De kinderen hebben het super naar hun zin bij Sportstuif. Hele fijne bso

Jochem-Sep-Tigo Kuijpers Jochem-Sep-Tigo Kuijpers
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

De eerste weken van sportstuif Nijnsel - week 11

Vanaf 4 maart is Sportstuif Nijnsel officieel geopend. Maar op de achtergrond gebeuren er natuurlijk ook een hoop dingen om te zorgen dat alles geregeld is als de kinderen komen. Zo nemen we je in deze blog mee tijdens deze voorbereidingen en de eerste kinderen die al begonnen zijn bij Sportstuif Nijnsel. Om te zorgen dat we goed kunnen beginnen hebben we het contract getekend met de voetbalclub Nijnsel. Na het ondertekenen van dit contract konden we officieel gaan beginnen met de voorbereidingen van de locatie. Maar wat hebben we dan allemaal nodig? We begonnen met het bestellen van een mooie binnen kast. In deze kast kunnen onze spellen, tekenspullen, Lego, drinken en koekjes komen te liggen. Met deze spullen kunnen we ervoor zorgen dat de kinderen lekker creatief binnen bezig kunnen zijn. En lekker een spelletje kunnen spelen tijdens het vrij spelen. Natuurlijk gaan we met de kinderen ook lekker buitenspelen. Hiervoor hebben we ook een aantal sportmaterialen aan moeten schaffen zoals; voetballen, trefballen, pionnen, lintjes, hoepels, pittenzakjes en tennisballen. Hierbij kunnen wij dagelijks onze sportactiviteiten buiten geven aan de kinderen.

De kinderen zullen bij Sportstuif Nijnsel dagelijks fruit krijgen, hiervoor hebben we een koelkast aangeschaft die we in de keuken neer mochten zetten. Daardoor kunnen we ons fruit lekker vers houden. Zo hebben we toch als snel veel spullen bij elkaar weten te krijgen voor de nieuwe locatie. En waren we snel klaar om de kinderen daadwerkelijk te kunnen ontvangen in Nijnsel.

Hierna zijn we verder gegaan met de volgende stap. Het benaderen van de kinderen. Aangezien Sportstuif Son en Breugel een wachtlijst heeft zijn we de kinderen die op deze wachtlijst staan als eerste gaan benaderen of zij het ook leuk zouden vinden om alvast te kunnen starten bij Sportstuif maar dan in Nijnsel. En zo hadden we tijdens de eerste week van de opening al meteen kinderen die bij ons wilde gaan starten. Zo zijn we maandag 4 en dinsdag 5 maart met de kinderen die gestart zijn bij Sportstuif Nijnsel op bezoek geweest naar Sportstuif Son en Breugel. Waar de kinderen mee hebben kunnen kijken met een dagje Sportstuif in Son en Breugel.

Op maandag 4 maart stond er voor de kinderen een sporttoernooi op de planning. Tijdens het sporttoernooi werden de kinderen onderverdeeld in 6 gelijke teams. Elk team had zijn of haar eigen ‘captain’ en die captain kreeg een kaartje mee waarop het wedstrijd schema stond. Het sporttoernooi bestond uit 3 verschillende onderdelen. Zo kwamen voetbal, hockey en volleybal aan bod. Elk team speelde in totaal 5 wedstrijden waardoor je tegen alle teams een keer kon spelen.

     

Op dinsdag 5 maart stonden er verschillende andere activiteiten op het programma. Zo begonnen we de middag met fitness tikkertje. Wanneer een kind getikt was moest deze wachten totdat hij/zij bevrijdt werd. Dit kon door samen een fitness oefening 5x te doen. Dit kon bijvoorbeeld door samen jumping jacks te doen.

Het eerste spel dat we gingen spelen was voetbal. De kinderen werden in teams verdeeld waarna we op grote doelen gingen spelen. Elke team had een keeper dit zijn doel zo goed mogelijk moest verdedigen.

Het tweede spel was balans estafette. Hier moesten de kinderen in groepsverband tegen elkaar racen. Het eerste team dat over het parcours kon balanceren zonder de grond te raken, won.

     

Zo hebben we met sportstuif Nijnsel al een drukke voorbereiding achter de rug gehad en hebben we de eerste kinderen kunnen ontvangen. Ben jij benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Neem gerust een keer contact met ons op en misschien zien we jullie snel op onze mooie locatie!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager

Tom Tielen
pedagogisch coaches
pedagogisch coaches