We zijn van start! | Week 6, 2024

Vanaf donderdag 1 februari 2024 is onze vestiging officieel geopend en hebben wij de eerste kinderen mogen opvangen op onze Sportstuif locatie bij RKSV Merefeldia in Nederweert! Ondanks dat de kinderen het een beetje spannend vonden, waren ze reuze enthousiast over het verloop van de eerste dagen. Op donderdag zijn we langs basisschool De Kerneel gegaan om de kinderen op te halen met onze Dacia-bus. Maandag hebben we dit gecombineerd met basisschool De Klimop.

Bij aankomst op de BSO krijgen de kinderen een vrij speelmoment, zodat ze al wat energie kwijt kunnen na een schooldag van relatief veel stilzitten. Na het vrij spelen gaan we met de kinderen altijd gezamenlijk de handen wassen, om vervolgens in groepsvorm fruit te eten en suikervrije ranja of water te drinken. Zo zorgen we ervoor dat de kinderen hun vitamines binnenkrijgen, ze een tussentijds rustmoment hebben en gehydrateerd blijven. Daarnaast hebben wij zo een extra moment om samen te komen en te praten over bijvoorbeeld hun schooldag of het weekend. 

Op voorhand maken we een sportprogramma, die we op de dag zelf mogelijk verder afstemmen aan de behoefte van de kinderen. Er is in de eerste week voornamelijk gevoetbald in de pannakooi, op aanvraag van de kinderen. Ook is er getennist in een vereenvoudigde vorm, gefrisbeed, en een mikspel gedaan met tennisballen. In de kantine is het bordspel “Wie Is Het?” enorm geliefd, net als Mikado en de speelgoedauto's. Doordat wij als begeleiders zo actief mogelijk meedoen aan de activiteiten, zorgen we voor persoonlijke aandacht voor de kinderen en passende begeleiding. 

Terugblikkend was de eerste week zeer geslaagd, op te maken uit het enthousiasme van de kinderen. Er zijn al veel aanmeldingen binnengekomen, dus we zijn op de achtergrond druk bezig met de mogelijkheden voor uitbreiding. Hier zijn we natuurlijk enorm blij mee, omdat we pas net geopend zijn en direct kunnen inspelen op de lokale behoefte. Voor contact of meer informatie kunt u ons bereiken via de onderstaande gegevens:

📬 nederweert@sportstuif.nl

☎️ 088 – 633 20 20

📱 06 – 12 895 342

🌐 https://www.sportstuif.nl/nederweert/contact



Ons team

Nikita van den Ouden
Nikita van den Ouden Vestigingsmanager
Gilles Taalman
Gilles Taalman
Yannick Coenen
Yannick Coenen
Dylano Diemant
Dylano Diemant
pedagogisch coach
Pedagogisch coaches