Veel buitenruimte, veel sport en vooral veel plezier gegarandeerd!

Gerrit Gerrit
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Carnavalsvakantie bij Sportstuif week 8-2023

Maandag 20 februari 

De carnavalsvakantie is aangebroken! Dat betekent dat we weer een mooi draaiboek hebben ontworpen vol met allerlei activiteiten. We hebben natuurlijk ook veel langer de tijd dan op een reguliere BSO dag. Op maandag openen we de deuren van SV Someren om 7:30 uur en starten we even rustig op om goed wakker te worden. Rond 10:00 uur heeft iedereen zijn roes uitgeslapen en zijn we dus compleet, tijd voor een lekker bordje fruit. Het activiteitenschema wordt in de vakanties meegestuurd met de ouders, dus veel kinderen weten al wat er op het programma staat voor vandaag. We beginnen de ochtend heel creatief en halen de knutselspullen tevoorschijn. We maken een vlaggenslinger van gekleurd papier! Die vlaggetjes knippen we uit een dubbelgevouwen vel papier. We mogen de vlaggetjes vervolgens zelf versieren met stickers, potloden of stiften. De vlaggetjes hebben natuurlijk de kleuren van carnaval: rood, geel en groen! Als we de hele ochtend bezig zijn geweest met de vlaggen mag het eindresultaat er zijn, een mooie slinger die we ophangen aan onze kast. 
In de middag zijn al onze boterhammen gesmeerd door Kelly zodat we rond 12:00 uur gezamenlijk kunnen gaan lunchen. In de middag hebben we namelijk weer iets heel tofs op het programma staan. We gaan naar de carnavalsoptocht kijken in Asten samen met Sportstuif Asten! We parkeren de auto en lopen gezamenlijk naar de optocht toe. De optocht is nog niet begonnen, dus wachten we nog even! Vervolgens horen we al wat geluid onze kant op komen en zien we een immens grote carnavalswagen met prinsen erop. Dan volgen er vele grote wagens vol met kleuren en spektakel. We staan vol bewondering te kijken naar alles wat voorbij komt. Na anderhalf uur naar de optocht te hebben gekeken hebben we koude vingers en voeten gekregen. Tijd om weer naar Sportstuif Someren te gaan. Daar eenmaal aangekomen gaan we eventjes dichtbij de verwarming zitten om die voeten weer wat op te warmen! We genieten na van al het moois wat we hebben gezien met de confetti nog in onze jassen en haar (sorry ouders). 

Dinsdag 21 februari 

En dan is het alweer disndag. Tijd voor weer een mooie dag met een nieuw programma. Sommige kinderen kunnen lekker hun roes uitslapen en zijn er dan ook pas om 10:00 uur. In de ochtend hebben we weer tijd genomen voor ons creatieve brein. We gaan namelijk clowns bordjes knutselen! We krijgen allemaal een gekleurd bordje of we gebruiken de achterkant (wit) vervolgens tekent Kelly of Shauny daar clownsogenen en een mond op en blazen we een kleine ballon op als neus! Vervolgens versieren we de bordjes (het hoofd van de clown) met allerlei kleuren of stickers. We maken haren van wol of gekleurd papier. Onze creaties mogen we natuurlijk zelf houden om aan papa en mama te laten zien.
In de middag gaan we lekker naar buiten voor de volgende activiteit van vandaag. Namelijk ren je rot! Er worden 3 vakken gemaakt in de pannakooi. Vervolgens zijn er 15 verschillende vragen die we moeten beantwoorden. Die vragen hebben allemaal met carnaval te maken. Er zijn 3 antwoorden mogelijk. Denk je dat het juiste antwoord antwoord 1 is? Dan ren je naar het eerste vak! Je rent als individu, dus niet als groepje. Per juist antwoord verdien je een punt. Wie behaalt de meeste punten en is dus prins carnaval? 
In de late middag hebben we nog een leuke activiteit, we bouwen namelijk de kantine om tot een carnavalsdisco! Ieder krijgt een mooie gekleurde ballon. We beginnen met de stoelendans, natuurlijk op carnavalsmuziek. Vervolgens moeten we proberen een polonaise te maken met een ballon tussen buik en rug, zonder dat de ballon de grond raakt. Er wordt gedanst en gezongen en we hebben een erg leuke dag met z'n allen! 

Woensdag 22 februari 

Op woensdag hebben we een lekker vol programma, dus zorgen we dat we al op tijd beginnen met het smeren van alle boterhammen, zodat we deze kunnen inpakken in ons lunch pakket, want om 10:00 uur moeten we in Asten zijn voor een workshop dromenvangers maken met de handmates! Zij verzorgen deze super leuke workshop. De kinderen mogen zelf weten wat voor soort dromenvangers ze maken. Zo kunnen ze kiezen tussen een dromenvanger van hout of papier. Vervolgens kunnen ze de dromenvangers versieren en inkleuren met waterverf. Ook liggen er allerlei kleuren kralen en veertjes waar de dromenvanger mee versierd kan worden. We laten onze creativiteit erop los en het eindresultaat mag er zijn! 
In de middag lopen we vanuit Sportstuif Asten naar een melkveehouderij waar ze maar liefst 350 koeien hebben en heel veel kalfjes. Er wordt vanalles verteld over hoe de melkveehouderij in zijn werk gaat, hoeveel liter melk een koe per dag kan geven en wat er allemaal voor nodig is om de melk lang houdbaar en goed te houden. Zeer interessant en dus luisteren we met gespitste oren naar de uitleg. Dan mogen we ook in de stallen van de kalfjes kijken. Wat is er nu leuker dan deze kleintjes? Hun melk wordt speciaal gemaakt met melkpoeder, zodat zij elke dag verse melk krijgen. Als we de hele boerderij rond zijn gegaan is het tijd om terug te lopen naar Sportstuif Asten voor de sportmiddag. We verdelen alle kinderen in 5 verschillende groepjes. Na elke ronde van 10 minuten wordt er doorgedraaid zodat iedereen bij elk spel aan de beurt komt. Wat hebben we allemaal uitgezet? We hebben blikgooien, voetbal, frisbee en boter kaas en eieren uitgezet over het pannaveld en het hoofdveld. Een hele leuke afwisseling op een leerzame en creatieve dag die we vandaag hebben gehad. 

Donderdag 23 februari 

Op donderdag hebben we de grootste groep van deze week. We wachten rustig af tot iedereen compleet is want in de tussentijd mogen we vrij spelen. We beginnen de dag met een lekker bordje fruit waarna we zelf mogen kiezen om binnen te gaan knutselen of buiten te spelen. De knutselaars mogen een masker proberen te maken
Dit masker wordt getekend en vervolgens uitgeknipt op een dubbelgevouwen vel papier. De ogen worden er ook uitgeknipt. Als de vorm van het masker goed is, mogen we er kleur aan gaan geven door het masker naar eigen invulling te gaan versieren. Uiteindelijk plak je een rietje (het stokje) tussen de 2 uitgeknipte maskers in en klaar is je masker! In de middag zetten we het hoofdveld klaar voor de spelenkermis. Er worden meerdere spellen uitgezet. Elk kind krijgt 3 fisches en mag vervolgens alle spellen gaan spelen, 1 tegen 1. Je speelt een spel door iemand individueel uit te dagen. Je accepteert altijd de uitdaging. Degene die wint krijgt het fische van de ander. Wanneer je fisches op zijn kan je bij de begeleiders van het spel weer 3 nieuwe halen. Zo kan je altijd blijven spelen. Degene die op het eind de meeste fisches heeft die heeft gewonnen! 



Vrijdag 24 februari 

En dan is de laatste dag van de carnavalsvakantie alweer aangebroken. Wat ging deze week vlug voorbij en wat hebben we veel leuke dingen gedaan. In de ochtend starten we rustig op met z'n allen met een lekker bordje fruit. We mogen lekker vrij spelen totdat iedereen er is. Want sommige kinderen mogen vandaag extra lang uitslapen. Dan nemen we de boterhammen bestelling op en starten we met smeren. We verzorgen namelijk de gehele week de lunch en het drinken voor alle kinderen tijdens de vakanties. 
In de middag gaan we naar Monkey Town in Mierlo. We mogen hier de hele middag ravotten! Zo hebben ze een hele steile gele glijbaan, is er een peuterzone voor de allerkleinsten en zijn er zelfs trampolines waar we ons helemaal op kunnen uitleven. We hebben een hele gezellige dag, moe maar voldaan keren we terug naar Sportstuif Someren. De carnavalsvakantie zit er weer op. We hopen dat jullie het net zo gezellig hebben gevonden als ons. Nu is het tijd om thuis uit te rusten en te genieten van een welverdiend weekend totdat we weer naar school mogen op maandag. Goed weekend allemaal! 

 

 

 

 

 

 

 


 

 



Ons team

Kelly Martens
Kelly Martens Vestigingsmanager
Shauny Regli
Shauny Regli
Edo Donkers
Edo Donkers
Antje van Gastel
Antje van Gastel
Sjors Aerts
Sjors Aerts
Yara Claassen
Yara Claassen
Max Sonnemans
Max Sonnemans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches