Een fijne sportieve plek waar kinderen op hun eigen niveau met bewegen bezig kunnen zijn. De enthousiaste medewerkers zorgen dat alle kinderen de aandacht krijgen die ze verdienen.

Dennis Dennis
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Paasweekend en de eerste dagen bij VV Nijnsel - week 14

Na een mooi paasweekend waarin de kinderen nog een dagje extra vrij hadden van school, en wij natuurlijk ook 😉. Zijn we dinsdag toch echt van start gegaan met sportstuif Nijnsel op de voetbalclub van VV Nijnsel. Hier hebben we zowel dinsdag als donderdag de eerste kinderen mogen ontvangen op onze mooie locatie. Dinsdag hebben we in de ochtend nog onze tweede Sportstuif auto opgehaald vanaf het kantoor. Deze is helaas nog niet zo mooi blauw als de andere auto die we hebben. Maar dat wordt wel snel gedaan! De tweede auto hadden we ook meteen nodig om de kinderen op te kunnen halen van de scholen. Afgelopen week waren we alleen de dinsdag en de donderdag open door Pasen. 

Dinsdag 2 April
Op de dinsdag hadden we dus onze eerste dag op de locatie van Nijnsel. Zo zijn we de 9 verschillende kinderen op gaan halen van 3 verschillende scholen. Waaronder ook de school uit Nijnsel de Sterjasmijn. Nadat we de kinderen hadden opgehaald vanuit de scholen, hebben we met de kinderen een mooi rondje gemaakt over het terrein. Zo hebben we de kinderen kunnen laten zien waar we kunnen spelen, wat er te doen is en ook een paar regeltjes kunnen uitleggen. Toen we dat allemaal gedaan hadden was het tijd voor ons om lekker fruit te gaan eten! Gelukkig was het tussen de buien van de dag ook nog een beetje droog en toen zijn we meteen naar buiten gegaan voor onze activiteiten. We begonnen met het spel de schatkist. ‘Hierbij waren er 3 bewakers van de schatkist. De kinderen moesten ervoor zorgen dat zij 4 hoedjes van dezelfde kleur konden stelen uit de schatkist. Was dat gelukt dan had het team gewonnen. Werd je getikt als je een hoedje vast had dan moest je deze terugleggen en weer opnieuw proberen een hoedje te stelen uit de schatkist.’ Als tweede spel speelde we een doorgeef estafette. ‘Hierbij moesten de kinderen de tennisballen zo snel mogelijk van de ene hoepel naar de andere hoepel brengen. Dit kon op allemaal verschillende manieren. Zoals de bal naar de tweede kind boven je hoofd doorgeven en naar het derde kind moest de bal tussen je benen door. Of de bal moest eerst rechtslangs doorgegeven worden en bij de volgende via de linker kant gegeven worden.’

Donderdag 4 April

Op de donderdag hadden we 6 kinderen die naar Sportstuif Nijnsel kwamen. Deze kinderen hebben we opgehaald vanaf 3 verschillende scholen. Omdat hier ook nog nieuwe kinderen bij zaten zijn we ook met deze kinderen een rondje gaan lopen over het terrein van onze mooie locatie en nog even kort de regeltjes uitgelegd. Wat een natte dag leek te worden met onweer tijdens het ophalen veranderde in één klap naar een mooie en zonnige activiteiten middag. Na het fruit eten zijn we heerlijk naar buiten gegaan tijdens dat de zon aan het schijnen was. We begonnen met het spelen van kat en muis. ‘De kinderen hadden allemaal een lintje in hun broekzak. Deze moesten ze bij mekaar afpakken. Wanneer alle lintjes waren afgepakt had degene die de meeste lintjes bij andere kinderen had afgepakt gewonnen.’ Na kat en muis zijn we verder gegaan met een variant op sjoelen. ‘Zo hebben we van pionnen 4 vakken gemaakt. Elk vak had zijn eigen punten waarden denk bij het eerste vak aan 1 punt, 3 en derna 5 punten. Alle kinderen hadden een tennisbal vast die zij om de beurt mochten gooien. Aan het einde van de ronden werden de punten opgeteld en had het team met de meeste punten de ronde gewonnen.’ En als laatste spel zijn we het duo jat spel gaan doen. ‘Twee kinderen stonden tegenover mekaar. De spelbegeleider zei steeds wat je moest aanraken. Dus bijvoorbeeld je hoofd, knieën, hakken, tenen of billen. Wanneer de spelleider de kleur van het pionnetje noemde mochten de kinderen deze proberen zo snel mogelijk te pakken. Welk kind van het duo de pion als eerste had, had het spel ook gewonnen.’
Na alle spelletjes kregen de kinderen een lekker koekje omdat ze goed hadden meegedaan met de activiteiten. Toen ze het koekje op hadden mochten ze lekker vrij spelen en gingen ze bijvoorbeeld kleuren, buiten voetballen in de pannakooi of met lego spelen. Al met al een geslaagd dagje Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager

Tom Tielen
pedagogisch coaches
pedagogisch coaches