Voorbereidingen meivakantie | Week 16, 2024

Maandag 15 april
Met een groep van tien kinderen en drie begeleiders kwamen we vanuit drie ritten rond 15:00 aan bij Merefeldia. Omdat het behoorlijk regende in de namiddag, toverden we de kantine om in het speelveld van de dag. Vandaag stond ook een proefdag op de planning. Dit is een ideale manier voor ouders om hun kind een aantal uren te laten kennismaken op de BSO, om zo zeker ervan te zijn dat hun kind het naar hun zin heeft.

Als warming-up begonnen we met stop-dans, waarbij de deelnemers al lopend door de hele kantine dansen op muziek. Bij het stopzetten, veranderen de deelnemers in een standbeeld. Nadat de deelnemers warm waren, werd een veldje uitgezet om ballonvolley te spelen. Met de slinger waarop de dagindeling bij Sportstuif Nederweert wordt afgebeeld, maakten we een groot net waar de deelnemers de ballonnen overheen konden tikken. Eerst zittend, daarna op de knieën en vervolgens staand en het grote aantal ballonnen hield het spel interessant. De deelnemers mochten na afloop hun ballon ook weer mee naar huis nemen. Wat een blije gezichten!

 

Dinsdag 16 april
De rit van vandaag was eenvoudig en ging slechts langs twee scholen, om zeven kinderen op te halen. We kennen de groep inmiddels goed genoeg, om er zeker van te zijn dat een deel van ze bij aankomst op de BSO meteen wil voetballen. Het andere deel ging verder aan hun megaloonband van zeker 6 meter! Deze optie tot vrij spel kunnen de kinderen invullen zoals ze zelf willen en doen wij opgesplitst als begeleiders mee. De twee volle bordjes met fruit en suikervrije ranja gingen er vandaag snel doorheen.

Gelukkig konden we door de weersomstandigheden vandaag weer naar buiten voor de geplande sportactiviteiten. Het tikspel voetje van de vloer zorgde met twee tikkers voor een intensieve warming up. Nadat alle deelnemers minimaal één keer tikker zijn geweest, speelden we siamees voetbal. In duo’s namen twee teams het tegen elkaar op, waarbij de duo’s elkaar niet mochten loslaten tijdens het spel. Hierbij komt niet alleen fysieke uitdaging kijken, maar ook uitdaging op gebied van samenwerken. De deelnemers worden zo gestimuleerd om zich aan te passen aan het niveau van hun medespeler.

 

Woensdag 17 april
Vandaag kwam vestiging Weert met drie kinderen weer langs, waardoor de groep nu zes kinderen telde. Omdat ze elkaar al kenden van een eerdere gecombineerde woensdagmiddag, waren de kinderen al snel vertrouwd met elkaar aan het spelen. De blokken, maar ook de pannakooi en dino-memory blijft interessant voor veel jongens.

Gezamenlijk speelden we in de pannakooi, in een kring, het spel dirigentje. Een afgeleide versie van moordenaartje waarbij een dirigent een instrument speelt, wat de anderen nadoen. De politieagent heeft drie kansen om de dirigent te ontmaskeren. Enkele kinderen hadden het bij hun eerste kans al meteen goed! Piongooien was het tweede spel van de middag, waarbij twee team tegen elkaar streden om zoveel mogelijk pionnen om te gooien met tennisballen. Precisie, maar ook kracht zijn leidend in dit spel.

Afsluitend kregen de deelnemers een waterijsje van vestiging Weert. Het gebruikelijke koekje maakte hiervoor plaats. Rond 16:30 gingen de kinderen van Weert weer terug en sloten we de dag af met een ouderwets potje voetbal.

Donderdag 18 april
Het eerste deel van de middag is gebruikt om onder andere de invulling van de meivakantie nog eens gezamenlijk te bespreken. Met uitstapjes in het vooruitzicht, proberen we regelmatig extra leuke dingen te doen op vakantie- en studiedagen, op kosten van Sportstuif. Zo gaan we bijvoorbeeld naar een kinderboerderij, een grote speeltuin en hebben we ook knutselactiviteiten gepland. Dat belooft superleuk te worden!

In de middag kwam Dylano weer na enkele dagen terug van zijn vaderschapsverlof. Hij kreeg een cadeau van Sportstuif, met een kaart namens alle kinderen. Ook maakte twee van onze BSO-kinderen een zelfgemaakt knutselwerk met hun zus thuis. Dat is nog eens een terugkomst! Net als twee eerdere keren deze week, was er vandaag een rondleiding op locatie voor ouders en kind(eren). In ongeveer een half uurtje, kunnen ze komen kijken op locatie en leggen we onze werkwijze uit. Zo kunnen we meteen kennismaken, vragen beantwoorden, extra informatie geven en daarmee een beeld schetsen van hetgeen wat we bij Sportstuif Nederweert nou precies doen.

Met zes relatief jonge kinderen, deden we blindemannetje op het kunstgrasveld. Met een blinddoek om proberen de andere kinderen in een kring de blinde te verwarren terwijl hij rondjes draait. Na enkele rondjes, namen de deelnemers een vaste plek in en mocht de blinde persoon in het midden, op tast, gaan ontdekken wie er voor hem/haar stond. Kegelroof was het afsluitende spel, waarbij de rover probeert om de pion bij de tikker af te pakken. De tikker mag pas gaan tikken, zodra de rover de pion vastheeft. Het komt dus aan op het reactievermogen en de sprintsnelheid van de deelnemers! Wisselend van rol, worden de kinderen uitgedaagd om steeds sneller en scherper te zijn dan hun tegenspeler.

 

Vrijdag 19 april
Voor Nikita was het haar laatste dag voor haar verlof, dus werden de laatste dingen afgerond en overgedragen voor de komende periode. Ook vandaag waren we beschikbaar, dus hielp Gilles in Someren met de Koningsspelen van BS De Diamant. Waar mogelijk, ondersteunen we of krijgen we ondersteuning onderling binnen Sportstuif. Daardoor krijgen we veel gezichten te zien en leren we continu van (indirecte) collega’s en werkplekken.



Ons team

Nikita van den Ouden
Nikita van den Ouden Vestigingsmanager
Gilles Taalman
Gilles Taalman
Yannick Coenen
Yannick Coenen
Dylano Diemant
Dylano Diemant
pedagogisch coach
Pedagogisch coaches