Twee nieuwe collega's! | Week 14, 2024

Dinsdag 2 april
Omdat het Tweede Paasdag was maandag, start deze werkweek op dinsdag. Een extra assistent-vestigingsmanager en een pedagogisch medewerker vullen ons aan, waardoor het team nu uit vier personen bestaat! Gezien de aankomende groei van Sportstuif Nederweert, zorgen we ervoor dat onze capaciteit tijdig gereed is om meer kinderen te kunnen opvangen. Voor basisschool de Kerneel was het vandaag een studiedag, waardoor we al één kind iets voor 8:00 ontvingen op de BSO. Na een aantal armbandjes geloomd te hebben, zijn we naar Kidsplaza Weert gegaan, om de regenachtige dag te ontlopen. Daar hebben we ook meteen geluncht.

Met z’n vieren in de auto, hebben we ons tweede kind van de dag opgehaald bij OBS Klimop. Na wat bordspelletjes bij Merefeldia hebben we ons tweede deel van de lunch gehad: fruit met een bekertje suikervrije ranja. Hier konden we meteen kennismaken met de nieuwe collega’s en zij met ons. De twee nieuwe collega’s deden meteen fanatiek mee met de hoepelfrisbee, waarbij er punten verdiend konden worden door in een groot of klein vak te gooien met de hoepel. Erna is er nog levend memory gespeeld, in estafettevorm. Ook hierbij was de opperste concentratie en inzet nodig!

 

Woensdag 3 april
Wederom met slechts twee kinderen, waren we met drie begeleiders in overtal vandaag. Bij de Tweesprong haalden we de kinderen op om 14:00 en bespraken in de auto nog even de Paaseierenjacht (bekijk hier de recap) van afgelopen vrijdag. De trotse vinder van het Gouden Ei zat namelijk op de achterbank!

Bij aankomst op de BSO konden we de jassen aanhouden, want de kids wilden meteen gaan voetballen buiten! De nieuwe voetbal is goedgekeurd en uiteraard hebben de meesters net als dinsdag ook meegedaan. Ook vandaag was er weer een rondleiding en hebben we overleg gehad met RKSV Merefeldia, over de ondersteuning van activiteiten vanuit de club. Sportstuif wil ook graag hun steentje bijdragen aan sport- en beweeginitiatieven in de regio! In de middag is er voetgolf gespeeld, waarbij de deelnemers via een grote baan de bal in zo min mogelijk trappen in de hole probeerden te krijgen. Hierbij mochten ze zelf de baan tussentijds aanpassen. In een partijvorm werd de dag in de pannakooi afgesloten.

  

Donderdag 4 april
Deze stormachtige dag leidde ertoe dat we de kantine hebben gebruikt als speelveld. Met één nieuw kindje, telde de groep zes personen. Doordat we net als dinsdag vier begeleiders hadden, was het een luxe dag qua bezetting en konden we de kinderen veel individuele aandacht geven. Ons eerste teamoverleg trapte de middag af. Ditmaal een beetje verregend, startte de middag voor de kids zoals gewoonlijk met vrij spelen. Vandaag met de blokken, bordspellen en kleurplaten.

Na het gezamenlijke fruithapje begonnen we direct met het commando-spel. Hierbij liepen de deelnemers kriskras door de kantine en voerden ze de opdrachten uit die de begeleiders riepen, maar alléén als het woord “commando” ervoor werd gezegd! Met nog meer energie dan vooraf in de groep, werd het tweede spel: een precisiecarrousel. Al gooiend, gingen de deelnemers in groepjes van drie de volgende spellen af: blikwerpen, bowlen en pitzakgooien. Wat een enorm hoge scores kwamen hieruit! De moeilijkheidsgraaf aangepast op het individuele niveau, zodat elk kind zich kon ontwikkelen in coördinatie. Rond 18:00 werden de nieuwe en populaire knuffels weer veilig weggelegd en gingen de laatste kinderen naar huis.

  

Vrijdag 5 april
Zonder kinderen op de BSO hadden we vandaag de tijd om onze administratie op orde te brengen. De weekblog, planning, en wekelijks terugkerende mails met updates werden vandaag gepubliceerd en verzonden.



Ons team

Nikita van den Ouden
Nikita van den Ouden Vestigingsmanager
Gilles Taalman
Gilles Taalman
Yannick Coenen
Yannick Coenen
Dylano Diemant
Dylano Diemant
pedagogisch coach
Pedagogisch coaches