Eindelijk Sportstuif in Someren! Veel kinderen kennen Sportstuif al van de gymlessen en de leuke evenementen en nu kan er eindelijk ook gesport worden bij Sportstuif na school op een erg mooie locatie.

Niels Niels
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kerstvakantie bij Sportstuif week 52-2022

Dinsdag 

We hopen dat iedereen een fijne kerst heeft gehad en het gezellig heeft gehad met vrienden en familie! Op maandag was Sporstuif dan ook gesloten op tweede kerstdag. 
Op dinsdag is het de eerste dag na de kerst en de eerste dag van de kerstvakantie is aangebroken! Dat betekent voor de meeste kinderen iets langer uitslapen en natuurlijk niet naar school. Maar bij Sportstuif staan we weer gewoon voor jullie klaar met een heel leuk nieuw programma! Op dinsdag beginnen we de dag rustig met een aantal spelletjes en kletsen we wat bij over hoe ieders kerst is geweest en wat ze allemaal gedaan hebben en hoeveel we wel niet gegeten hebben. De kinderen mogen voor 's middags doorgeven wat ze op hun boterham willen, zodat wij ze alvast kunnen smeren. Dan is het tijd om naar buiten te gaan voor het eerste spel van de week, namelijk het casino spel

De kinderen krijgen allemaal 5 fisches in het begin van het spel. Er zijn een aantal mini-games die de kinderen tegen elkaar kunnen spelen. De kinderen moeten elkaar uitdagen voor zo'n mini-game. Je moet de uitdaging altijd accepteren, tenzij je nog in een spel zit of je al uitgedaagd bent door iemand anders. Bij het spel zet je allebei 1 fische in. De winnaar van het spel krijgt de fisches. Dus je krijgt je eigen fische terug + die van de ander (dus 1 fische winst) 

We zetten verschillende mini-games uit op het pannaveld in de pannakooi. Zo hadden we bijvoorbeeld verspringen, hoepel draaien, jeu de boules, pionflip, een sprintwedstrijd, racket balanceren, verspringen en dobbelen. Wie uiteindelijk de meeste fisches over houdt, wint het spel! Na activiteit krijgen we allemaal iets lekkers, maar de winnaar van het spel krijgt iets extra's! 

Woensdag 

Op woensdag hebben we wederom een hele leuke activiteit op de planning staan. Zodra alle kinderen aanwezig zijn bij Sportstuif Someren kunnen we de lunchpakketjes in orde gaan maken, klaar voor een nieuwe dag bij Sportstuif. De meeste kinderen weten al wat we gaan doen en zijn erg enthousiast. We rijden naar de gymzaal in Asten waar Sportstuif Asten de gymzaal al heeft overgetoverd tot een lasergame paradijs! Er zijn meerdere attributen in de gymzaal geplaatst waarachter of waaronder je je kan verstoppen. Want het is natuurlijk de bedoeling om zoveel mogelijk mensen van het andere team te raken! Als alle pistolelen goed zijn geladen en iedereen een eigen kleur heeft kunnen we gaan beginnen. Wie weet de beste verstopplek te vinden? Als je af bent en al je levens zijn op (je hebt er in totaal 5) dan mag je op de bank gaan zitten totdat je weer aan de beurt bent, zodat we niet teveel mensen in het speelveld hebben. Zo zijn er dikke matten en tunnels aanwezig waar je je achter of in kan verstoppen. Dan spelen we 's middags nog het geluksspel. Er zijn 4 verschillende hoeken waar je naartoe kunt rennen. Één kind telt tot 10 vanaf het midden van de gymzaal. Je moet een hoek kiezen. Vervolgens stopt diegene met tellen en als je in de hoek staat die genoemd wordt, ben je af. Gewoon een kwestie van geluk dus! Dat maakt dat spel door iedereen gewonnen kan worden. 

Donderdag 

Op donderdag hebben we iets op de planning staan wat we wellicht vaker op televisie voorbij hebben zien komen, namelijk de alleskunner! We wachten even rustig af totdat iedereen er is en ons groepje dus compleet is. Dan beginnen we met boterhammen smeren voor de middag, zodat we, als we met z'n allen hebben geluncht we kunnen beginnen aan maar liefst 18 verschillende spellen die allemaal tot de alleskunner behoren. Het is een afvalrace, maar ook al ben je afgevallen, dan mag je evengoed gewoon nog meedoen met het spel, alleen niet meer voor de winst, want er kan er maar één de winnaar zijn. We beginnen met de spellen die buiten worden gespeeld, waarvan het eerste spel annemaria koekoek is. Per spel is er steeds 1 afvaller. Zo is er een quiz, een balanceer wedstrijd, spelen we waterpong, bottleflip, is er een racewedstrijd, moeten we zo lang mogelijk op één been blijven staan, bullseye gooien en nog veel meer! De finalewedstrijd is een tafelvoetbal wedstrijd. De winnaar is de winnaar van de alleskunner! De tafelvoetbal wedstrijd is erg spannend! Maar uiteindelijk pakt één iemand de winst met 10-7, close call dus. 
Hij krijgt een alleskunner diploma en mag een kleinigheidje uitzoeken. Gefeliciteerd! Verder vieren we nog de verjaardag van onze pedagogisch medewerker Edo, maar liefst 40 jaartjes jong, gefelictieerd Edo! 



Ons team

Kelly Martens
Kelly Martens Vestigingsmanager
Shauny Regli
Shauny Regli
Edo Donkers
Edo Donkers
Antje van Gastel
Antje van Gastel
Sjors Aerts
Sjors Aerts
Yara Claassen
Yara Claassen
Max Sonnemans
Max Sonnemans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches