Een super leuke BSO waar iedereen op zijn eigen niveau kan sporten!

Wesley Wesley
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Carnavalsvakantie week 7-2024

Maandag 12 februari 

Vandaag is de allereerste dag van de carnavalsvakantie. Dat betekent dat de scholen gesloten zijn en de kinderen deze hele week van ‘s ochtends vroeg tot het begin van de avond bij ons welkom zijn. In de vakanties hebben we altijd extra leuke en speciale activiteiten. Vandaag stond er een bonte middag op het programma. Alle kinderen mochten verkleed naar Sportstuif komen. De kinderen krijgen na het boterhammen eten te horen dat ze iets voor mogen voorbereiden. Dit mag alleen of in groepjes. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zingen, dansen of een ander leuk stukje doen. Ze mogen hier zelf creatief in zijn. Ze krijgen een uurtje de tijd om iets voor te bereiden als ze dit nodig hebben en willen. Na het voorbereiden mogen de kinderen om en om op treden. Het werd één groot feest waarbij de carnavalssfeer heel goed naar voren kwam. Na als dat dansen en zingen werd het tijd voor een stukje fruit. Hier kregen we allemaal weer wat energie van en besloten we samen om nog een kleine activiteit te doen. We gingen heerlijk naar buiten en namen verschillende hoepels mee. Het was natuurlijk hoogste tijd voor een hoepeldans op carnavalsmuziek. Hierna konden de kinderen vrij spelen en eindigde we de dag met een koekje!

Dinsdag 13 februari 

De tweede dag van de vakantie breekt aan. Dit is gelijk ook de laatste carnavalsdag. Om de carnaval op een leuke manier af te sluiten spelen we vandaag weer een leuk carnavalsspel. De kinderen waren gister zo enthousiast over de hoepeldans op carnavalsmuziek dat ze dit vandaag weer heel erg graag wilde doen. Wij vonden dit zelf ook heel erg leuk dus besluiten we om na het fruit eten in de ochtend weer de hoepeldans te doen. We aten rustig een beetje fruit en dronken wat ranja. Hierna verzamelde we in de pannakooi voor de aangevraagde hoepeldans. Ook vandaag was dit weer een enorm succes. Het was vandaag heerlijk weer, iedereen heeft bijna heel de dag heerlijk buiten gespeeld. Toen het begon te schemeren zijn we naar binnen gegaan. We deden de gordijnen dicht en alle lampen uit! Binnen speelde we namelijk nog een aantal potjes verstoppertje in het donker. Helaas was het toen alweer wat later en werden de meeste kinderen alweer opgehaald. 

Woensdag 14 februari

Vandaag is het woensdag, dat betekent dat we al halverwege de schoolvakantie zijn. Ondanks dat hebben we vandaag weer een hele leuke dag gepland. We zijn vandaag met een leuk en wat kleiner groepje. In de ochtend kunnen de kinderen lekker vrij spelen, sommige speelde lekker buiten en de andere maakte binnen allerlei tekeningen. Na al dat spelen beginnen de kinderen langzaam een beetje honger te krijgen. We eten samen een heerlijk stukje fruit en drinken wat ranja. Na het fruitmoment gaan we met zijn allen naar buiten. Ze graven en bouwen van alles in de zandbak en sommige spelen een voetbal spelletje in de pannakooi. Helaas begon het na een tijdje flink te regenen, dus besluiten we om toch maar naar binnen te gaan. Binnen staat er een leuke activiteit klaar, namelijk een clown knutselen. Zo blijven we toch nog een beetje in de carnavalssfeer. De kinderen krijgen allemaal een papieren bordje, hier mogen ze een mond met 2 ogen op tekenen. Er moet wel nog ruimte overblijven voor de neus. De rest van het bordje mogen ze versieren met stiften. Wanneer het gezicht klaar is kan je handen en voeten aan de clown vast maken. Dit kan je doen door eerst handjes en voetjes te knippen en er dan op te plakken. Je kunt ook bijvoorbeeld muizentrapjes als voeten gebruiken. Wanneer de clown handjes en voetjes heeft kan je de neus er op gaan maken. Hier helpen wij natuurlijk de kinderen even bij. We blazen voor elk kind één hele kleine ballon en maken er een knoop in. We halen de knoop van de ballon door het gat zodat de neus vast blijft zitten. Nu is je clown helemaal klaar. De resultaten waren dan ook prachtig. Na het knutselen kunnen de kinderen nog even vrij spelen terwijl wij de lunch voorbereiden. De rest van de dag blijven we lekker binnen, aangezien het de hele dag bleef regenen. Binnen speelde we weer een aantal potjes verstoppertje in het donker. Ook vandaag was dit weer heel erg leuk en werden de kinderen steeds beter in het vinden van een goede verstopplek. We sluiten onze dag zoals altijd weer af met een heerlijk koekje!

Donderdag 15 februari

De donderdag is alweer aangebroken. Wat gaat de tijd toch snel in de vakanties. Ook vandaag staan er weer leuke activiteiten op het programma. We laten eerst de kinderen vrij spelen. We eten nog een stukje fruit en daarna gaan we met zijn allen naar buiten. Het bleek schitterend weer te zijn, geen wind of wolkje aan de lucht. Er scheen felle zon en het was 17 graden, het leek net of de lente was begonnen. We gingen allemaal naar de pannakooi. Hier speelde we het spel 'Ren je rot'. Er worden 3 gelijken vakken naast elkaar gemaakt van pionnetjes. Het eerst vak is vak A, het tweede vak is vak B en het laatste vak is vak C. Achter deze lijn gaan de kinderen in groepjes staan. Het groepje gaat in een rij achter elkaar staan. En wij als begeleider lezen nu de 1e vraag voor. De kinderen overleggen wat het antwoord is en rennen naar het juiste vak. Is het antwoord goed? Dan krijgen ze een punt. Na de vraag gaat het kind weer achter aan in de rij staan en mag het volgende kind van elk groepje gaan rennen. Het groepje dat op het eind de meeste vragen goed had, wint. We stelden verschillende vragen, sommige gingen over Sportstuif, sommige over de medewerkers, maar er werden ook vragen gesteld over carnaval. Na de activiteit blijven we allemaal buiten. Sommige kinderen gingen zelfs zonnen buiten. Andere speelde vader en moedertje of deden voetbal spelletjes. Na een paar uurtjes werd het toch echt tijd om naar binnen te gaan voor een lekkere lunch. Direct na het eten gingen bijna alle kinderen weer naar buiten. We lieten ze nog even vrij spelen. Nadat wij klaar waren met alles op te ruimen van de lunch, verzamelde we weer allemaal buiten om een activiteit te doen. We gingen het spel 'Iemand is hem, niemand is hem spelen'. Iemand is hem, niemand is hem is actief balspel waarbij je elkaar in het speelveld af moet proberen te gooien met een bal. De kinderen gaan verspreid over het speelveld klaarstaan, de spelleider gooit de bal in de groep. Als iemand de bal oppakt mag hij of zij proberen een andere speler ermee af te gooien. Als een speler afgetikt is, gaat hij of zij aan de kant staan. Als er een bepaald aantal kinderen bijvoorbeeld 4  af zijn, mag de eerste weer meedoen met het spel. Ook kunnen spelers andere spelers bevrijden door een bal naar ze toe te gooien. Als ze deze bal vangen mag deze speler weer mee doen met het spel. Iedereen vond het spel leuk waardoor we dit best lang hebben gespeeld. Hierna konden de kinderen weer vrij spelen buiten. Tussendoor aten we nog een keertje fruit en aten we nog een koekje.

Vrijdag 16 februari

De laatste dag van de vakantie is alweer aangebroken. Daarom gaan we er ook vandaag weer een hele leuke dag van maken. We zijn vandaag met een leuk klein groepje. Zodra alle kinderen er zijn eten we samen een stukje fruit en drinken we wat ranja. Hierna kunnen de kinderen vrij spelen. Ze spelen verschillende spelletjes en maken verschillende bouw werken van lego. Na al dat spelen krijgen we wel een beetje honger dus besluiten we om te gaan lunchen. We eten op ons gemakje en kletsen over wat ze allemaal hebben gedaan in de vakantie en hoe ze carnaval hebben gevierd. Na het middag eten hebben we iets heel leuks gepland. We gaan namelijk naar Bounce Valley in Eindhoven. Bounce Valley is de nieuwe stoere binnenactiviteit van Brabant en omstreken! Bij Bounce Valley kun je zonder grenzen jumpen in het gigantisch grote springkussenpark. Het park biedt groot speelavontuur aan jong en oud. Bij hun vind je alles voor extreme fun: van wipe out en glijbanen tot obstacle run. De kinderen vonden dit fantastisch en hebben hier dan ook heel de middag heerlijk gespeeld!



Ons team

Kelly Martens
Kelly Martens Vestigingsmanager
Shauny Regli
Shauny Regli
Edo Donkers
Edo Donkers
Antje van Gastel
Antje van Gastel
Sjors Aerts
Sjors Aerts
Yara Claassen
Yara Claassen
Max Sonnemans
Max Sonnemans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches