Een hele leuke BSO waarbij kinderen veel van en over elkaar leren middels een divers sport en spel aanbod.

Lex Lex
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kerstvakantie bij Sportstuif week 1-2023

Maandag

De tweede week van de kerstvakantie is alweer aangebroken en dat betekent weer een nieuwe week vol met boordevol nieuwe activiteiten. Op maandag wachten we rustig af totdat iedereen uitgeslapen is. Hopelijk hebben jullie allemaal een fijne jaarwisseling gehad! Misschien mochten sommigen wel opblijven om naar het vuurwerk te kijken om 12:00 uur. Als alle boterhammen zijn gesmeerd beginnen we ritmisch op gang te komen met de stoelendans! Het regent namelijk buiten, dus we blijven in de ochtend binnen. In de middag staat het leuke crazy 44 op het programma! Dit zijn, de naam zegt het al, maar liefst 44 te gekke opdrachten die je samen als een team kunt uitvoeren. Zo mocht je bijvoorbeeld iemand uitkiezen om bij diegene een ander kapsel te maken, moest je een foto maken met zoveel mogelijk ballen in je hand of moet moest je een handstand maken. 

Dinsdag 

Op dinsdag wachten we rustig even tot iedereen is uitgeslapen, waarna we beginnen met de boterhammen bestelling opnemen. In de ochtend is het weer vrij wisselvallig dus we spelen binnen een aantal spelletjes. Dan is het tijd voor de activiteit van vandaag, namelijk kraak de code. Wat houdt het in? 

De groep moet opdrachten doen om letters te verzamelen. Het zijn opdrachten die je als groep moeten halen. Met de verkregen letters gaan ze zoveel mogelijk woorden maken. Ze mogen pas woorden gaan maken als alle opdrachten zijn voltooid. Je krijgt dan 2 minuten de tijd om zoveel mogelijk woorden te maken. De woorden worden goedgekeurd door de spelleider. Per goedgekeurd woord krijg je 1 punt. Een woord mag niet dubbel worden goedgekeurd. Hoeveel punten weten jullie als groep te behalen? 

Er zijn in totaal 10 verschillende opdrachten die je kan voltooien. De eerste opdracht is een zoektocht naar een Sportstuif bidon. Er is ook een leuke groepsopdracht waar we veel in samen moeten werken om naar de overkant te komen. De vloer is namelijk lava! Je gaat met de hele groep van de ene kant van de pannakooi naar de andere kant, zonder de grond aan te raken. Je krijgt verschillende hoepels mee (daar mag je wel in staan). Per voltooide opdracht kun je één letter verdienen. Dan is er nog een opdracht liedjes raden en tillen we iedereen van de groep naar de overkant zonder dat diegene de grond raakt, hierbij moeten we natuurlijk zoveel mogelijik samenwerken! Iedereen wordt om de beurt getild. Als dit lukt, verdien je ook hier weer een letter. Als eindopdracht moeten we puzzelen en verdelen. Alle leeftijden van alle kinderen worden bij elkaar opgeteld, dat eindgetal is het aantal rondjes wat je gaat rennen om de pannakooi. Als we alle letters hebben verdiend is het tijd om met de letters die we hebben verkregen zo veel mogelijk woorden te maken. Per woord verdien je 1 punt. Hoeveel punten behalen we met z'n allen? 

Woensdag 

Op woensdag maken we een kleine aanpassing aan het vooropgesteld programma vanwege het weer. Het gaat namelijk de hele dag regenen en dus is het leuker om de Adventure minigolf op te schuiven naar een andere dag in de toekomst, dat zou namelijk buiten zijn! 
In plaats daarvan besluiten we om in de ochtend (voor de lunch) naar We-Jump te gaan in Helmond. Samen met Sportstuif Asten! Wat een verrassing. Er zijn namelijk een aantal kinderen mee die hier voor de allereerste keer met Sportstuif heengaan. Als we er eenmaal zijn trekken we allemaal onze jump sokken aan en dan is het tijd om lekker te gaan springen! We-Jump ligt namelijk vlak langs KidsPlaza en heeft maar liefst meer dan 10 verschillende trampolines, zowel schuine als rechte. Ook is er een apart afgebakend deel waar je kunt trefballen op trampolines en is er een foam bak waar je van verschillende hoogtes kunt springen. Wie durft het aan om een salto te maken? Als we 1,5 uur hebben gesprongen is het tijd om samen wat ranja te drinken die voor ons is klaargezet. Waarna we weer terug gaan naar Sportstuif Someren, Sportstuif Asten komt gezellig met ons mee, want er staat vandaag namelijk nog iets geweldig leuks op het programma wat we ook wellicht van tv kennen, namelijk Wie is de Mol? Gelukkig zijn de meeste spellen die gespeeld moeten worden voor binnen, want het weer zit niet erg mee! Voor diegene die het nog nooit hebben gezien op tv en de spelregels niet kennen, leggen we dat natuurlijk graag even uit. 

Iedereen krijgt 1 kaart. Er zijn allemaal rode spelkaarten en 1 zwarte kaart. Wie de zwarte kraagt in handen krijgt, is de Mol. Wie een rode kaart krijgt, is een speler. Er worden verschillende opdrachten uitgevoerd door de groep. De Mol gaat proberen om de opdrachten te laten mislukken. Maar zo onopvallend mogelijk! Lukt de opdracht niet binnen de tijd? Dan heeft de Mol gewonnen. Lukt dat wel? Dan heeft de groep gewonnen. Na elke opdracht wordt er gestemd. Je wijst naar degene waar jij van denkt dat hij of zij de Mol is. De meeste stemmen gelden en hij of zij verlaat het spel. 

Er zijn maar liefst 6 verschillende opdrachten om te behalen. De eerst opdracht luidt om zo snel mogelijk 4 verschillende torens te bouwen van kapla met je groep. Die torens moeten boven de tafels uitkomen. Je hebt hiervoor 15 minuten de tijd. 
Het blijft tot het einde erg spannend. De Mol wordt er in de 2e rond helaas al uitgestemd. Maar uiteindelijk wordt er een beslissende eindronde gespeeld. De Mol wint alsnog het spel, want de laatste ronde wordt niet door de groep behaald, maar door De Mol.  

Donderdag 

Op donderdag hebben we wederom iets leuks voor jullie in petto. We beginnen de ochtend met een hele leuke sportquiz! Wie de meeste vragen goed heeft als groep, is de winnaar van de quiz. 
In de middag pakken we weer groots uit met een spel wat misschien wel het bekendst is van tv, namelijk Expeditie Robinson! De meeste kinderen hebben dit wel al eens gezien. Nu is het tijd om het zelf te gaan spelen bij Sportstuif. Bij Expeditie Robinson strijden 2 kampen tegen elkaar om te bepalen wie van hen het sterkst is. Om de beurt mogen de kinderen het parcours gaan volgen. Het parcours is met pijlen aangegeven op de grond. Kamp meiden tegen kamp jongens! Het parcours dat de beide teams moeten afleggen bestaat uit maar liefst 5 verschillende uitdagende onderdelen. Wie van de teamst is het snelst en pakt dus de winst? 

Vrijdag 

Op vrijdag staat,  zoals je van Sportstuif kunt verwachten, weer een leuk uitje gepland om de week én de kerstvakantie goed mee af te sluiten. We gaan namelijk naar Dierenrijk Mierlo

Hoe ziet de wereld eruit als leeftijd niet bestaat? Zoals Dierenrijk! Want in Dierenrijk kunnen mensen en dieren samen genieten. Van elkaar en van de natuur. Ren als een cheeta, klim als een maki en bekijk de wereld door de ogen van een uil. Ga samen op reis door Dierenrijk en ervaar de natuur zoals je nog nooit hebt gedaan!

Ze hebben maar liefst 64 verschillende diersoorten die we kunnen bewonderen. Zoals bijvoorbeeld een siberische tijger, de aziatische olifant, een Europese bruine beer, een poolvos, een rode panda en nog veel meer! En gelukkig hebben we bijna heel de dag de tijd om door het mooie park rond te struinen en te genieten van de dieren en de omgeving. 
We hopen dat jullie net als ons genoten hebben van de afgelopen 2 weken kerstvakantie, bij of buiten Sportstuif! Tot maandag! 

 

 

 



Ons team

Kelly Martens
Kelly Martens Vestigingsmanager
Shauny Regli
Shauny Regli
Edo Donkers
Edo Donkers
Antje van Gastel
Antje van Gastel
Sjors Aerts
Sjors Aerts
Yara Claassen
Yara Claassen
Max Sonnemans
Max Sonnemans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches