Buitenschoolse opvang met HBO geschoolde pedagogisch medewerkers met een passie voor sport en bewegen!

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Carnavalsvakantie bij Sportstuif in week 9-2022

Bij Sportstuif staan wij iedere dag klaar voor de kinderen en laten we de kinderen meedoen aan de sportieve activiteiten welke passen bij de leeftijd en interesses van de kinderen. Ben jij ook zo benieuwd naar wat wij doen op onze buitenschoolse sportieve kinderopvang? 

In week 9 hebben we de volgende activiteiten gedaan:

- XL Games

- Buitenspeeltuin Roeffen Mart

- Zandbos

- Balspellen

Lezen jullie mee?

Maandag 28 februari

De carnavalsvakantie is aangebroken! En dat betekent dat we een iets ander programma draaien dan gewoonlijk. We hebben namelijk iets meer tijd waardoor we ook meer tijd hebben om dingen te ondernemen met andere vestigingen van Sportstuif. Zo begonnen we de week in Helmond. Samen met Asten reisden we af naar Helmond. En wat een heerlijk weertje om de week goed mee te beginnen!  Ondanks de ochtendvorst schijnt ’s middags het zonnetje heerlijk over de groene velden zodat we allemaal lekker opgewarmd worden tijdens de leuke spellen die voor ons zijn klaargezet. Van tevoren nog even goed lunchen met z’n allen zodat we met een energiek gevoel kunnen beginnen. Voetbal, korfbal en trefbal stonden er op het programma.  We maakten verschillende teams en steeds werd er een plekje doorgedraaid zodat iedereen aan elk spel kon meedoen. Het was een fantastische middag vol zon en spelplezier waarin iedereen zich flink heeft kunnen uitleven.

Dinsdag 1 maart

Op dinsdag waren we ook met een leuk groepje van Sportstuif Someren. Toen alle kinderen aanwezig waren & iedereen zijn/haar lunchpakketje had gemaakt zijn we vertrokken naar Asten! Hier hebben we eerst lekker buiten gespeeld. Vervolgens zijn we met z’n allen gaan lunchen. Na de lunch hebben we een gaaf trefbaltoernooi gespeeld. Eerst werd de groep verdeeld in twee groepen. De oudere en de jongere kinderen werden gesplitst zodat iedereen een uitdaging had! Vervolgens werden er trefbal spelletjes gespeeld. Na het trefbaltoernooi hebben wij een heuze carnavalsplaybackshow uitgevoerd. Alle kinderen mochten hun act laten zien op het grote podium! Wij hebben heel wat podiumbeesten gezien!

  

Woensdag 2 maart

Op woensdagochtend zijn we eerst naar Sportstuif asten vertrokken. Hier hebben we lekker gespeeld totdat iedereen van Sportstuif Asten compleet was! Vervolgens zijn we naar Sportstuif Deurne gereden. Hier hebben we heerlijk in de gymzaal gespeeld! Na de lunch zijn we naar het zandbos gegaan. Hier hebben we heerlijk buiten in de bossen gespeeld! Er zijn mooie hutten gebouwd, tikspellen gespeeld & er is geklommen! Aan het eind van de middag zijn we weer teruggereden. Hier hebben we nog wat spelletjes gespeeld!

  

Donderdag 3 maart

Vandaag stond er wederom iets uitdagends op het programma, namelijk de XL Games en Sportbingo! De vestiging van Helmond en van Asten kwamen gezellig bij ons op bezoek vandaag. Het zonnetje scheen opnieuw heerlijk over de velden heen dus we werden automatisch opgewarmd.

Wat houden die XL Games nou eigenljk in? Nou, wie kent de spellen twister, mikado, jenga en vier op een rij nou niet? Iedereen natuurlijk. Maar nu speelden we dit levensgroot! Ieder stationnetje had een ander spel. Natuurlijk zorgde de levensgrote twister voor de nodige grappige momenten. We sloten af met de grote sportbingo, wat we ook lekker buiten deden. Één team slaagde er zelfs in om twee volle kaarten te scoren. Een erg geslaagde middag vol met leuke spellen en wederom heerlijk weer.

Vrijdag 4 maart

Vandaag vertrekken we vanuit Someren met de kinderen naar Asten zodat we vanuit daar met z’n allen richting Venray kunnen rijden. Hoe kan een bijzondere week nou beter worden afgesloten dan gezamenlijk in een grote buitenspeeltuin! We spreken een gezamenlijke plek af bij de speeltuin ‘Roeffen Mart’ in Grubbenvorst. De weergoden zaten uiteraard ook weer mee dus het was heerlijk weer om lekker buiten te ravotten. En er was voor ieder wat wils in deze mega speeltuin. Lekker van de glijbaan, in de klimrekken hangen of met z’n allen op de schommelwip.

Een aantal kids kregen de leiding ook zo ver om een rondje mee te gaan van de glijbaan. Tussendoor zorgden we voor een ranja pauze en natuurlijk ook voor het lunchpakketje bij de picknickbankjes.

Een erg leuke middag en een perfect einde van een leuke carnvalalsvakantie vol sport- en spelplezier.



Ons team

Kelly Martens
Kelly Martens Vestigingsmanager
Shauny Regli
Shauny Regli
Edo Donkers
Edo Donkers
Antje van Gastel
Antje van Gastel
Sjors Aerts
Sjors Aerts
Yara Claassen
Yara Claassen
Max Sonnemans
Max Sonnemans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches