Sportstuif is een sportieve BSO in Someren, een aanwinst. Geschoold HBO personeel maken een leuk sportief programma, waardoor kinderen op speelse wijze bewegen. Samen hebben zij veel plezier

Louise Louise
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Dippie Doe, Zone vangbal en tikspellen in week 21-2022

Bij Sportstuif staan wij iedere dag klaar voor de kinderen en laten we de kinderen meedoen aan de sportieve activiteiten welke passen bij de leeftijd en interesses van de kinderen. Ben jij ook zo benieuwd naar wat wij doen op onze buitenschoolse sportieve kinderopvang? 

In week 21 hebben we de volgende activiteiten gedaan:

- Dippie Doe

- Zone vangbal

- Tikspellen

Lezen jullie mee?

Maandag 23 mei

Op maandag zijn wij de week weer heerlijk Sportief begonnen! Het weer was een beetje wisselend, maar gelukkig konden wij tussen de buien door lekker naar buiten toe!

Vandaag stond het spel Lieveheersbeesttikkertje op de planning! Bij dit spelletje is er een tikker en die probeert de andere spelers te tikken. Als dit gelukt is dan moet de speler op de grond gaan liggen met de armen en benen omhoog. De speler mag weer meedoen als een andere speler hem/haar omrolt!

Een fijne start van de week! 

Dinsdag 24 mei

Vandaag is het dinsdag en dus staat er een nieuwe activiteit op de planning. We spelen nameljk zone vangbal! Wat houdt dat precies in?

Het spel wordt gespeeld in twee teams. Er moet goed samengewerkt worden tijdens het spel. Spelers mogen niet lopen met de bal, dus ze moeten naar elkaar overspelen. Ze kunnen punten scoren door een medespeler aan te spelen in de daarvoor gemaakte vakken. Het team met de meeste punten wint uiteindelijk het spel. Het ging erg gelijk op maar uiteindelijk won het team met lintjes.

Gelukkig was het weer goed en konden we daarna nog vrij blijven spelen buiten.

 

Woensdag 25 mei

Vandaag had basisschool De Ranonkel een studiedag!  We hadden dus de hele dag de tijd om erop uit te trekken en dat deden we dus ook.

Nadat de boterhammetjes gesmeerd waren vertrokken we naar Attractiepark Dippie Doe in Best! Daar eenmaal aangekomen was het tijd om Dippie Doe te gaan verkennen, maar eerst even iets drinken. We begonnen vooraan bij het binnenspeelparadijs. Zo was er bijvoorbeeld een grote blauwe glijbaan waar we tig keer vanaf zijn geweest. Het was helemaal niet druk binnen dus we hadden alle ruimte om te spelen. Zo was er binnen een stormtoren, een ballenbaai en een grote stormbaan waar je met een bandenbootje vanaf kon glijden. Toen we de binnenhaven goed hadden verkend was het tijd om buiten te lunchen aan een van de picknicktafels. Het zonnetje kwam aardig door dus het weer was perfect. Buiten stond er een grote draaimolen waar we als eerste ingingen! Ook was er een grote speeltuin met ‘Angry Birds’.

Het park had voor ieder wat wils. Een piratenschip, een klimkasteel, een tyfoon achtbaan en zelfs botsauto’s! Het was zo rustig in het park dat we wel zes keer in de achtbaan zijn geweest. De hele ochtend en middag hebben we kunnen genieten van de leuke speeltoestellen en attracties die het park te bieden had. Een geslaagd uitje dus! Op de terugweg stonden we een klein beetje in de file maar dat mocht de pret niet drukken.

Donderdag 26 mei

Op donderdag was de BSO gesloten i.v.m. Hemelvaart. Wij deden als Sportstuif mee met het Hemelvaarttoernooi bij SV Someren.

Vrijdag 27 mei

Vandaag hadden verschillende scholen in Someren studiedag. Daardoor zijn we er met de kinderen die vandaag aanwezig waren lekker op uit gegaan! We zijn samen naar speeltuin de Speuldries in Deurne geweest. Hier hebben de kinderen lekker kunnen glijden, springen, klimmen en spelen. We hadden ons eten meegenomen om dat gezellig samen in de speeltuin te eten. We hebben ons goed vermaakt deze studiedag! Tot volgende week weer bij Sportstuif Someren! 

 



Ons team

Kelly Martens
Kelly Martens Vestigingsmanager
Shauny Regli
Shauny Regli
Edo Donkers
Edo Donkers
Antje van Gastel
Antje van Gastel
Sjors Aerts
Sjors Aerts
Yara Claassen
Yara Claassen
Max Sonnemans
Max Sonnemans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches