Zeer enthousiast team. Ondernemen veel met de kinderen waarbij beweging centraal staat.

Leon Leon
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

10 tellen in de rimboe, superbal en handbal in week 16-2022

Bij Sportstuif staan wij iedere dag klaar voor de kinderen en laten we de kinderen meedoen aan de sportieve activiteiten welke passen bij de leeftijd en interesses van de kinderen. Ben jij ook zo benieuwd naar wat wij doen op onze buitenschoolse sportieve kinderopvang? 

In week 16 hebben we de volgende activiteiten gedaan:

- Superbal

- 10 tellen in de rimbo

- Handbal

Lezen jullie mee?

Maandag 18 april

Het is weer maandag. Maar geen gewone maandag want het is tweede paasdag! Hopelijk hebben jullie allemaal een fijne eerste-en tweede paasdag gehad met de familie, met veel lekker eten en gezelligheid.  En natuurlijk niet te vergeten veel paaseitjes gevonden! Vanaf morgen staan we weer voor jullie klaar bij Sportstuif.

Dinsdag 19 april

Vandaag stond er iets leuks op het programma voor jullie, namelijk Superbal. Nadat we gezamenlijk gezellig buiten fruit hadden gegegeten aan de grote picknick tafels, was het tijd om aan het spel te beginnen. Het was gelukkig droog en zonnig dus we gingen met z’n allen de pannakooi in om Superbal te spelen. Er zijn meerdere ballen in het spel, de kinderen staan verdeeld over het veld en de spelregels zijn als volgt: iedereen mag de bal pakken en elkaar proberen af te gooien. Je mag niet lopen met de bal. Word je geraakt, dan moet je uit het veld. Je moet daarbij goed onthouden wie je heeft afgegooid, want zodra degene zelf wordt afgegooid, mag jij weer meedoen. Het hoofd telt niet mee en als je een vangbal maakt, dan is degene die gooit af.

Daarna was er natuurlijk nog tijd genoeg over om lekker vrij te spelen. Steppen, voetballen, in de zandbak spelen, touwtjespringen en ga zo maar door.

Woensdag 20 april

Vandaag kwam Sportstuif Asten gezellig naar onze vestiging in Someren toe zodat we er gezamenlijk een leuke dag van konden maken. ‘Tien tellen in de rimboe’ stond vandaag op het programma. Een buitenspel waaraan iedereen kon meedoen.

Waar verstoppertje draait om zoeken naar alle spelers in een groot gebied, is dat bij tien tellen in de rimboe net even wat anders. De kinderen hebben bij dit spel namelijk minder tijd om zich te verstoppen, waardoor het steeds moeilijker zal worden om jezelf te verschuilen voor de zoeker. De zoeker gaat op een afgesproeken plek staan met zijn of haar ogen dicht. Hierbij roept diegene: ’10 tellen in de rimboe…’ en telt vervolgens hardop af van tien naar nul. Tijdens deze woorden tikken de overige kinderen de zoeker aan en verstoppen zich zo goed mogelijk. Bij het aantikken van de zoeker, roept iedere speler zijn of haar eigen naam. Het spel gaat door tot alle kinderen zijn gevonden.

Wederom een geslaagde middag waarin we de hele dag buiten zijn geweest, want het zonnetje lachte ons tegemoet.

Donderdag 21 april

Vandaag waren er gezellig veel kinderen met wederom prachtig weer. We zorgden ervoor dat het fruit al gesneden was voordat we de kinderen gingen ophalen dus konden we meteen aan het dagprogramma beginnen. Buiten hebbben we gezamenlijk fruit gegegeten en ranja gedronken waarna we meteen konden beginnen met het spel van vandaag. Er stond namelijk handbal op het programma! De pannakooi heeft al 2 goals dus ideaal om het hierin te spelen. Rondom de goal werd een kring van pionnetjes afgebakend, in dat gebied mag je namelijk niet komen als speler, alleen als doelman. Omdat we vandaag met veel kinderen waren en het lekker intensief te houden, waren er 3 ballen in het spel. Het was dus goed opletten geblazen. We maakten twee gelijkwaardige teams, een team zonder hesjes en een team met hesjes. Een aantal spelregels waren: je mag niet lopen met de bal. Je moet minimaal 3 keer naar elkaar hebben overgegooid voordat je gaat scoren en je mag niet verder komen dan de stippellijn van hoedjes.

Het ging erg gelijk op en om het later nog ietsje spannender te maken mocht je 3 passen zetten op het moment dat je de bal in je bezit had. Uiteindelijk won het team mét hesjes.

Een erg leuke middag met veel sport- en spelplezier.

  

Vrijdag 22 april

Vandaag hadden we geen kinderen bij Sportstuif, maar er stond voor sommige kinderen wel iets anders op het programma. Voor de groepen 7 en 8, zowel in Someren als in Asten werd namelijk in de ochtend tot de middag een Color Run georganiseerd!

Als school kon je je hiervoor inschrijven. Er werd een parcours afgelegd van een aantal kilometers en onderweg werd je ondergedompeld in het biologisch afbreekbaar kleurpoeder. Voordat je aan het parcours begon was er een gezamenlijke warming-up voor iedereen om de spieren alvast wat op te warmen. Geel, paars, roze, oranje, rood en groen gekleurde t-shirts kwamen een voor een voorbij gerend. Een waar kleurenfetstijn waar we met z’n allen van genoten hebben!



Ons team

Kelly Martens
Kelly Martens Vestigingsmanager
Shauny Regli
Shauny Regli
Edo Donkers
Edo Donkers
Antje van Gastel
Antje van Gastel
Sjors Aerts
Sjors Aerts
Yara Claassen
Yara Claassen
Max Sonnemans
Max Sonnemans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches