Een hele fijne BSO, met veel sportieve activiteiten op de hockeyvelden buiten. De kinderen hebben het er heel goed naar hun zin! Er is veel flexibiliteit voor wat betreft de opvangmogelijkheden. En fijne medewerkers!

Julia S Julia S
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Meer kinderen komen naar Sportstuif Nijnsel - week 12


Afgelopen week zijn weer druk bezig geweest het benaderen van de wachtlijst vanuit Son en Breugel. Hier zien we ook dat steeds meer kinderen zich ook gaan aanmelden voor Sportstuif Nijnsel. Dus we zijn blij met het werk dat we aan het doen zijn en ook zien dat ouders er positief tegenover staan. Verder blijven we de komende week(en) nog druk bezig met de ouders te benaderen van de wachtlijst. Dit om diegene die al ingeschreven stonden bij Sportstuif een eerlijke kans te geven om toch snel aan opvang bij Sportstuif te kunnen komen. Dus hier blijven we ons hard voor inzetten.


Dat is natuurlijk niet het enige wat we gedaan hebben de afgelopen week. Zo hebben we gezorgd dat onze samenbijsportstuif site weer helemaal up to date is met bijvoorbeeld de beweegkalender, crazy 88 en zo kun je bij ons nu ook een kinderfeestje boeken! Zo is er van de week ook een koelkast binnen gekomen op locatie. Hierin kunnen we onze fruit, ranja en tijdens de vakanties ons beleg in leggen zodat we de kinderen kunnen voorzien van vers fruit en lekker eten!  Zo begint de locatie steeds completer te worden en staan we er op de trappelen om deze ook volledig in gebruik te kunnen nemen.
Deze week hadden we natuurlijk ook kinderen die bij Sportstuif Nijnsel opvang krijgen. Met deze kinderen zijn we gedurende de week nog op bezoek geweest bij Sportstuif Son en Breugel om de kinderen ook een goed beeld te kunnen laten geven hoe nu een dagje Sportstuif eruit ziet. Zo zijn de kinderen van Sporstuif Nijnsel zowel de maandag, dinsdag als woensdag op bezoek geweest in Son en Breugel. Hieronder beschrijven we wat de kinderen hebben gedaan tijdens deze dagen en wat de activiteiten waren die zij gedaan hebben.


Maandag 18 maart
Op maandag gingen we de kinderen met onze mooie blauwe auto’s van school af halen. Nadat ze allemaal op de BSO aankwamen was het natuurlijk alweer tijd voor het fruitmomentje. De kinderen moesten eerst hun handen wassen voordat zij aan tafel mochten gaan zitten. Toen eenmaal alle kinderen aan tafel zaten mochten ze fruit gaan eten. Ze hadden er allemaal zin in want de bordjes waren zo leeg! Nadat de kinderen het fruit ophadden en een bekertje ranja ophadden mochten ze hun jas aan trekken en lekker naar buiten toe. Buiten doen we altijd sportactiviteiten, vandaag begonnen we met een tikspel. Het leek heel erg op normaal tikkertje, maar wanneer er een kindje af was moest deze stil blijven staan op dezelfde plek. En kon door iemand anders bevrijd worden wanneer er een kindje bij hun op de rug sprongen. De kleine kinderen mochten natuurlijk bij iemand anders op de rug springen. Daarna mochten ze weer meedoen met het spel.’ Als tweede spel van de dag gingen we hoepel dief spelen ‘hierbij hadden de kinderen een hoepel met een aantal kaarten erin. Ze mochten bij de andere hoepels kaarten jatten. Wanneer ze een kaart hadden gepakt moesten zij deze naar hun hoepel terug brengen. Werden ze getikt dan waren ze af en moesten ze het gestolen kaartje terug leggen. Je had gewonnen wanneer je de meesten kaarten had aan t einde van het spel.’

     

Dinsdag 19 maart
Op de donderdag stond er een verassingsuitje op het programma. Samen met de kinderen die in de ochtend een studiedag hadden zijn we lekker naar Monkeytown gegaan! Hier konden de kinderen lekker spelen, klimmen en klauteren. Nadat ze er de hele ochtend lekker hebben kunnen spelen moesten we de kinderen toch alweer op tijd mee terug nemen naar de BSO. Want in de middag kwamen alle kinderen die op de donderdag geen studiedag hadden. Hiervoor moesten we natuurlijk weer terug zijn aangezien we met de auto’s de andere kinderen ook weer van school af moesten halen. In de middag hebben we weer andere sportieve activiteiten gedaan zoals spiegeltikertje; wanneer je getikt werd moest je in een zelf bedachte pose blijven staan en kon je bevrijd worden als iemand precies dezelfde pose deed.

Woensdag 20 maart 
Op de woensdag gingen we de kinderen vanuit school ophalen om naar de BSO te gaan. Eenmaal op de BSO aangekomen mochten ze eerst even lekker vrij spelen. We waren nog even aan het wachten totdat alle kinderen aanwezig waren op de BSO. Hierna gingen we lekker fruit eten en een bekertje ranja drinken. Maar niet vergeten om eerst de handjes te wassen! Klaar met het fruit eten, jasje aan en naar buiten toe. We gingen natuurlijk weer buiten lekker activiteiten doen. Vandaag stonden XL games op het programma. Tijdens de XL games hebben we een aantal spellen die we dan in het groot neer zetten. Denk hierbij aan een grote 4 op een rij, twister, Mikado en Jenga. Hiervan maakte we een klein toernooitje. Zo streden er steeds 2 teams tegen elkaar voor de winst, Hiermee kon je punten verdienen voor de ranking. En zo kregen we aan het einde van de activiteit een winnend team.

     



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager

Tom Tielen
pedagogisch coaches
pedagogisch coaches