Super leuke BSO voor de kinderen, kinderen zijn lekker actief bezig. Medewerkers zijn enthousiast met oog voor elk kind

Janne Janne
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Anne Maria koekoek, voetbal, kreeftentikkertje en open dag Sportstuif Nederweert in week 2-2024

Maandag 8 januari

Het weekend is weer voorbij en dat betekent weer een nieuwe week met leuke activiteiten bij Sportstuif. Wij hopen dat iedereen een fijn weekend heeft gehad! Vandaag begonnen we onze dag met het gebruikelijke fruit moment. Waarbij we niet 1 maar 2 verjaardagen vierde. Nadat we de traktaties ophadden zijn we lekker naar buiten gegaan. Ongeacht de kou hebben we 2 leuke actieve spellen gedaan. We deelde de groep in 2e, de eerste groep deed het spel Anne Maria koekoek. De andere groep ging aan de slag met het spelletje ‘de juffrouw zegt’. Daarna wisselde de groepen om. Na de spelletjes gingen we allemaal weer naar binnen, het was buiten namelijk wel erg fris. Binnen speelde we nog spelletjes en maakte we mooie tekeningen.

 

Dinsdag 9 januari

Op dinsdag haalde we de kinderen zoals elke doordeweekse dag weer op bij school. Toen alle kinderen gearriveerd waren bij Sportstuif gingen we lekker fruit eten en kletsten we wat. Na het eten gingen we even naar buiten. We verdeelde de groepen op leeftijd. De ouderen kinderen gingen een heerlijk potje voetballen. Iedereen was heel fanatiek en deed volop z’n best voor de winst. De wat kleinere kinderen gingen kreeftentikkertje doen. Bij kreeftentikkertje is het de bedoeling dat de kinderen die getikt worden als een kreeft gaan lopen. Dit doe je op handen en voeten met je rug naar de grond gericht. De kreeften gaan mee tikken. Wie blijft er het langst over? Na de activiteiten gingen we weer naar binnen. Daar sloten we de dag af met een lekker koekje!

Woensdag 10 januari

Vandaag hadden we een speciale dag. Op woensdag zijn de kinderen altijd om 12:30 uur uit. We haalde de kinderen op uit school en aten samen onze lunch op bij Sportstuif. Na de lunch hadden we nog heel even tijd om te spelen. We gingen namelijk naar de open dag van Sportstuif Nederweert. Hier stonden verschillende grote spellen klaar. Zoals twister XL maar ook 4 op een rij XL. Er werd ook fanatiek gevoetbald, gehockeyd en getekend. Ook werden de kinderen verrast met een heerlijk bekertje warme chocomel met slagroom en een koekje. Na deze leuke middag werd het weer tijd om terug te gaan naar Sportstuif Someren. We waren nog maar net terug en toen stonden de eerste ouders alweer voor de deur. 

Donderdag 11 januari

Op donderdag stonden wij weer op tijd paraat om de kinderen van school op te halen. We zorgde ervoor dat het fruit en drinken klaar stonden en de kinderen gelijk aan tafel konden als ze eenmaal gearriveerd waren bij Sportstuif. We bespraken hun dag en wat ze allemaal hadden gedaan op school. Ook namen we afscheid van de stagiaire Nyree. Als afscheidscadeautje kregen we allemaal wat lekkere snoepjes. Deze aten we samen op na het fruit eten. Hierna verzamelden we allemaal in de pannakooi voor een activiteit. Ook vandaag deelde we de groep weer in op leeftijd. De oudste kinderen gingen naar het hoofdveld om een potje te voetballen. De kleintjes mochten in de pannakooi blijven. Hier speelde we het spelletje Harry Potter tikkertje. Eigenlijk is het bevrijdingstikkertje, maar dan net anders. De kinderen beginnen met hun handen voor de ogen. De medewerker loopt de rij langs en tikt soms een kind 1 keer en soms een kind 2 keer aan (afhankelijk van aantal deelnemers). De kinderen die niet aangetikt zijn, doen gewoon normaal mee. De kinderen die 1 keer aangetikt zijn, zijn Harry Potter (bevrijder). De kinderen die 2 keer aangetikt zijn, zijn voldemort (tikker). Kinderen weten dit in het begin dus niet van elkaar en zo start je het spel. Als kinderen getikt zijn, bevriezen ze. Ze kunnen weer meedoen als Harry Potter ze bevrijd. Beide activiteiten werden enorm goed ontvangen, iedereen deed heel goed zijn best. Na de activiteiten mochten de kinderen lekker  vrij spelen. De één koos ervoor om buiten te blijven spelen en de andere gingen naar binnen om daar spelletjes te doen of iets moois te tekenen. 

Vrijdag 12 januari

Op vrijdag zijn de kinderen altijd lekker op tijd uit. Om 12:30 uur staan wij ze op te wachten op de schoolpleinen. We genieten gezamenlijk van onze heerlijke lunch. Na de lunch bedachten de kinderen om met z’n alle samen het spelletje ‘wie ben ik’ te spelen. Wie Ben Ik is een spel waarbij spelers moeten raden welk mens, dier of beroep er op het briefje staat dat op hun voorhoofd is geplakt. Elke speler probeert dit te achterhalen door enkel ja of nee vragen te stellen. Hier zijn ze heel de middag druk mee bezig geweest. Toen was het altijd tijd om fruit te gaan eten. De kinderen vertellen vol enthousiasme over hun weekend plannen. Na het eten gaan we lekker naar buiten. De kinderen kunnen vrij buiten spelen, ze kiezen er voor om met een aantal kindjes te gaan skateboarden. Ook wordt er gevoetbald en een zelf bedacht tik spel gedaan. Na een leuke middag vol spelletjes, breekt het einde van de dag weer aan. Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend, en tot volgende week!



Ons team

Kelly Martens
Kelly Martens Vestigingsmanager
Shauny Regli
Shauny Regli
Edo Donkers
Edo Donkers
Antje van Gastel
Antje van Gastel
Sjors Aerts
Sjors Aerts
Yara Claassen
Yara Claassen
Max Sonnemans
Max Sonnemans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches