Hoe leuk is het dat kinderen de hele middag lekker buiten kunnen sporten en spelen?! Echt een aanrader voor kinderen vanaf groep 1 tot groep 8😃.

Rachelle Rachelle
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Chinese muur tikkertje, omgekeerd verstoppertje, Wouterbergen & beweegpot in week 2-2023

Maandag

Op maandag kijken we terug op een onwijs leuke kerstvakantie boordevol sportieve activiteiten. Tijdens het fruit eten hebben we het er dan ook even over wat we allemaal gedaan hebben vorige week en hoe ieders kerstvakantie is geweest. Er zijn vandaag een aantal nieuwe kinderen bijgekomen die we even introduceren. We vertellen kort even wat we bij Sportstuif allemaal doen, wat de regels zijn en waar we allemaal mogen komen. De kinderen zelf weten dit maar al te goed te vertellen. Dan is het tijd om de jas aan te trekken om naar buiten te gaan richting pannakooi. Voor sommigen vandaag de eerste activiteit bij Sportstuif. We houden het daarom laagdrempelig en kiezen voor Chinese muur tikkertje. Een tikspel dat iedereen kent. Er staan 2 tikkers op de middenlijn van de pannakooi. De rest van de groep moet proberen om over te steken, van goal naar goal, zonder getikt te worden uiteraard! Als je getikt wordt, help je de 2 tikkers mee vanaf de middenlijn. Je doet dat door elkaars hand vast te houden en een Chinese muur te maken. De tikkers mogen zich over de gehele middenlijn bewegen, maar niet daarbuiten. Wie blijft als langste over? 

Dinsdag 

Op dinsdag hebben de weergoden het niet zo met ons gesteld en regent het pijpestelen zodra we de kinderen hebben opgehaald en terug zijn op locatie bij Sportstuif Someren. Zodra we samen fruit hebben gegeten zien we toch een kleine kans om even naar buiten te gaan. Pedagogisch medewerker Sjors heeft zich namelijk verstopt. En dat kan zowel binnen als buiten zijn! We spelen omgekeerd verstoppertje. Wat houdt het in? Je moet als individu zo snel mogelijk Sjors weten te vinden. Heb je hem gevonden? Dan ga je bij hem staan totdat de laatste hem ook heeft gevonden. De laatste die hem heeft gevonden, is de nieuwe verstopper. En Sjors is niet van suiker dus hij heeft zich buiten verstopt! We spelen dit een aantal keer voordat we weer naar binnen gaan, omdat het nog harder begint te regenen. Dan schuiven we de tafels en stoelen aan de kant, want we hebben namelijk wat ruimte nodig voor het volgende spel, namelijk wortel trekken. We maken een kring van alle kinderen. Die haken zo goed mogelijk bij elkaar in in elkaars armen. Wat is namelijk de bedoeling? Er is 1 worteltrekker die aan de achterkant van de kring rondloopt. Hij of zij moet proberen om iemand uit de kring te trekken. Dat gebeurt dus alleen als je je niet goed vasthoudt aan je buurman of buurvrouw. Een erg geinig spel waarbij veel geluid wordt gemaakt! Wie houdt het het langst vol? 

Woensdag 

Op woensdag zijn we wat eerder uit en dus eten we gezellig samen boterhammen bij Sportstuif Someren zodra we iedereen van school hebben gehaald. Dan is het tijd om naar buiten te gaan voor een uitdagend potje voetbal. Sportstuif tegen de rest van de kinderen. Als we de meeste energie kwijt zijn is het tijd om in onze blauwe auto's te stappen, klaar voor een uitstapje naar Zorboerderij Wouterbergen! Daar zijn we natuurlijk wel al eens vaker geweest. We hebben eerst samen een rondje gelopen om bij alle dieren te kijken. Zo hebben we de stokstaartjes, kamelen, walibi's en Fred & Ed gezien (2 varkens) én was er ook nog maar net een kalfje geboren. De moeder was erg beschermend naar haar jong, dus we konden niet te dichtbij komen. We sloten af door lekker te springen op de trampoline, met als gevolg dat onze sokken een beetje nat waren geworden! Even op de verwarming leggen dus! 

Donderdag 

Op donderdag is het misschien wel de slechtste dag van de week, qua weer. Dus we blijven binnen want het regent letterlijk de hele dag. Maar gelukkig hebben we daar als Sportstuif een goede oplossing voor, er zijn namelijk nog genoeg leuke andere alternatieven. Zo pakken we de 'beweegpot' erbij. Dit is een glazen pot waar allerlei verschillende spelkaartjes in zitten. We maken groepjes van ongeveer 6 kinderen. Per groepje krijg je 1 kaartje. Hierop staat het spel uitgelegd. Dit probeer je dan als groep zo goed mogelijk uit te voeren. Zo luidt 1 opdracht bijvoorbeeld om een zo lang mogelijke baan van domino te maken, of is er een dans estafette, waarbij je iedere keer beweging toevoegt aan de dans in het geheel. Je moet dit dan zo goed mogelijk proberen te onthouden, want vergeet je één onderdeel, dan moet je weer van vooraf aan beginnen! Ondanks het weer hebben we met z'n allen een erg gezellige dag gehad. 

Vrijdag 

Op vrijdag zijn we met een klein groepje, van alleen maar kleuters. Eerst gaan we met z'n allen boterhammen eten. Dan halen we het laatste kindje op bij Basisschool de Diamant. We spelen een aantal spelletjes samen, zoals Dobbel en verstoppertje. De kinderen hebben een nieuwe uitvinding gedaan met betrekking tot de automat, die we van Sinterklaas hebben gekregen. Ze hebben namelijk bedacht dat je die ook kunt gebruiken om jezelf als mummie op te rollen! Tussendoor gaan we even tussen de druppels door naar buiten om te voetballen en het kat & muisspel te spelen! Als het begint te schemeren, doen we de gordijnen dicht en spelen we verstoppertje in het donker! 
Dat vinden we allemaal erg spannend. We wensen jullie een fijn weekend en tot maandag bij Sportstuif! 

 

 



Ons team

Kelly Martens
Kelly Martens Vestigingsmanager
Shauny Regli
Shauny Regli
Edo Donkers
Edo Donkers
Antje van Gastel
Antje van Gastel
Sjors Aerts
Sjors Aerts
Yara Claassen
Yara Claassen
Max Sonnemans
Max Sonnemans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches