Eindelijk Sportstuif in Someren! Veel kinderen kennen Sportstuif al van de gymlessen en de leuke evenementen en nu kan er eindelijk ook gesport worden bij Sportstuif na school op een erg mooie locatie.

Niels Niels
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Just dance, drie op een rij & buskruit in week 14-2022

Bij Sportstuif staan wij iedere dag klaar voor de kinderen en laten we de kinderen meedoen aan de sportieve activiteiten welke passen bij de leeftijd en interesses van de kinderen. Ben jij ook zo benieuwd naar wat wij doen op onze buitenschoolse sportieve kinderopvang? 

In week 14 hebben we de volgende activiteiten gedaan:

  • Just Dance
  • Drie op een rij estafette
  • Buskruit verstoppertje
  • Chinese muur & iemand is hem niemand is hem

Lezen jullie mee?

Maandag 4 april

Een frisse start van de week, want een groter contrast qua weersomstandigheden kon er bijna niet zijn. Waar we vorige week heerlijk in het zonnetje de hele dag buiten konden vertoeven, waren we nu blij als het even een kwartiertje droog was.

We besloten daarom lekker binnen te blijven en wat liedjes van ‘Just Dance’ op te zetten zodat de kids hierop mee konden dansen. Daarnaast was er natuurlijk ruimte om leuke spelletjes te doen, te kleuren of te tekenen en met de lego te spelen. En natuurlijk niet te vergeten, we hebben de verjaardag van één van de kinderen gevierd, gezamenlijk gezongen en hij had uiteraard ook nog een lekkere traktatie bij zich waar we van konden smikkelen met z’n allen.

Dinsdag 5 april

Vandaag hadden de weergoden het tussendoor iets beter met ons gezind en konden we toch tussen de buien door lekker naar buiten. Want er stond iets leuks op het programma: een drie op een rij estafette.

We hadden meerdere hoepels verspreid over de pannakooi en maakten twee teams: het team met de rode lintjes en het team met de gele lintjes. We vormden twee rijen achter elkaar en om de beurt kon je zo snel mogelijk je lintje in een hoepel neerleggen. Je moest er natuurlijk voor zorgen om zo snel mogelijk drie op een rij te maken, maar tegeijkertijd ook voorkomen dat de tegenpartij drie op een rij zou maken. Daarna zijn we naar binnen gegaan en hebben we daar verder gespeeld totdat papa en mama de kinderen kwamen halen.

Woensdag 6 april

Vandaag kwam Sportstuif Asten gezellig naar ons toe! We hebben gezellig gezamenlijk geluncht en toen iedereen de boterhammetjes op had was het tijd om de jassen aan te trekken en naar buiten te gaan. Er stond wel even een hard windje maar vooralsnog was het droog. Dus tijd om buskruit verstoppertje te gaan spelen! Een leuke variant van het ‘gewone’ verstoppertje wat we allemaal kennen.

Er wordt één iemand aangwezen als tikker en één iemand die zo ver mogelijk een voetbal in het veld probeert te schoppen. De tikker moet nadat hij of zij tot twintig geteld heeft, eerst de bal terughalen naar de beginplek. Dan mag hij of zij beginnen met zoeken. Zie je echter als verstopper de kans om zonder ‘gebuut’ te worden als eerste bij de bal te zijn en de bal weer weg te kunnen schoppen, dan zijn alle kinderen die al gevonden waren weer vrij.

Een leuke activiteit waarbij we met z’n allen lekker actief konden zijn! Daarna gingen we gezellig samen naar binnen om fruit te gaan eten en wat ranja te drinken. De rest van de middag konden de kids vrij spelen. Spelletjes doen, buiten spelen in de zandbak of het maken van tekeningen.

Donderdag 7 april

Op donderdag waaide het erg hard dus besloten we de sportplanning voor vandaag een beetje aan te passen. De pionnetjes waaide namelijk al letterlijk vanzelf van het veld af. Het was gelukkig wel droog dus dit stelde ons wel in de gelegenheid om eventjes buiten te spelen. We deden het welbekende tikspel ‘de Chinese muur’ en daarna nog ‘iemand is hem niemand is hem’ dat werd gespeeld met twee ballen. Iedereen mag de tikker zijn en dus de ballen oprapen om daarmee iemand af te gooien. Ook mocht je lopen met de bal en je kon je dus over het hele veld verspreiden. Hier konden de kids hun energie lekker in kwijt, helemaal klaar voor het weekend!

Vrijdag 8 april

Volgende week is het alweer Pasen! Houdt de socials van Sportstuif goed in de gaten. Er komt namelijk een leuke actie aan! 



Ons team

Kelly Martens
Kelly Martens Vestigingsmanager
Shauny Regli
Shauny Regli
Edo Donkers
Edo Donkers
Antje van Gastel
Antje van Gastel
Sjors Aerts
Sjors Aerts
Yara Claassen
Yara Claassen
Max Sonnemans
Max Sonnemans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches