Succesvolle Paaseierenjacht en positief rapport GGD | Week 13, 2024

Maandag 25 maart
Ook deze week begon, zoals gewoonlijk, met het werkoverleg om de laatste ontwikkelingen te bespreken. Goed nieuws: de GGD heeft een positief rapport geschreven, na hun bezoek in week 11. Het is fijn om een bevestiging te krijgen dat er geen grote aandachtspunten zijn en we op pedagogisch gebied goed bezig zijn! 

In de middag hebben we 8 kinderen ontvangen op de BSO. Wegens een ziekmelding van een van onze begeleiders, hebben we hulp gekregen van een nieuwe collega van een andere vestiging. Als warming up hebben we het spel bommetje gedaan, waarbij een bal rond wordt rondgegeven in een kring en de teller de bal laat ontploffen zonder te kijken. Hierna hebben we mijnenveld gedaan met hoepels. Op welke plek de mijnen liggen en hoe je levend aan de overkant kan komen, weet alleen de controleur. 

 

Dinsdag 26 maart
De dinsdagchtend is gebruikt om de paaseieren voor het evenement van vrijdag in hun basiskleuren te verven, zodat deze in de loop van de week verder versierd kunnen worden door de kinderen op de BSO. 's Middags deden we het voetbalreactiespel in tweetallen en kregen de kinderen erna nog de mogelijk om vrij te spelen buiten. Hierbij verzinnen ze de meest creatieve spellen, die ze soms nog leuker vinden dan de sportactiviteiten die wij uitgewerkt hebben.

Van de 10 verstopte en gekleurde eieren van de Paaseieren Speurtocht, zijn de eerste 3 prijzen al opgehaald. Dat betekent dat er nog genoeg eieren te vinden zijn rondom de basisscholen in en rondom Nederweert (De Bongerd, Klimop, Kerneel, Schrank, Tweesprong, Budschop). Ondanks de weekactiviteit officiëel is afgelopen, kunnen de eieren nog worden ingeleverd  en de prijzen worden opgehaald! 

 

Woensdag 27 maart
Voor onze vestigingsmanager stond vandaag de BHV-cursus op het programma. Naast de EHBO-diploma's die al onze werknemers moeten volgen om het jaar, moet er bij elke vestiging minimaal één bedrijfshulpverlener zijn. Naast de gebruikelijke EHBO-taken, wordt ook bijvoorbeeld brandbestrijding geoefend. Deze cursus heeft ze uiteraard met succes afgerond!

Op de BSO haalden we vandaag maar één kind op, om 12:30. Het vooraf opgestelde sportprogramma hebben we gewijzigd naar een uitstapje naar onze buren in Weert. Maar eerst gingen we naar Merefeldia en deden we het schiet- en vangspel. Vervolgens hebben we gelunched met boterhammen, fruit en suikervrije ranja. 

Bij MMC Weert hebben we in een groepsvorm een voetbalestafette gedaan en meerdere tikvarianten. Omdat er ook een kennismaking was, werd de groep van 4 vergroot naar een groep van 7 deelnemers. Het speelplezier kreeg hierdoor een flinke boost en de deelnemers deden fanatiek mee! Om 16:30 waren we weer teruggekeerd bij Merefeldia, om opgehaald te kunnen worden. 

Donderdag 28 maart
In de ochtend hebben we gewerkt aan de weekplanning van week 14 en hebben we geëvalueerd op week 13 tot dusver. Omdat het einde van de maand dichtbij kwam, zijn ook de declaraties verwerkt. Daarnaast komt ook de administratie van het opstellen van nieuwe contracten en zijn we bezig met de planning van de kinderen voor de meivakantie. 

Met 5 kinderen was de hoofdactiviteit vandaag het versieren van de meer dan 100 paaseieren. Bij aankomst bij de BSO konden de kinderen nog even vrij spelen, zodat ze ook hun beweegmoment kregen. Er is druk geknutseld in de namiddag en er zijn hele mooie paaseieren uitgekomen. Daar kan de paashaas wel wat mee!

 

Vrijdag 29 maart

Vandaag, op Goede Vrijdag, heeft onze eerste gratis openbare activiteit plaatsgevonden: de Paaseierenjacht. De 34 inschrijvingen beloofde een grote opkomst! Iets na 15:00 is de jacht geopend, waarbij zo’n 50 kinderen over het hele terrein van RKSV Merefeldia gezocht hebben. Zelfs de Paashaas was er!

Niet alleen bekenden van Sportstuif Nederweert waren aanwezig, maar we zagen ook veel nieuwe gezichten zoals vrienden, broertjes, zusjes en veel aanmeldingen van kinderen die geen (in)directe link met Sportstuif hadden. Ook de vestigingen Weert, Someren en Bergeijk zijn langskomen met hun kids. Na iets minder dan een uur waren vrijwel alle van de 100 paaseieren gevonden, een hoop sportopdrachten gedaan en beloningen ontvangen! 

De vinder van het gouden ei heeft een speciale prijs gekregen. Met wat chocolade snoepjes ontving de vinder een uitnodiging voor een sportmiddag bij Sportstuif Nederweert, waarbij hij 10 vriendjes mag meenemen. Op deze nog te plannen dag, mag de winnaar een gave sportactiviteit kiezen, die door ons zal worden georganiseerd. Hoe vet is dat!?

 



Ons team

Nikita van den Ouden
Nikita van den Ouden Vestigingsmanager
Gilles Taalman
Gilles Taalman
Yannick Coenen
Yannick Coenen
Dylano Diemant
Dylano Diemant
pedagogisch coach
Pedagogisch coaches