Buitenschoolse opvang waarbij de aandacht ligt op het sport en spel plezier van een kind! ⚽️🏀🏈

Judy Judy
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Rendier tikkertje, jagerbal, pionnen voetbal, Chinese muur, superbal en vrij spelen in week 50-2023

Maandag 11 december

Het weekend vloog weer voorbij en wij stonden weer klaar voor een nieuwe week vol met leuke activiteiten! Vandaag bracht Shauny haar eigen drone mee, en we creëerden een opstelling van hoedjes en pylonnen waar kinderen omheen konden staan, zodat het van bovenaf op een kerstboom leek. We hebben een aantal hele mooie foto’s kunnen maken. Ondanks de regen hebben we een activiteit gedaan, namelijk rendier tikkertje, een kerst variant van slingertikkertje. Wanneer je wordt getikt, voeg je je bij de arrenslee, als deze te lang wordt, mag je samen tikken. Wie blijft het langst over? Het was een succes, ondanks de regen! En bij het vertrek kregen de kinderen ook nog een leuk kerstcadeautje mee naar huis!

Dinsdag 12 december

Op dinsdag genoten we van een buitenactiviteit, en vandaag stond jagerbal op het programma. Jagerbal is een variant van tikkertje met een bal. Het begint met één tikker die de anderen met de bal probeert te raken. Wie geraakt wordt, wordt ook tikker. Zodra er twee tikkers zijn, mogen ze niet meer lopen als ze de bal hebben. Het spel eindigt wanneer iedereen getikt is. Iedereen deed zijn best en het was een geslaagde dag! 

Woensdag 13 december

Op woensdag waren we met een klein gezellig groepje. We lunchen elke woensdag gezellig met z'n allen samen bij Sportstuif. Na het eten kon iedereen vrij spelen. Zodra de lucht geklaard was gingen we naar buiten. Vandaag gingen we voor pionnen voetbal! Pionnen voetbal is een uitdagend voetbalspel. In het spel worden pionnen door de hele pannakooi neergezet. Met een voetbal proberen de spelers elkaars pionnen omver te schieten en hun eigen pion te verdedigen. Als je pion wordt omgeschoten moet je aan de kant gaan staan en even wachten. Zodra er weer een pion omgeschopt is mag je weer meedoen. Het was super leuk om iedereen zo enthousiast en competitief mee te zien doen !

Donderdag 14 december

Wanneer de kinderen donderdag uit school komen zorgen wij dat de ranjabekers al klaar staan en het fruit al gesneden is. We beginnen dus de dag bij Sportstuif met een lekker bordje fruit. Zodra de buikjes vol zijn verzamelen we in de pannakooi. Daar maken we een verdeling tussen verschillende leeftijden. De groepen 1 t/m 3 mogen naar het hoofdveld voor het spel de Chinese muur. In de pannakooi blijven de groepen 4 t/m 8 over om superbal te spelen. Dit wisselen we na een tijdje om zodat de kinderen niet één maar twee activiteiten hebben. Na een super leuke sportieve middag, mogen de kinderen lekker vrij spelen en worden er allerlei spelletjes gespeeld en kerstkaarten geknutseld ! 

Vrijdag 15 december 

Op vrijdag zijn we met een gezellig klein groepje. We halen zoals elke dag de kinderen op van school en gaan naar Sportstuif, waar we samen lunchen. Na het eten krijgen ze de kans om vrij te spelen. Ze hebben besloten om samen twee grote hutten te bouwen. Na al dat harde werk krijgen ze natuurlijk honger en dorst. Tijdens het eten van fruit vertellen ze enthousiast over hun plannen voor het weekend. Nadat ze klaar zijn met het fruit eten, gaan ze weer verder met het bouwen van de hutten. Ze zijn hier de hele middag druk mee bezig geweest. Na het bouwen zijn ze moe en gaan we gezellig kleuren en tekenen. Als afsluiting genieten we van een lekker koekje voordat de eerste kinderen weer worden opgehaald. Wat een fantastische week was het weer!



Ons team

Kelly Martens
Kelly Martens Vestigingsmanager
Shauny Regli
Shauny Regli
Edo Donkers
Edo Donkers
Antje van Gastel
Antje van Gastel
Sjors Aerts
Sjors Aerts
Yara Claassen
Yara Claassen
Max Sonnemans
Max Sonnemans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches