Eindelijk Sportstuif in Someren! Veel kinderen kennen Sportstuif al van de gymlessen en de leuke evenementen en nu kan er eindelijk ook gesport worden bij Sportstuif na school op een erg mooie locatie.

Niels Niels
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kidsplaza, kookworkshop & 3 op een rij in week 19-2022

Bij Sportstuif staan wij iedere dag klaar voor de kinderen en laten we de kinderen meedoen aan de sportieve activiteiten welke passen bij de leeftijd en interesses van de kinderen. Ben jij ook zo benieuwd naar wat wij doen op onze buitenschoolse sportieve kinderopvang? 

In week 19 hebben we de volgende activiteiten gedaan:

- Kidsplaza

- Kookworkshop

- 3 op een rij

Lezen jullie mee?

Maandag 9 mei

Het is weer maandag! Hopelijk hebben jullie allemaal een fijne meivakantie gehad en hebben jullie veel leuke dingen gedaan. Maar nu weer even in het normale ritme komen, even wennen dus!

Omdat het zo’n mooi weer was hebben we ons sportprogramma iets aangepast want we vonden het een perfecte dag voor flessenvoetbal! Zo kregen we allemaal een eigen flesje gevuld met water. Je mocht die zelf ergens neerzetten op het veld in de pannakooi en het was je eigen taak om je flesje zo goed mogelijk te verdedigen. Ieder voor zich dus! Degene die uiteindelijk het meeste water nog in zijn flesje had zitten was de ultieme winnaar. Toen de winnaar bekend was en het spel was afgelopen ontstond er een spectaculair watergevecht. De flesjes werden namelijk weer gevuld op de wc als ze leeg waren en gooien maar! Uiteindelijk konden we met z’n allen in het zonnetje gaan zitten totdat onze T-shirtjes weer op waren gedroogd. Een erg leuke middag met veel waterpret!

  

Dinsdag 10 mei

Vandaag staat er weer een leuke sportieve activiteit op het programma. Dus nadat we met z’n allen buiten fruit hebben gegeten vertrekken we naar het hoofdveld om daar een variant van honkbal te gaan spelen.

We maakten twee gelijkwaardige teams. Het slagteam mocht beginnen met slaan, niet met een honkbalknuppel maar met een tennisracket en een tennisbal!  Voor de kleine kinderen mocht er gewoon gegooid worden. Het doel is natuurlijk de bal zo ver mogelijk weg te slaan zodat het veldteam flink moet rennen om de bal vervolgens bij de brander te krijgen. Als slagman is het je taak om zo snel mogelijk van honk naar honk te rennen, om weer op tijd binnen te zijn. We wisselden pas wanneer iedereen een keer als slagman aan de beurt was geweest. De rest van de middag zijn we ook lekker sportief bezig gebleven en was er nog tijd genoeg om lekker vrij te spelen. Zo werden er ook veel lekkere zand-ijsjes gemaakt in de zandbak.

  

Woensdag 11 mei

Op woensdag kwam Sportstuif Asten gezellig bij ons op bezoek omdat er vandaag iets speciaals op het programma stond. Stagiaire Karlijn had namelijk iets heel leuks in petto voor ons onder het mom van gezond eten een een gezonde levensstijl. We verdeelden alle kinderen in twee groepjes. Het ene groepje mocht een dino smoothie gaan maken en het andere groepje een heerlijke gezonde wrap. Alle spullen en ingrediënten stonden voor ons klaar op tafel zodat we meteen aan de slag konden. Op het papiertje die erbij zat stond precies stap voor stap hoe je te werk kon gaan. Zo moesten er bananen, peren, courgette en limoentjes gesneden worden voor de smoothie. Iedereen was druk bezig en werkten goed samen om iets lekkers op tafel te kunnen zetten.

Uiteindelijk gingen alle gesneden stukjes samen in de blender met 600 ml melk en het eindresultaat was daar: een gezonde smoothie. Het andere groepje werkte hard door aan de wrap. We zetten de wrap en smoothie even in de koeling voor extra verfrissing terwijl wij in de tussentijd onze Sportstuif auto’s op een rijtje hadden gezet, tijd voor een grondige wasbeurt! Omdat het toch zo’n lekker weer was hadden we wat emmers klaargezet om de auto’s mee te wassen en andere emmers om een waterpistolengevecht mee te voeren! Na alle waterpret was het tijd om die heerlijke zelfgemaakte wrap op te gaan eten en de gezonde smoothie op te gaan drinken!

Wat hebben we genoten van een heerlijke zonnige leerzame middag.

  

Donderdag 12 mei

Vandaag stond er werderom iets leuks op het programma waarbij je nog een beetje de hersenen moest laten kraken ook.  Namelijk een drie op een rij estafette, gespeeld in onze pannakooi. We hebben dit wel vaker gespeeld dus de kinderen wisten al precies wat ze te wachten stond. We verdeelden de groep in tweeën zodat de oudere kinderen en de wat jongere kinderen tegen elkaar konden strijden, om het eerlijk te houden! Hoe werkt het nou precies?

Er liggen 9 hoepels klaar. Om de beurt rent er iemand van je eigen team naar een hoepel toe en legt daar je eigen kleur lintje in. Wanneer beide teams 3 lintjes hebben weggelegd en er ligt nog geen drie op een rij, dan mag je nu elke keer 1 lintje tegelijkertijd verplaatsen. Dit doe je totdat er iemand 3 op een rij heeft!

Een leuke middag en een fijne afsluiting van de week met wederom heerlijk weer waarin we de hele dag buiten zijn gebleven.

Vrijdag 13 mei

Vandaag stond er een uitje op de planning! Na de lunch zijn we met z’n allen in de bussn gestapt en zijn we naar Kidsplaza gereden! Hier hebben we de hele middag gespeeld. We zijn van de glijbanen geweest, hebben geklommen in de touwen en hebben gesprongen op de trampolines. Tussendoor snel wat drinken & weer lekker verder spelen. Het was een heerlijke afsluiting van de week.



Ons team

Kelly Martens
Kelly Martens Vestigingsmanager
Shauny Regli
Shauny Regli
Edo Donkers
Edo Donkers
Antje van Gastel
Antje van Gastel
Sjors Aerts
Sjors Aerts
Yara Claassen
Yara Claassen
Max Sonnemans
Max Sonnemans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches