Een super sportieve BSO waar elk kind zich thuis voelt.

Ted Ted
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hoepelpong, voetbal & Hemelrijk in week 12-2022

Bij Sportstuif staan wij iedere dag klaar voor de kinderen en laten we de kinderen meedoen aan de sportieve activiteiten welke passen bij de leeftijd en interesses van de kinderen. Ben jij ook zo benieuwd naar wat wij doen op onze buitenschoolse sportieve kinderopvang? 

In week 12 hebben we de volgende activiteiten gedaan:

- Hoepelpong

- Trefbal

- Hemelrijk

- Voetbal

Lezen jullie mee?

Maandag 21 maart

Vandaag beginnen we de week goed met een leuke buitenactiviteit, namelijk een vorm van basketbal. Er zijn verschillende hoepels over het veld gelegd en we maakten twee teams. Het mikken in de hoepels stond centraal. Soms lagen ze ver weg en soms wat dichterbij. Om het nog wat lastiger te maken probeerden de kinderen het vervolgens met stuit. Het team dat als eerste alle hoepels had weggespeeld won!

Vervolgens hebben we nog hoepelpong gespeeld. Het was een heerlijke dag waarbij we lekker veel buiten hebben gespeeld.

Dinsdag 22 maart

Vandaag stond wederom een mikspel centraal. In twee- of drietallen maakten de kinderen groepjes. De een heeft de pion vast en de ander probeert in de pion te mikken met een bal. Elke keer als er raak wordt gegooid, mag er een stap naar achteren worden gezet. Wie komt het verst?

Daarna speelden we nog een leuke variatie op trefbal. Een spel dat in teams kon worden gespeeld. Alleen nu gooide je de bal omhoog in het vak van de tegenstander. Elke bal die gevangen wordt is een punt waard. De tegenstander gooit vervolgens de bal weer terug. Welk team vervolgens de meeste punten scoort, wint!

Wederom een heerlijke zonnige dag waarbij we de hele middag buiten zijn gebleven!

Woensdag 23 maart

Vandaag stond er iets super leuks op het programma! We namen de kids namelijk mee naar de enorme binnen- en buitenspeeltuin BillyBird Hemelrijk in Volkel. Het park heeft het hele jaar door, bij elk weertype, voor alle leeftijden iets te bieden. Er zijn meerdere buitenspeelgebieden, een enorme binnenspeeltuin, een strandbad en grote attracties voor de echte avonturiers!

Buiten vind je het deels overdekte speelgebied Kinderland. Daar vind je onder andere de Ballenfabriek, het Speelcircus, botsauto’s, airtrampolines, een zweef- en draaimolen en nog veel meer. Als avonturier maak je een spectaculaire rit in de achtbaan en raas je van de bootjesglijbaan Splash!

Het was een fantastische dag met een heerlijk zonnetje en de kinderen hebben genoten van alle attracties en speeltoestellen die Hemelrijk te bieden had.

Donderdag 24 maart

Vandaag was een voetbaldag! En dat vonden de meesten natuurlijk hélemaal niet erg. We deelden de groep op in de niet-voetballers en de voetballers, en maakten hieruit twee teams.Zo kon iedereen op zijn of haar eigen niveau meedoen met de activiteit. Er werd een leuke estafette uitgezet met pionnetjes, waar je omheen moest dribbelen. Vervolgens probeerden de voetballers te scoren in het zelf ontworpen voetbaldoek, dat omlegen was met gaten die een x aantal punten waard waren. Het andere team probeerde in de open goal te scoren en zo goed mogelijk een hoek uit te kiezen. Dit werd vervolgens afgewisseld door hetzelfde ook te proberen met je linkerbeen, in plaats van je rechter.

Om de activiteit af te sluiten speelden we uiteraard ook nog een eindpartijtje in de pannakooi en maakten we twee teams.  We speelden tot de tien doelpunten. Het ging tot het einde heel erg geljik op. Uiteindelijk maakte het team zonder lintjes de winnende goal!

Een zonovergoten middag waarin de kinderen lekker buiten konden ravotten en ze nog de halve middag vrij konden spelen en van het weer konden genieten. Een prima afsluiter van de week!

  

 



Ons team

Kelly Martens
Kelly Martens Vestigingsmanager
Shauny Regli
Shauny Regli
Edo Donkers
Edo Donkers
Antje van Gastel
Antje van Gastel
Sjors Aerts
Sjors Aerts
Yara Claassen
Yara Claassen
Max Sonnemans
Max Sonnemans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches