Hele fijne buitenschoolse opvang
Mijn zoon gaat er heel graag heen
Veel activiteiten
Doen egt heel veel met de kinderen
En super communicatie
Personeel ook allemaal heel leuk en betrokken met de kinderen
Zeker een aanrader

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Weer een week vol activiteiten en spellen met de kinderen - week 15

Na het lange Paasweekend was het tijd voor de eerste volle week op Sportstuif Nijnsel. Zo hadden we maandag, dinsdag en donderdag kinderen, en op woensdag zijn we gaan kijken bij het peutergymmen in Gemert. Zo hebben we een lekker volle week gehad waarin we veel hebben kunnen sporten.

Maandag 8 april:
Op maandag hadden we 5 kinderen van 2 verschillende scholen bij Sportstuif. We zijn deze kinderen natuurlijk ook met onze mooie blauwe auto gaan ophalen. Eenmaal op de BSO legden we de nieuwe kinderen nog even de regels uit en waar we wel en niet mochten komen op het terrein. Toen dit allemaal duidelijk was, stond er een heerlijk bordje fruit klaar voor de kinderen. Alle kinderen hebben genoten, want het bordje was binnen de kortste keren leeg! Hierna was het tijd voor de activiteiten. Aangezien het weer een beetje slecht was, moesten we de spellen onder het afdak doen. Zo begonnen we met een tikspelletje. Het tikspelletje waarmee we begonnen was 'spiegeltikkertje': "Wanneer een kind getikt was, moest deze in een gekke pose gaan staan. Als een ander kindje deze pose imiteerde, was het getikte kindje bevrijd." Na het tikspelletje was het tijd voor een estafette. Zo deden we de kleurenestafette: "De kinderen moesten een kleur van de stapel pakken en deze in het juiste vak leggen. Dit moest natuurlijk met een parcours dat de kinderen moesten afleggen om bij het vak te komen." Na het buitenspelen was het tijd voor een koekje. Daarna mochten de kinderen vrij spelen totdat ze werden opgehaald.

Dinsdag 9 April:
De dinsdag begon met het klaarleggen van spullen in de ruimte. Zo zorgden we ervoor dat er spelletjes, Lego en tekenspullen klaar lagen om mee te spelen. Zo kunnen de kinderen meteen zien wat er te doen is en ermee aan de slag gaan. Hierna hadden we alvast het fruit gesneden en koud gelegd en zijn we de kinderen van school gaan halen. Vandaag hadden we 8 kinderen van 3 verschillende scholen. Terug op de BSO mochten de kinderen nog even vrij spelen. Hierna hebben ze lekker fruit gegeten en een bekertje ranja gedronken. Omdat het mooi weer was, zijn we snel naar buiten gegaan. We begonnen weer met een tikspelletje. Het tikspelletje dat we deden was 'Hollandse leeuwen tikkertje': "Er stond een leeuwentemmer in het midden van het veld. De leeuwen stonden op de lijn. Als de leeuwentemmer 'Hollandse' riep, schreeuwden de leeuwen 'Leeuwen' terug. Dan mochten ze het veld oversteken. Werd je getikt, dan werd je ook een leeuwentemmer totdat alle leeuwen waren getikt." Na dit spel zijn we flipperkast gaan spelen: "Alle kinderen moesten met hun benen wijd gaan staan met de bal in het midden van de cirkel. Als de bal door je benen rolde, had je één leven minder. Elk kind had 3 levens en we deden dit tot het laatste kind overbleef." Hierna was het tijd voor een verstopspelletje. Zo deden we objectverstoppertje: "Alle kinderen, behalve 2, hadden een voorwerp gekregen dat zij moesten verstoppen. Het tweetal moest alle objecten terugvinden die verspreid lagen over het terrein." Daarna konden de kinderen naar binnen als ze dat wilden, maar ze waren ook vrij om lekker buiten te spelen. We hebben nog lekker in de pannakooi staan voetballen met een aantal kinderen.

Donderdag 11 april:

Op donderdag haalden we 6 kinderen van 3 verschillende scholen op. Het was opnieuw lekker weer, dus we konden gelukkig met de kinderen naar buiten om te gaan sporten. We begonnen met het spel teambal: "Een speler had een lintje om. De andere kinderen werkten als een team om die speler af te gooien met een trefbal. Ze probeerden dit natuurlijk zo snel mogelijk te doen. Elk kind mocht 2 keer het lintje dragen om de ballen te ontwijken en zo lang mogelijk in het midden te staan." Daarna speelden we pionnenroof: "We hadden twee vakken gemaakt en de teams verdeeld. Elk team had 6 pionnen in hun vak staan. Samen met twee voetballen en een trefbal mochten de kinderen proberen de pionnen van het andere team om te gooien. Als dit lukte, mocht je het omgegooide pionnetje in je eigen vak zetten. Zo moest je proberen alle pionnen van de tegenstander af te pakken en deze in je eigen vak te verzamelen." Als laatste deden we een penalty shootout: "De kinderen mochten om de beurt schieten op het doel waar een keeper stond. Aan het einde van de rit had het kind met de meeste doelpunten gewonnen." Al met al was het een drukke en zeker actieve dag.



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager

Tom Tielen
pedagogisch coaches
pedagogisch coaches