest diegene als het ware omduwen.

In de pannakooi speelden we ‘allesbal’. Hoe werkt dit dan?

Je kiest een aantal van elk team die het spel mogen gaan spelen en vervolgens roep je een sport. Dit kon bestaan uit voetbal, trefbal of handbal. De materialen hiervoor lagen natuurlijk al klaar. Wordt er dus bijvoorbeeld handbal geroepen, dan worden er snel wat pionnetjes klaargezet zodat we daarna konden beginnen met spelen. Uiteraard werden er meerdere malen gewissseld zodat iedereen aan de beurt kwam en elke sport ook aan bod kwam. Halverwege het uur werd er natuurlijk gewisseld. 

Een erg leuke sportieve middag die we hebben afgesloten met een lekker waterijsje!



Ons team

Kelly Martens
Kelly Martens Vestigingsmanager
Shauny Regli
Shauny Regli
Edo Donkers
Edo Donkers
Antje van Gastel
Antje van Gastel
Sjors Aerts
Sjors Aerts
Yara Claassen
Yara Claassen
Max Sonnemans
Max Sonnemans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches