Enthousiaste medewerkers met veel aandacht voor de kinderen. De opvang is heel flexibel en de locatie leent zich perfect voor het aanbieden van sport en beweegspellen in de buitenlucht.

Sportraad Geldrop-Mierlo Sportraad Geldrop-Mierlo
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Frisbee golf, voetbalestafette & acrogym in week 11-2022

Bij Sportstuif staan wij iedere dag klaar voor de kinderen en laten we de kinderen meedoen aan de sportieve activiteiten welke passen bij de leeftijd en interesses van de kinderen. Ben jij ook zo benieuwd naar wat wij doen op onze buitenschoolse sportieve kinderopvang? 

In week 11 hebben we de volgende activiteiten gedaan:

- Frisbee golf

-  Voetbal estafette 

- Acrogym

Lezen jullie mee?

Maandag 14 maart

Vandaag zijn we de dag week fris en fruitig begonnen met een heerlijk zonnetje. Ideaal weer om de hele dag buiten te spenderen. Daarom begonnen we onze dagactiviteit met frisbee! Antje had voor een uitdagend parcours gezorgd van hoepels waar je vervolgens in teams van twee met zo weinig mogelijk pogingen de frisbee in de ‘hole’ moest krijgen. Om de beurt mochten de kinderen gooien. Er was geen wind te bekennen dus dat maakte het ideaal om lekker te kunnen frisbeeën. Daarna was er natuurlijk ruimte om lekker vrij te spelen en op ieders manier van het zonnetje te kunenn genieten. Spelen in de zandbak, voetballen of steppen. Een erg geslaagde middag!

Dinsdag 15 maart

Vandaag stond er een voetbalestafette op de planning! Er werden verschillende materialen uitgezet in de pannakooi waar de kinderen tussendoor moesten slalommen en omheen moesten rennen om vervolgens natuurlijk te scoren. We begonnen ieder voor zich waarbij de nadruk lag op bijvoorbeeld snelheid en/of controle en afwerking. Vervolgens maakten we twee gelijkwaardige teams met in elke goal een keeper. Deze keer ging het dan natuurlijk om snelheid én zoveel mogelijk scoren.  Het was wederom erg mooi weer dus het was een leuke middag vol voetbalplezier.

  

Woensdag 16 maart

Vandaag hadden we onze zinnen gezet op verstoppertje spelen.  De kids hadden dit zelf als idee aangedragen omdat ze dit erg leuk vonden. Hier luisteren wij dan natuurlijk graag naar, want ook dit vinden we belangrijk! Om de beurt gingen de kids zich verstoppen. In de praktijk mocht de leiding natuurlijk steeds tellen om de kinderen te gaan zoeken. Daarna hebben we om de beurt nog geprobeerd te waveboarden. Bij de kleinere kinderen natuurlijk met hulp, want erop blijven staan is al moeilijk genoeg! Een geslaagde middag waarin we wederom de hele middag buiten zijn gebleven.

  

Donderdag 17 maart

Vandaag stond er een acrogym op de planning! Veel van de kids hadden dit nog nooit gedaan dus dit maakte het extra leuk. Er werden verschillende mediakaarten klaargelegd verdeeld door de gehele pannakooi. Iedereen mocht vrij rondlopen en zelf teams samenstellen om vervolgens de verschillende posities van acrogym uit te proberen. Soms kon je dit met z’n drieën uit voeren. Maar voor sommige kaarten had je ook vier of vijf personen nodig. Als het was gelukt om de mediakaart zo goed mogelijk na te bootsen dan werd er natuurljik geroepen en een leuk fotootje gemaakt van het eindresultaat. Er werd natuurlijk dan hard gegild want het viel niet mee om het in sommige posities langer uit te houden dan een paar seconden! Vooral als je onderop lag uiteraard.

Daarna was er vanzelfsprekend de ruimte om nog lekker vrij buiten te spelen.

Vrijdag 18 maart

Wederom heerlijk weer dus een perfecte dag om samen naar Asten te gaan om gezamenlijk een activiteit te gaan doen. Om de dag te beginnen hebben we gezamenlijk een potje voetbal gespeeld in de pannakooi.

Vervolgens hebben we het Geluksspel gespeeld en Superbal. Bij het geluksspel begon één iemandt tot tien te tellen in het midden van de pannakooi met zijn of haar ogen dicht. Vervolgens kozen de kinderen een hoek uit. Iedere hoek staat voor een cijfer (van 1 t/m 4). Het kind dat moest tellen kiest vervolgens een hoek uit met de ogen nog gesloten en loopt erheen. De kids die voor die hoek hebben gekozen zijn nu af! En zo verder.

Een leuke activiteit om de week mee af te sluiten en wat was het wederom heerlijk weer!

Tot volgende week!

  



Ons team

Kelly Martens
Kelly Martens Vestigingsmanager
Shauny Regli
Shauny Regli
Edo Donkers
Edo Donkers
Antje van Gastel
Antje van Gastel
Sjors Aerts
Sjors Aerts
Yara Claassen
Yara Claassen
Max Sonnemans
Max Sonnemans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches