Super gezellige sportieve BSO waar kinderen onder begeleiding van enthousiaste medewerkers sporten en spelen!

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Laatste voorbereidingen en spelen bij Son en Breugel - week 13

Deze week stond in het thema van de laatste voorbereidingen van de locatie in Nijnsel en gaan we nog op bezoek bij de locatie van Son en Breugel. Achter de schermen zijn we druk bezig om de locatie helemaal in te kunnen richten voor de BSO. Zo hebben we de buitenkast vorm gegeven en onze spullen erin gelegd. Ook hebben we de ballen op gepompt, overal de plasticjes vanaf gehaald en natuurlijk de ballen ook even testen of we er goed mee kunnen voetballen. We hebben ook nog krukjes gehaald voor de kinderen om bij de wasbak te kunnen komen en hebben we zitzakken besteld om onze relaxhoek in te kunnen richten. Ook is er een tweede Sportstuif auto op de locatie gekomen. Deze wordt binnenkort gestickert maar kunnen we wel al mooi de kinderen mee van de scholen halen

Dinsdag 26 maart
Vandaag zijn we begonnen met kat en muis. Ieder kind kreeg een lintje die hij/zij in zijn broekzak moest doen. Het lintje moest er wel een beetje uit hangen zodat deze afgepakt kon worden door andere kinderen. Het ging erom wie de meeste lintjes kon verzamelen binnen de tijd.

Na de warming-up hebben we de groep verdeeld over de drie spellen. Het eerste spel was levend kwartet. Samen met je team moest je zorgen dat je vier dezelfde kleur hoedjes had. Dit kon je doen door de hoedjes bij een ander team te jatten. Maar je moet ook opletten want je moet je eigen basis natuurlijk blijven verdedigen!

Het tweede spel was mastermind estafette. Bij dit spel moesten de kinderen eerst over een parcours gaan voordat ze een gekleurde pion mochten neerzetten. Hiermee moesten de kinderen de kleurcode raden. Het eerste team dat de kleurcode correct had geraden heeft de ronde gewonnen.

Als laatste hebben we lijnbal gespeeld. Hierbij mocht je niet lopen als je de bal had. Je team moest zo gaan staan dat ze vrij waren en aanspeelbaar waren. Als je team de bal ving achter de doellijn, kreeg je een punt.

     

Woensdag 27 maart
Het is alweer woensdag en dat betekend dat ver veel kinderen al eerder uit zijn dan op andere dagen van de week. Om 12:00 uur zijn we de eerste kinderen van school gaan halen en rond 13:00 uur waren alle kinderen aangekomen bij Sportstuif. Dit betekent dan ook meteen lunchtijd en konden alle kinderen hun lunch op eten. Na de lunch kunnen de kinderen vrij spelen tot de kinderen die later uit zijn ook op de BSO zijn.

We begonnen vandaag met lieveheersbeestje-tikkertje. Als je bent getikt moet je als een lieveheersbeestje met de pootjes omhoog op je rug gaan liggen. Wanneer een ander kindje jou op je zij rolt, doe je weer mee aan het spelletje. Alle kinderen deden heel goed mee aan het tikkertje en de ene mooie na de andere mooie lieveheersbeestje werd getikt en mocht weer door rennen.

De  kinderen speelden twee verschillende spellen. Een memory-estafette voor de allerkleinste. Dit betekende dat ze een sportief parcours moesten afleggen. Daarna moesten ze rustig blijven en opzoek gaan naar hun memory. Als ze een paar hadden gevonden mochten ze deze meenemen en aan de teamleider geven. Het team met de meeste paren had gewonnen. Het andere spel was een 4-op een rij estafette voor de wat oudere kinderen. Ook zij moesten een sportief parcours afleggen. Hierna moesten zij een pion in de juiste hoepel leggen om uiteindelijk 4-op een rij te maken. Zo proberen we alle spelletjes op het niveau van de kinderen aan te passen, zodat er voor iedereen de juiste uitdaging is.

 

Donderdag 28 maart
De dag begon vandaag regenachtig maar gelukkig werd het in de middag toch droog zodat we het veld op konden! Dit vonden de kinderen toch wel fijn zodat ze zo lekker wat frisse lucht konden krijgen en sportief bezig konden zijn buiten.

Toen de groep helemaal compleet was konden we beginnen met de activiteit voor deze dag. We speelden met iedereen samen frisbeegolf. Voor dit spel hadden we 12 groepjes en ook 12 holes om de frisbees in te gooien. Elk groepje kreeg één scoreformulier waar zij hun score op konden schrijven. Elk groepje bestond uit 3 of vier personen. Dit groepje mocht telkens een hole uitkiezen die leeg was waar hun de opdracht uit gingen voeren. Van ieder groepje moest iedereen apart van elkaar deze opdracht uitvoeren.

Voor alle holes stond dat je maximaal 6 keer mocht gaan gooien. Mocht je bij een hole minder gooien dan 6 mocht je dat getal invullen. En alles wat boven de 6 was mocht je op het scoreformulier 6 invullen. Elke hole verschilde van moeilijkheid. Zo waren er sommige holes in 3 keer te halen en bij andere holes was 6 toch best moeilijk om te halen. De kinderen mochten alleen aan een hole beginnen wanneer deze leeg was, anders moesten ze kijken voor een andere hole of even wachten om te gooien tot het andere groepje weg was.

     

 



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager

Tom Tielen
pedagogisch coaches
pedagogisch coaches