Buitenschoolse opvang waarbij de aandacht ligt op het sport en spel plezier van een kind! ⚽️🏀🏈

Judy Judy
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Herfstvakantie week 42-2023

Maandag 16 oktober

De eerste vakantiedag is aangebroken! Uitgeslapen en wel verzamelen we bij Sportstuif. De een kan wat langer uitslapen dan de ander, dus wachten we rustig af totdat iedereen er is en in de tussentijd mogen we lekker vrij spelen! Omdat het in de ochtend nog een beetje fris is, spelen we voornamelijk binnen met de legoblokjes, de automat en beginnen we aan een aantal kleurplaten. Daarna beginenn we uiteraard aan een heerlijk bordje fruit in de ochtend. In de middag eten we met z'n allen samen onze luch, die wij voor de kinderen verzorgen. Buiten schijnt inmiddels een heerlijk zonnetje, dus we zijn zelfs in de gelegenheid om buiten te eten aan de lange picknicktafels. Wat een luxe in oktober! In de middag staat het leuke James Bond spel op het programma! Hier moet het nodige voor worden klaargezet zoals doeltjes waarachter je je kunt verschuilen, verschillende pylonnen, enzovoort. James Bond: Een groepje kinderen staat in het midden. Ze proberen de boeven af te gooien die aan het smokkelen zijn (zij moeten rondjes rennen en zoveel mogelijk diamanten verzamelen) De hulpjes van James Bond: Zijn de hulpjes van de James Bond. Zij moeten zo snel mogelijke de ballen weer terug brengen/gooien naar James Bond. De rollen worden telkens verwisseld. Het is een erg intensief spel en iedereen doet heel goed mee. Moe maar voldaan krijgen we daarna dus een lekker bekertje ranja én een koekje, want dat hebben we wel verdiend! 

Dinsdag 17 oktober 

Ook op dinsdag hebben we weer een leuke activiteit op de planning staan. We beginnen de ochtend rustig met vrij spelen. Vervolgens eten we net als gisteren een heerlijk bordje fruit en spreken we de dag met de kinderen door. We beginnen, voor diegenen die willen met een leuke herfst knutsel. Wat is de bedoeling? In het thema van de herfst zoek je zoveel mogelijk verschillende kleuren bladeren rondom Sportstuif. Je mag ook andere voorwerpen gebruiken zoals takjes en eikels. Vervolgens tekenen wij, of de kinderen zelf een contour van een egel, een vosje of een uil. De kinderen mogen dit vervolgens naar eigen wens invullen met herfst items. Er worden vooral bladeren gebruikt om de knutsel stukjes af te maken. Bijna iedereen heeft hieraan meegedaan en er zijn een aantal mooie creaties tot stand gekomen! 
Gelukkig hebben we nog wel wat energie over voor de middag want ook dan hebben we weer een top activiteit. We gaan met z'n allen het dorp in van Someren om crazy 88 te spelen. We verdelen alle kinderen in groepjes van 7 a 8 kinderen. Iedereen krijgt één leider en maar liefst 88 verschillende opdrachten die je als groep moet uitvoeren. Als de tijd loopt, heb je dus anderhalf uur de tijd om zoveel mogelijk van deze opdrachten uit te voeren. Zo moet je bijvoorbeeld een groepsfoto maken bij het gemeentehuis, jumping jacks doen met z'n allen, op de foto gaan met een man met een hoed op, een dansje verzinnen en ga zo maar door. Iedereen doet erg goed z'n best en uiteindelijk hebben we één winnaar met maar liefst 56 goegekeurde opdrachten. Heel goed gedaan! 

Woensdag 18 oktober

Vandaag is het tijd om op tijd naar Sportstuif te komen, want er staat namelijk iets heel tofs op het programma waar we wel even zoet mee zijn. We gaan namelijk naar het leuke BillyBird Park Hemelrijk in Volkel! Zij hebben als speciaal thema herfstfestival & circus. Dus de aankleding van het park staat geheel in het teken van de herst.


Het herfstfestival heeft talloze activiteiten voor jong en oud! Zo kan je een schilderij fietsen, of maak een ritje in de verlicht zweefmolen. Natuurlijk kun je ook genieten van een ritje de verlichte attracties zoals de SaltoSwing, de Splash of de achtbaan. Op tuinterras Hemels dans je mee op hits van de 80’s, 90’s en 00’s tijdens LED’s Disco, Kinderen kunnen zich uitleven met de lichtgevende spelletjes als ‘Hit de mol’ of ‘De Arena’. In het park kun je zomaar de BillyBird Express tegenkomen. Het populaire Kindercircus Bavaria mag natuurlijk niet ontbreken en nieuw is de show ”Believe” in het Betovertheater in Kinderland. Kortom er is genoeg te beleven!  

Nadat we alle attracties hebben gehad en iedereen wel een keertje is in geweest is het tijd om naar het circus te gaan! Als we een goed plekje hebben bemachtigd om te gaan zitten kunnen we van de show gaan genieten. Zo zien we verschillende clowns en acrobaten die door de hele tent slingeren. Zij doen allerlei trucjes op grote hoogte en we hebben vol bewondering staan kijken. Moe maar voldaan reizen we weer af naar Sportstuif Someren. Op de terugweg is het erg stil en liggen we op de achterbank nog na te dromen over wat we allemaal gedaan en gezien hebben vandaag. 

Donderdag 19 oktober

Op donderdag wachten we weer rustig af totdat de groep compleet is en we met z'n allen fruit kunnen eten. In de ochtend spelen we vervolgens levend memory. Net als bij echt memory is het doel van dit spel om twee van dezelfde te vinden. Hier wordt niet met kaartjes gespeeld, maar met bewegende personen.De twee memory spelers gaan buiten het zicht van de rest van de groep staan. De rest van de groep maakt tweetallen. Elk tweetal verzint een korte beweging. De groep gaat in rijen staan, met de tweetallen verspreid door elkaar. De memory spelers komen nu weer terug en beginnen het spel. Een speler wijst twee leden van de groep aan. Deze doen hun beweging die ze vooraf hebben afgesproken. Doen de twee dezelfde beweging, dan heeft de speler een memory en mag nog een keer. Het tweetal gaat bij hem in de buurt staan. Zijn de bewegingen anders, dan is de andere speler aan de beurt.
Na onze gezamenlijke lunchpauze hebben we nog wel wat energie over en dus spelen we omgekeerd verstoppertje. De regels zijn heel simpel, en het omgekeerde van verstoppertje: Eén iemand verstopt zich, en alle anderen moeten hem gaan zoeken. Wanneer degene die verstopt zit, door iemand wordt gevonden, moet die persoon er óók bij gaan zitten. Het spel is afgelopen als iedereen er zit. Iedereen doet erg z'n best en dat verdient wel een koekje! 

Vrijdag 20 oktober 

En dan is de laatste dag van de herfstvakantie alweer aangebroken. Wat gaat de tijd toch snel. Vandaag doen we, na een goede tip van een ouder, iets anders dan wat oorspronkelijk op de planning stond. Als iedereen compleet is vertrekken we namelijk naar het Klok en Peel museum in Asten voor de pompoenendagen. Zelfs de bomen kijken hun ogen uit in het Kalebassenbos! Daar woont Pompelientje die een magisch verhaal beleeft. Je bezoekt er de droomvluchtachtige tunnels met prachtige bewegende en verlichte pompoencreaties. En er wordt een verhaal voorgelezen in onze mooie voorleestent. 
Verkleed je als heks of tovenaar of spring op het pompoenspringkussen! Ook zijn er bijzondere Halloween tunnels gemaakt en mag je je eigen Halloween pompoen snijden! Kortom een super leuke en creatieve dag waar we met z'n allen veel plezier aan beleven. Een hele mooie afsluiter van een super leuke week! Fijn weekend allemaal en tot maandag! 

 

 

 



Ons team

Kelly Martens
Kelly Martens Vestigingsmanager
Shauny Regli
Shauny Regli
Edo Donkers
Edo Donkers
Antje van Gastel
Antje van Gastel
Sjors Aerts
Sjors Aerts
Yara Claassen
Yara Claassen
Max Sonnemans
Max Sonnemans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches